Menu +

TRE-MOS 1:5 - Třebíč opět prohrála, tentokráte nestačila na Baník Most

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia Třebíč opět prohrála, tentokráte nestačila na Baník Most, který si připsal vítězství po šesti porážkách... Byli to hosté, kteří otěvřeli brankový účet utkání. Třebíč sice brzy vyrovnala, zásluhou Ondřeje Látala, to bylo ale z její strany vše. Mostečtí nakonec vstřelili pět branek a po zásluze získali tři body.
Sdílejte článek
 
18.kolo, sobota 3.11.2007
TRE TRE
1:51:3, 0:0, 0:2
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Látal (Zahradník) - 10. Plachý (Metlička, Sýkora), 15. Kudrna (Martínek, Míka), 18. Metlička (Plachý, Sýkora), 52. Bahenský (Kudrna, Martínek), 55. Míka (Kašťák, Suchánek). Rozhodčí: Fraňo - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Pálka - Sláma L. , Bulička - Sláma B., Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Nahodil - Čech, Zahradník, Látal - Kubica, Bula, Burian J.
HC Most: Chábera - Martínek, Prošek - Szakal, Suchánek - Plaček, Charousek - Urban, Bahenský, Kudrna - Plachý, Sýkora, Metlička - Buďa, Míka, Kašťák.

Komentář k zápasu

Prví brankovou příležitost si připsal domácí Zahradník, z kruhu však na Cháberu v brance hostí nevyzrál. Ani tečované střely Hrbáčka a Lukáše Slámy neznamenaly změnu skóre. Když pak trefil Lukáš Sláma z kruhu tyč, udeřili poprvé hosté. Po kombinaci trojice Metlička – Sýkora – Plachý posledně jmenovaný překonává střelou pod vyrážečku Luňáka – 0:1. Blízko další branky byla opět dvojice útočníků Metlička – Sýkora, třebíčský brankář však čaroval na brankové čáře. I tentokráte platilo nedáš – dostaneš. Zahradník přiťukl kotouč před branku Látalovi a ten střelou z první vyrovnal – 1:1. Když pak neprostřelil Martínek od modré Luňáka a netrefil se ani Kudrna z kruhu, ujel v oslabení Oliverius, puk mu však v rozhodující chvíli utekl… Toho využili tentokráte hosté a v čase 14:54 opět vedou. Jiří Kudrna poslal z kruhu nechytatelnou střelu do šibenice – 1:2. Když pak nepřekonal Cháberu zblízka Přibyl, překvapil Luňáka zpoza branky Metlička – 1:3. Snížit mohl na konci třetiny Dolníček, když se natlačil před branku, na Cháberu však nevyzrál.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupila Třebíč aktivněji – po kombinaci Přibyl – Dolníček ukryl však Chábera kotouč do lapačky. Ztroskotala i dvojice Dibelka – Přibyl. Ani Bulička hostujícího brankáře nepřekonal. Poté mohli udeřit hosté, když se ve stoprocentní brankové příležitosti ocitl Urban, osamocen před brankářem však přestřelil. Při oslabení domácích ujela dvojice Dolníček – Nahodil, druhý jmenovaný volil střelu po zemi do protipohybu, tu ale Chábera vyrazil betonem. Konec třetiny patřil hostům, Prošek, Buďa ani dvojice Sýkora – Kudrna ale Luňáka nepřekonali.

I do třetí třetiny vstoupili Třebíčští aktivněji, opět jim to ale nebylo moc platné. Matušík, Pálka, Kubica ani Lukáš Sláma Cháberu nepřekonali. Dvakrát to zkoušel hostující Prošek, ani on však recept na změnu skóre nenašel. Když pak nezměnili skóre Oliverius, jenž pálil na střed, ani Dolníček zblízka, a neujala se ani Nahodilova efektní teč zblízka a jeho další dorážka, vystřelil z kruhu Bahenský a bylo to o tři branky – 1:4. O pár chvil později vystřelil z dálky a přesně Míka – 1:5. Hosté mohli ještě brankové skóre navýšit, Buďa ve svých šancích ani Kašťák však už branku nevstřelili. I přesto odjížděli Mostečtí se třemi body.

Ladislav Kolda po utkání Třebíč - Most 1:5

Roman Mejzlík po utkání Třebíč - Most 1:5



Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda – Most: "My jsme po šesti porážkách nejeli do Třebíče s nějakým velkým sebevědomím, chtěli jsme ten zápas ubojovat, což se nám nakonec povedlo, takže jsme rádi. Nevím, jestli se nám podařilo domácí nachytat v nějakých nedbalkách, ale konečně se nám podařilo vstřelit góly a konečně jsme v zápase vedli a tím pádem se nám hrálo daleko líp. Náš gólman dnes podal dobrý a jistý výkon, takže doufám, že se odrazíme k lepším časům a lepším výsledkům. Důležité bylo, že jsme v první třetině ubránili tři oslabení a že jsme vedli. Nemuseli jsme se pak strachovat a byli jsme na tom psychicky líp, než v minulých zápasech."

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík – Třebíč: "Já myslím, že všichni viděli, že to utkání se nám vůbec nepovedlo. Hlavně nám nevyšel vstup do zápasu, kdy jsme prohrávali. Sice jsme rychle vyrovnali, ale pak jsme si dva góly dali skoro sami a už jsme pak nenašli morální sílu. V půlce zápasu jsme zamíchali se sestavou, ale nepřineslo to vůbec žádné ovoce. Měli jsme trošku problémy s obránci, tak jsme to vyřešili místními kluky a myslím, že je dobře, že je diváci viděli v akci. Když je někdo talentovaný junior ještě neznamená, že bude hrát super za chlapy. Před těmito hráči je ještě dlouhá cesta, než budou mít výkonnost na první ligu. Pro řešení situace v obraně se nabízelo několik řešení, my jsme se rozhodli dát příležitost klukům, kteří mají vztah k tomuto městu a mužstvu a ta sázka dnes bohužel nevyšla. Nevím, jestli je na hráčích nějaká deka za zápasu v Boleslavi, ale jsou to hráči, kteří hokej už nějakou dobu hrají a pokud by na nich měla zase měsíc ležet deka, tak si budou muset najít jiné zaměstnání. Jakub Krätzer měl už delší dobu problémy s třísla a hrál s velkým sebezapřením a na jeho výkonu to bylo vidět. Teď si musí odpočinout. V této soutěži není vůbec žádná pauza a hráči nemají čas na regeneraci a doléčení zranění. Tomáš Kolafa měl střevní problémy a leží doma v teplotách. Uvidíme zda bude po neděli k dispozici."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024