Menu +

OLO – TRE 3:0 - S Olomoucí i napodruhé neúspěšně

Reportáže
T ř e b í č - Sedmý přátelský zápas před novou sezonou sehrála Horácká Slavia Třebíč na ledě Olomouce. Oba celky se v přípravě už utkaly, Třebíčští měli po porážce o jednu branku ze svého ledu co oplácet. Nakonec však nevstřelili ani jednu branku a prohráli 3:0, přičemž o branky domácích se postarali Tomáš Zbořil, Radek Meidl a Martin Vyrůbalík. Opravit trochu pošramocené sebevědomí si budou moci třebíčští hokejisté ve čtvrtek, kdy na svém ledě přivítají od 18:00 tým HC Rebel Havlíčkův Brod, v pátek je pak od 17:00 v posledním domácím přípravném utkání čeká švédské Växjö Lakers.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 21.8.2007
OLO OLO
3:01:0, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Zbořil (Rak, Čuřík), 22. Meidl, 56. Vyrůbalík (Meidl, Brančík). Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy (Sedlář), Vyrůbalík, Paška, Ministr, Bouz, Brančík, Tomajko, Rak, Ondrušek, Luňák L., Meidl, Kříž, Rajnoha, Janáček, Zbořil, Venkrbec, Koktan, Bartoň, Čuřík, Žajgla.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák F. (Míča), Hrbáček, Sláma L., Roháčik, Pálka, Sláma B., Bulička, Dvořák, Kaláb, Přibyl, Dolníček, Dibelka, Čech, Oliverius, Kukla, Matušík, Zahradník, Kubica, Burian V., Bula, Burian J.

Komentář k zápasu

Mora v dnešní odvetě potvrdila vítězství z ledu Třebíče, kde začátkem srpna otočila tříbrankové manko. Navíc se gólmanu Žigárdymu podařilo udržet čisté konto. Klíčem k dnešnímu úspěchu byla dobrá kombinační hra domácí Mory, z níž vytěžila postupně v každém dějství po jednom gólu. Obranná fáze hry pak byla podpořena aktivním forčekingem, takže hosté měli cestu k olomoucké svatyni trnitou. A pokud se již do nadějné šance dostali, proti byl dnes neomylný Žigárdy.

Skóre zápasu otevřel ve 12.minutě Tomáš Zbořil, po výborné přihrávce Michala Raka přesně na hůl připravenou v brankovišti. Druhý zásah přidal na začátku druhé třetiny Václav Meidl, když po samostatném úniku proměnil nájezd. Na třetí gól se čekalo až do samotného závěru utkání. Hosté měli mezitím několik slibných šancí na kontaktní trefu, která by znamenala zdramatizování celého duelu, ale přesná koncovka nebyla dnes jejich doménou. A tak Olomouc potvrdila vítězství v 56.minutě z hole Martina Vyrůbalíka.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík - Třebíč: "Měli jsme špatný začátek zápasu, soupěř byl důraznější a svoji šanci v první třetině dokázal proměnit. Škoda šance Davida Dolníčka, který ještě v první třetině trefil tyčku. Vyrovnání by nám psychicky určitě pomohlo. Druhá třetina byla z naší strany o něco lepší, škoda, že Olomouc nám už v její druhé minutě ujela a dala druhou branku. Ve třetí třetině jsme hru vyrovnali a místy jsme byli i lepší, ale měli jsme špatnou koncovku, navíc Olomouc hrála stejně jako v zápase u nás důrazný hokej, který nám nesedí."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024