Menu +

TRE - VAX 4:1 - Čtvrtý tým druhé nejvyšší švédské soutěže Třebíč po bojovném výkonu porazila

Reportáže
T ř e b í č - Na třebíčský led zavítal v páteční podvečer loni čtvrtý tým druhé švédské ligy. Domácí začali utkání lépe a to dokázali vyjádřit také brankově, když oba góly vsítil Petr Zahradník. Hostující mužstvo sice snížilo na rozdíl jediné branky, další dva góly však přišly opět z hokejek třebíčských hráčů, kteří si připsali další domácí výhru. Zápas také navštívila padesátka příznivců švédského klubu, jež si utkání od samotného začátku skvěle užívala.Skvělým výkonem se blýskl Filip Luňák, který zneškodnil 46 švédských střel. 39 fotografií ze zápasu najdete ve FOTOGALERII.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 24.8.2007
TRE TRE
4:10:0, 1:0, 3:1
VAX VAX
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. a 46. Zahradník (na obě Kubica), 50. Dolníček (Přibyl), 59. Přibyl (Oliverius) - 49. Carlsson. Vyloučení: 9:4. Střely na branku: 25:47. Diváci: 650. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, L. Sláma, Pálka, Bulička, Kadela, Kaláb, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - V. Burian, Bula, J. Burian.
Växjö Lakers (Švédsko): Karjalainen - Persson, Helmersson, Anderson, Augustin, Hejno, Rantalo, Nyberg, Markusson, Romö, Thelin, Magnusson, Ström, Weinstock, Marsch, Rosén, Hjalmarsson, Karlsson, Lindhagen, Thoresen, Josefsson, Holmqvist.

Komentář k zápasu

Utkání začalo s mírnější převahou hostujícího celku, ale první vážnější šanci měl ve 2. minutě domácí Petr Kukla, který netrefil odkrytou klec v přečíslení dva na jednoho. Hosté hráli dvojnásobnou přesilovku, ve které se domácí v čele s Luňákem, který vše v oslabení pochytal, ubránili. Dalším z domácích, kdo mohl otevřít skóre, byl obránce Marcel Hrbáček. Ten nedokázal kotouč nasměrovat do odkryté brány po odražené střele. Ve 12. minutě nechali domácí obránci Filipa Luňáka na holičkách, když se proti němu řítil osamocený Marsch. Luňák dokázal skvěle zakročit. Šance míjela šanci. Tentokrát skvěle zakročil proti zakončení Oliveriuse hostující Karlajnen. V 17. minutě opět domácí obránci nechali chvilku volného Roséna, který ani nadvakrát Luňáka nepřekonal. První třetina tak skončila za nerozhodného stavu.

Přesně v čase 23:00 dokázal třebíčský Petr Zahradník prostřelit hostujícího gólmana a otevřít tak skóre dnešního utkání. O minutu později mohla Třebíč svůj jednogólový náskok navýšit, protože na trestnou lavici se odebíral Rantatalo. Ve velké šanci se ocitl Kadela, jeho střelecký pokus však brankář zlikvidoval. Nakonec se Lakers dokázalo ubránit a o chvíli později se udělovaly tresty na opačné straně. Za katr odjel pykat Marcel Hrbáček. Hostům se tato početní výhoda nepovedla, proto největší šanci měli opět domácí a to, když navrátivší se Hrbáček dostal přesný pas a ujížděl na hostujícího gólmana, který proti střele domácího kapitána zakročil svým pravým betonem. Ve 30. minutě byl vyloučen domácí Dvořák. Tentokrát hosté nebezpečně oblehli branku, kterou hájil Luňák. Zkušený třebíčský gólman si však se všemi střelami a dorážkami poradil, a i proto Třebíč stále vedla. Skóre se neměnilo ani po střele jednoho z hostujících hráčů, na kterou Luňák vytáhl efektní semafor lapačkou. V závěru druhé třetiny pálil těsně vedle tyče Dvořák. Po druhé třetině vedla domácí Horácká Slavia 1:0.

Ve 45. minutě zahrozil hostující Carlasson, kterému stál v cestě výborně chytající Luňák. Také Martin Čech pozlobil hosty, když vypálil nebezpečnou ránu, kterou musel hostující brankář vyrazit ramenem. Ve 46. minutě již bylo skóre 2:0 pro domácí. Střelcem se stal opět Petr Zahradník, který nedal brankářovi šanci střelou do levého rohu branky. Ve 48. minutě se ocitl sám před brankářem Karjalainenem Petr Kukla, který bohužel pro domácí branku netrefil. Ve 49. minutě byl za nedovolené bránění poslán na trestnou lavici domácí Kadela. Pouhá půlminuta stačila tentokrát hostům ke vstřelení branky. Dvě střely dokázal Luňák vyrazit, ovšem tu třetí, kterou na něj vyslal Patrik Carlasson, již propustil za svá záda a Växjö Lakers se tak mohlo radovat se snížení a tím i zdramatizování zápasu. Ovšem optimismus vzal hostům z hokejek poměrně rychle David Dolníček, který Horácké Slavii vrátil dvoubrankové vedení. Dalším, kdo uháněl osamocen na brankáře, byl Petr Zahradník, jeho pokus však hostující brankář vyrazil lapačkou. V 59. minutě hosté ve snaze o snížení skóre odvolali brankáře a toho po vhazování využil Milan Přibyl, který tak stanovil konečné skóre 4:1 pro Horáckou Slavii.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský

"Zápas byl pro nás velmi prospěšný, protože tento herní styl nám vůbec nesedí. Je to podobný styl, jaký hrál včera Havlíčkův Brod. Švédové jsou výborní bruslaři, kteří to mají naprosto zažité. Mají zažitý rychlý, nepřetržitý pohyb bez jakýchkoli výpadků. To je styl, který je pro naše mužstvo jako příprava velmi dobrý. Bylo dobře, že jsme přednosti švédských hráčů dokázali eliminovat a to utkání jsme zvládli. Samozřejmě nesmíme opomenout, že hosté měli ohromné množství šancí, a že díky výbornému výkonu našeho brankaře a jejich neschopnosti zakončení nedopadlo utkání jinak. Znovu opakuji, že pro nás to bylo velmi užitečné přípravné utkání, proti takovýmto soupeřům bychom potřebovali hrát co nejvíc."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024