Menu +

TRE - JIH 6:3 - Třebíčští hokejisté prohrávali 0:2, přesto Dukle uštědřili debakl

Reportáže
T ř e b í č - Hokejistům Horácké Slavie se daří. Po vítězném utkání s Mladou Boleslaví se svěřencům kouče Josefa Horešovského podařil i zápas proti jihlavské Dukle. Jihlava sice vedla o dvě branky, na které jí stačily pouhé dvě střely, domácí tým ale nesložil zbraně. Naopak. Pohlednou útočnou hrou, jaká v Třebíči nebyla už dlouho vidět, nastřílel soupeři šest branek. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 16.8.2007
TRE TRE
6:32:2, 1:1, 3:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Přibyl, 17. a 32. Kubica (na obě Zahradník), 46. Dibelka (Zahradník, Matušík), 47. Dolníček (Hrbáček), 52. Dvořák (Dibelka) - 7. Rytnauer (Bakus), 9. Nekvasil (Hanzal), 33. L. Krupka (Rytnauer). Rozhodčí: Pokorný - Doležálek, Pelikán. Vyloučení: 9:16, navíc Hrbáček (TRE) a Rytnauer (JIH) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 3:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 550. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 6:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Míča) - Hrbáček, Kaláb, B. Sláma, L. Sláma, Bulička, Dvořák, Kadela - Přibyl, Dolníček, Dibelka - V. Burian, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - Kundela, Bula, J. Burian.
HC Dukla Jihlava: Kousal - Štrach, Ščerban, Pukalovič, Balčik, Míka, Duben, Kanov, Klíma - Krupka, Bakus, Rytnauer - Hrbatý, Kubát, Slavík - Nekvasil, Hanzal, Pupák - Suk, Říha, Lojek.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia nastoupila do utkání s odhodláním oplatit hostům porážku z jejich ledu, byli to ale naopak hosté, kteří se dostali do vedení, a to dokonce dvoubrankového. Ještě předtím však musel několikrát zasahovat jihlavský brankář Kousal. Jan Bula zavezl do útočného pásma kotouč, přihrál ho Kundelovi, ten pálil po zemi z otočky, Kousal však jeho střelu vyrazil, stejně jako si poradil při oslabení 5 na 3 se střelou Buličky. Kubicova teč po střele Hrbáčka mířila těsně vedle. Dvojnásobnou přesilovku Třebíč nepotrestala, a tak se osvědčilo staré známé „nedáš – dostaneš“. Sekundu před navrátivším Balčíkem potrestal hrubou chybu třebíčského obránce v rohu Bakus, když nezištně přihrál před branku Rytnauerovi, který s lehkostí překonal Luňáka v brance domácích – 0:1. Vyrovnat mohl osamocený Oliverius, když mu do prostoru před brankou přihrál Kukla, Roman Kousal se však prezentoval výtečným zákrokem – roztáhl se na brankovišti a udržel tak hostům jednobrankové vedení. V čase 8:47 už to bylo o dvě branky. Hanzal přihrál před branku Nekvasilovi a ten sám před brankářem mířil z první nad Luňákův beton – 0:2. Hráčům červenobílých nebylo souzeno snížit v minutě dvanácté, kdy Přibyl nahrával křižně před branku Dibelkovi – třebíčský útočník však nemohl ani zakončit, protože byl krosčekován. Při přesilové hře pálil od modré Dvořák, po teči však puk branku hostí minul. Pěknou individuální akcí se prezentoval Matušík, zastavil ho až dobře postavený brankář hostí. Třebíč ožila brankou ve vlastním oslabení. Po hrubé chybě hostujícího obránce, který přihrál před vlastní branku osamocenému Přibylovi, to bylo už jen o jednu branku – 1:2. O dvě minuty později už byl náskok hostů smazán. Zahradník dostal křižnou přihrávku od Kalába, z mezikruží vystřelil, Kousalem vyražený puk pak už bez problémů dorazil Zdeněk Kubica – 2:2. Brankář hostí už do konce třetiny nepřipustil změnu stavu, když vychytal Dvořáka i Buličku od modré.

I na začátku druhé třetiny musel Kousal zasahovat po střelách Kadely a Dvořáka. Luňák pak vyrazil střelu Rytnauera, poradil si se závarem před svou brankou, a vychytal i dorážku Lukáše Krupky. Při oslabení domácích 3 na 5 přihrál elegantně Rytnauer od modré před branku Bakusovi, ten pálil z první, Luňák však stál na správném místě. Na druhé straně zkoušel z otočky přehodit ležícího brankáře hostů Vilda Burian, puk však těsně minul branku. V polovině utkání došlo opět na střídání brankářů Třebíče, Luňáka nahradil Pavel Míča. V čase 31:16 využila Horácká Slavia další z nabídnutých přesilových her. Nejprve si sice Kousal poradil s Matušíkem, který se natlačil před branku, na výjezd Kubicy z rohu kluziště a jeho přesnou střelu pod vyrážečku už však nestačil – 3:2. Dukla však odpověděla prakticky z protiútoku – v čase 32:32, když stejně jako Třebíč využila výhodu jednoho hráče v poli. Po přihrávce Rytnauera prostřelil zblízka Míču Lukáš Krupka – 3:3. V patnácté minutě vystřelil Dolníček, Kousal lapil jeho střelu do lapačky. Navýšit brankový účet mohl Bořek Sláma, kterého vysunul do brejku Matušík, jeho střela však už neměla kvůli dotírajícím zadákům potřebnou razanci. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Na začátku poslední dvacetiminutovky pálil z první Zahradník po přihrávce na střed od Oliveriuse, Kousal však jeho střelu betonem vyrazil. Jan Bula pak z obdobné pozice branku hostí minul. Radoval se až Lubor Dibelka, který po kombinaci se Zahradníkem a Matušíkem potrestal střelou z mezikruží vyloučení hostujícího Rytnauera – 4:3. Za dvacet čtyři sekund už to bylo o dvě branky pro domácí. David Dolníček zpracoval před brankou Hrbáčkovu přihrávku od modré, otočil se a prostřelil v pádu Kousala nad vyrážečku – 5:3. Při vyloučení domácích vycítili hosté šanci na snížení, nicméně Kanov, Slavík, Nekvasil, ani Ščerban, který pálil z první po přihrávce Bakuse, na Míču nevyzráli. Posledních deset minut si nezahrál hostující Rytnauer, který vyfasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Při přesilové hře upravil na končených 6:3 Ondřej Dvořák, který s přehledem střelou pod víko dorazil Kousalem vyražený puk po střele Buličky.

Horácká Slavia tak tento týden dvakrát zvítězila, což je příslibem do dalších bojů. V úterý zajíždí slávisté na led Olomouce, poté se představí dvakrát doma. Ve čtvrtek vyzve Třebíč regionálního rivala HC Rebel Havlíčkův Brod, v pátek pak přivítá švédský klub Växjö Lakers.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský – Třebíč: "Výsledek je příjemný, ale nesmí se přeceňovat, na druhou stranu ani podceňovat, neboť výsledky mají pro sebevědomí hráčů i mužstva celého svůj význam. Jihlava má svůj styl, ve kterém je hodně fyzického kontaktu a nám v těchto zápasech nějakou dobu trvá, než se tomu přizpůsobíme. Přizpůsobit se však musíme, protože jinak by volba taktiky na nás byla velmi jednoduchá. Prostě na nás vlítnout a řezat nás. Proto se musíme tvrdé hře postavit a odpovídat stejným způsobem, což se nám po tom úvodu, kdy jsme prohrávali o dva góly, povedlo. Ve třetí třetině jsme nechali odpočívat Bořka Slámu, aby se jeho koleno zbytečně nepřetěžovalo. To nám umožnilo pravidelné střídání šesti obránců. Důraz jsme kladli na připravenost, na tvrdou hru, ale chtěli jsme se také vyvarovat hloupých reakcí na ni druhotnými fauly a oplácením, což se nám jakž – takž podařilo."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024