Menu +

TRE - HAV 3:2 - Třebíč vybojovala v napínavém zápase důležitou výhru

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě byla tentokrát Horácké Slavii soupeřem Havířovská hokejová společnost s.r.o. Utkání začali lépe hosté, kteří se do vedení dostali v jedenácté minutě. Třebíč s brankovou odpovědí dlouho neváhala a již o dvě minuty později se díky Martinu Čechovi mohli domácí diváci radovat z vyrovnání. Další branka padla tři minuty po začátku druhé třetiny a slavili ji opět hráči Havířova. Domácím se podařilo podruhé vyrovnat v šestatřicáté minutě zásluhou Bořka Slámy. Poslední gól zápasu padl v šestačtyřicáté minutě, kdy David Dolníček definitivně obrátil skóre ve prospěch Třebíče. Hostům již ke vstřelení branky nepomohla ani závěrečná power-play. Třebíč tak vybojovala vítězství 3:2.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 17.10.2007
TRE TRE
3:21:1, 1:1, 1:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Čech (Kolafa, Zahradník), 36. Sláma B., 46. Dolníček (Přibyl, Dibelka) - 11. Seman (Škoda, Zdráhal), 23. Zdráhal (Klimeš). Rozhodčí: Hodek - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma Lukáš - Bulička, Kolafa - Sláma Bořek, Kaláb - Pálka - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, Burian Jiří - Burian Vilém, Bula, Nahodil.
AZ RESIDOMO Havířov: Valent - Peštuka, Klimeš, Novák, Prokop, Galvas, Huhto, Falter, Varga, Skoda, Zdráhal, Seman, Daneček, Haas, Hulva, Velecký, Rozum, Niec, Sikora, Giesel.

Komentář k zápasu

Utkání začalo z obou stran opatrněji. Ani jeden ze soupeřů nechtěl v úvodu udělat chybu. Ve 4. minutě si Třebíč vytvořila první gólovou šanci, když tvrdá rána Petra Zahradníka zazvonila o brankovou konstrukci Valentovu. O minutu později provětral Nedvídkův beton hostující Novák. V 10. minutě se Třebíč po vydařené kombinaci dostala až před branku Valenta. Zde však střílející Oliverius neuspěl. I když měla v úvodních minutách více šancí Horácká Slavia, tak první, kdo vsítil branku, byli paradoxně Panteři. V 11. minutě se po hrubce domácí obrany bez problému prosadil Filip Seman. Ve 13. minutě hrála Třebíč přesilovku. Přestože početní převaha nepatří mezi silné stránky domácích, tentokrát se střelou v pádu prosadil Martin Čech - 1:1. Šance střídala šanci a tu další měl havířovský Hass, který neuspěl osamocen před domácí brankou. V 17. minutě Horácká Slavia díky své aktivitě vybojovala další přesilovku. Tentokrát se hosté ubránili, a tak se mužstva po první třetině rozešla do kabin za nerozhodného stavu.

Hned od úvodního vhazování se Třebíč drala kupředu. Důkazem toho byla Dibelkova snaha protlačit kotouč za klečícího Valenta, ten měl štěstí a neinkasoval. Ve 23. minutě uháněl sám na bránu Martin Čech. Jeho úmysl Valent vystihl a z tohoto souboje vyšel vítězně. Nedáš, dostaneš, to přesně prožili hráči domácích. Z následné střely od neúspěšného pokusu Čecha se trefil k pravé tyčce Pavel Zdráhal, který vrátil Panterům vedení. Následné minuty přinesly nevýrazný hokej. To se změnilo až v 36. minutě. Bořek Sláma dokázal kolem levé tyče protlačit kotouč za záda hostujícího brankáře. Třebíč si po vyrovnávací brance připsala několik slibných šancí. Tu první měl Přibyl, který nebezpečně tečoval před Valentem, tomu se se štěstím podařilo kotouč ukrýt do své výstroje. Tu druhou si střelou do tyče vytvořil Bořek Sláma. Valent měl stejně jako v první třetině štěstí.

Hosté zpočátku poslední třetiny také odpověděli tyčkou. Konkrétně se za hlavu chytal hostující Škoda. Ve 45. minutě zmátl obranu hostů Martin Čech, který obkroužil Valentovu klec, ovšem již nedokázal usměrnit kotouč do sítě. Ve 46. minutě vypálil na Valenta Přibyl. Jeho střelu brankář pokryl. Nestačil však na pohotovou dorážku Davida Dolníčka, který dostal Horáckou Slavii do vedení - 3:2. Ve 48. minutě po chybě obránce Hrbáčka ujížděli hosté tři na jednoho. Všechno výborně vyřešil Nedvídek. V 56. minutě unikal domácím obráncům hostující Zdeněk, ale opět podržel Horáckou Slavii svým zákrokem Michal Nedvídek. V 59. minutě, když hosté ve snaze vyrovnat hráli power play, vystřelil přes celé kluziště Martin Čech, jeho střela trefila tyčku prázdné klece. Horácká Slavia si zejména zásluhou třetí třetiny připsala vydřené tři body za vítězství 3:2.

Tisková konference po utkání Třebíč - Havířov 3:2

David Dolníček po utkání Třebíč - Havířov 3:2

Michal Valent po utkání Třebíč - Havířov 3:2



Ohlasy trenérů

Alois Chlustina

Alois Chlustina

Alois Chlustina – Havířov: "Přijeli jsme sem neprohrát, protože víme, že Třebíč je doma silná. Za stavu 0:1 jsme po zbytečném faulu a naší chybě dostali na 1:1. Stejně se odvíjela i druhá třetina. Zase jsme šli do vedení a zase jsme po naší hrubé chybě inkasovali gól, tentokrát na 2:2. Pak bylo jasné, že kdo dá ve třetí třetině gól, vyhraje. Bohužel jsme tam pak tahali za kratší konec a dá se říct, že po naší nedisciplinovanosti jsme obdrželi třetí gól a Třebíč si to vedení už zkušeně pohlídala a k ničemu nás už nepustila. Před utkáním bych bral bod, po utkání, se to vyvrbilo tak, že musím pogratulovat, nechci říct lepšímu, ale šťastnějšímu mužstvu, než jsme byli my."


Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský – Třebíč: "My jsme toho štěstí zas tolik neměli, protože jsme dali čtyři tyče, takže kdybychom to štěstí měli trošku větší mohli jsme být spokojenější. Do tohoto utkání jsme šli s trochou napětí, protože po bloku proher, jsme udělali dvě vítězství za sebou a v tomto momentě jsme chtěli zlepšení potvrdit. Přesto, že v tomto utkání se nám ne všechno dařilo, tak kluci to překonali, překonali momenty, kdy diváci na nás pískali, utkání jsme zvrátili obětavou hrou a takové vítězství potom o to víc těší. Vítězství dneska bylo vybojované, hodně vybojované. Jakub Krätzer je u nás teprve krátkou dobu a hledá své místo v sestavě. Jeho výkon je zatím kolísavý, tak jsme udělali změnu, stejně jako jsme udělali změnu u bratrů Burianových. Jirka ke hře svého útoku moc nepřispíval, tak jsme udělali změny za stavu, kdy jsme prohrávali. Vítěznou sérii budeme chtít prodloužit i v Prostějově, ale musíme počítat s tím, že soupeř bude chtít to samé, co my. Takže se budeme muset snažit. Musíme především dobře bránit, protože nedáváme moc branek, abychom se soupeřem drželi krok. Jakmile bychom dobře nebránili a mužstvo by prohrávalo o dva nebo tři góly, tak i lepší mužstvo je najednou o čtyřicet procent horší. Znovu opakuji, že musíme vycházet z dobré obrany a pak se nám hra daří."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024