Menu +

SAR-TRE 1:2: Překvapení se povedlo, Třebíč veze všechny body z Ostravy!

Reportáže
T ř e b í č - Málokdo po minulém utkání s Jihlavou věřil, že na ledě Sarezy Ostrava může Horácká Slavia bodovat, ale stalo se. Třebíč v kombinované sestavě a po velkém boji s dramatickým závěrem přehrála Sarezu, třetí tým východní skupiny, a veze domů všechny tři body. Ostravany načal už ve čtvrté minutě Michal Oliverius a ve 32. minutě přidal trošku šťastný, ale o to důležitější gól na 0:2 junior Marek Kundela. Svůj tým po celý zápas držel jistým výkonem brankář Michal Nedvídek. Domácí dokázali už jen snížit brankou Boháčovou v jednapadesáté minutě a k vyrovnání jim nepomohla ani minutová power-play. Doplněny ohlasy trenérů.
Sdílejte článek
 
11.kolo, středa 10.10.2007
SAR SAR
1:20:1, 0:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 51. Boháč (Sochorek, Ovčačík) - 4. Oliverius (Krätzer), 32. Kundela (Nahodil). Rozhodčí: Minář - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 495. Střely na branku: 54:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Ovčačík, D. Mocek, Rimmel, Holík, Tesařík, J. Suchý, Vajda, Vnenk - Bokroš, Boháč, Šebesta - R. Hubáček, Najdek, Gelačák - Červenka, Sochorek, I. Mocek - Grygar, Novák, Dušek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, L. Sláma, Bulička, Kolafa, B. Sláma, Kaláb, Kadela - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - M. Čech, Zahradník, Burian - Kundela, Bula, Nahodil.

Komentář k zápasu

Pakliže by se měla ve skutečnosti popsat první vážná gólová šance v utkání, byla by to jistě až úspěšná trefa třebíčského Michala Oliveriuse v početní výhodě, kterak dorazil Štěpánkem vyražený kotouč po předchozí ráně Krätzera. Další šance se opět zrodila z hole hostí – Přibyl jemně nahodil do brankoviště Ostravy. Sareza své drápky vytáhla až téměř v polovině první části hry, Sochorek před Nedvídkem hledal Grygara, ten skákavý kotouč mezi tři tyče neusměrnil. Stejně se dařilo i Gelačákovi při jeho ráně do lapačky či následnému závaru Najdkovy řady trojici útočníků. V 15. minutě hry na modré napřáhl hostující Kolafa a Štěpánek doslova a do písmene schytal přímý zásah, pro něj úspěšný. Dvě minuty nato dostali domácí příležitost dvojnásobné početní výhody, ale jak Ovčačík, tak Holík či Šebesta touš do brány nedopravili. A když už se mohla první pětka Ostravy radovat z gólu – puk se líně šoural po brankové čáře Nedvídkovy svatyně – přerušil radost domácím sudí a místo uznání gólu vyloučil na trestnou hráče na obou stranách. A když se v samotném závěru neujala ani Najdkova teč Ovčačíkovy rány, jež si to zamířila několik decimetrů vedle pravé tyče, odcházeli hráči Horácké Slavie do kabin o něco málo klidnější.

Druhá třetina přinesla zcela jiný obrázek hry, než tomu bylo v předchozích dvaceti minutách. Sareza se od samého počátku tlačila s plnou vervou kupředu a hosté víceméně jen bránili. Tesařík z prvé jen trefil Nedvídka v kase Třebíče, únik Nováka s Grygarem zakončil se nezdarem, když prvně jmenovaný místo příhry vystřelil mimo, Hubáčkova střela z otočky proplachtila jen centimetry nad horní tyčí a Červenka po Sochorkově vybídnutí zpoza brány jen vyprášil betony kasaře. Ale i Horácká Slavia měla několik příležitostí, Nahodil v úniku zamířil jen do Štěpánka, stejně jako o něco později Zahradník a u tyče dotírající Čech. Ve 28. minutě měl Šebesta srovnání na holi, Nedvídek vyrazil před sebe a vleže na břichu se snažil mermomocí kotouč zalehnout, ostravský kapitán jej ale vydoloval, jen díky obraně Třebíče se skóre neměnilo. A když prázdnou bránu minul o několik málo vteřin později Boháč, uhodili hosté - Marek Kundela dobruslil nahozený kotouč v rohu kluziště, poslal jej před brankoviště, kde si jej nešťastně za záda vlastního kasaře zasunul Tesařík. Hosté sice ožili, ale střel v jejich podání bylo i přesto jako šafránu.

Skóre 0:2 chtěli Ostravští co nejdříve napravit a pokusit se minimálně vyrovnat, jenže výborná obranná práce hostí nedávala příliš příležitostí domácímu týmu dostat se k zakončení a časté kontry ještě navyšovaly naděje Horáků. Zahradník byl jedním z několika, který mohl zasadit domácím zřejmě definitivní ránu, ale nestalo se tak. Ve 45. minutě opět hořelo před Štěpánkem, Kolafa nebezpečně napřáhl, kotouč se dostal k Burianovi a ten minul zcela odkrytou kasu domácího týmu. Ostrava se do tempa dostávala pomalu, nemohla se dlouhé minuty prosadit přes obranný val Třebíče, a ač trávila většinu času v útočném pásu, buď ztroskotávala na výborném Nedvídkovi, nebo právě na urputnosti hráčů v poli. V čase 50:10 v přesilové hře vypálil od modré Ovčačík, kotouč se dostal až k Danielu Boháčovi a ten snížil na rozdíl jediné brány. Nedvídek náhle nevěděl, kde mu hlava stojí, jenže do konce utkání se již nenašel, a to ani v power-play, nikdo, kdo by jej překonal. Třebíč tak ve středečním podvečeru vrátila Ostravě domácí porážku 1:2 stejnou měrou.



Ohlasy trenérů

Jan Vavrečka (Sareza Otrava): „Kromě prvních deseti minut nemůžu klukům nic vytknout. Padesát minut jsme hráli perfektně, ale bohužel máme momentálně problém s koncovkou. Start do zápasu mohl být z naši strany agresivnější, tam jsme trochu zaspali. Opět jsme nedali spoustu šancí, podobně jako proti Jihlavě.“

Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský (Třebíč): „Jsme rádi, že jsme uhráli tři body. Předtím jsme pět zápasů nevyhráli, uhráli jsme bod. Tomu jsme podřídili taktiku, hrát co nejlépe obranu středního pásma, co nejlépe obranu v našem pásmu. Taktika nám vycházela, i když nikdy to není bez vad na kráse. Dnes jsme se všichni věnovali se zvýšenou koncentrací obraně, díky tomu jsme udělali tři body. Je to podloženo výkonem gólmana, který má 53 zákroků. Slavný Hašek má při výhře Detroitu 18 zákroků, dostane dva góly a píší se o tom ódy, co pak když měl náš gólman 53 zákroků?“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024