Menu +

HAV - TRE 2:1 - Smůla, smůla, smůla, Třebíč přišla o bod v poslední minutě

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hokejisté zajížděli v dnešním 36. kole na led havířovských Panterů. Ve vyrovnané první třetině měly šance oba týmy. Když už to vypadalo, že úvodní část skončí bez branek, udeřil osm vteřin před sirénou domácí Velecký. Hostům se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, když Jan Heřman usměrnil přihrávku Lukáše Slámy do sítě. Žádná další šance se ve druhé třetině neujala. Třebíčští měli v poslední části hry dvě obrovské šance k rozhodnutí, ale poprvé neuspěl Martin Čech a podruhé Přemysl Sedlák. Domácí rozhodli o svém vítězství v poslední minutě při vyloučení Bořka Slámy brankou z hole Pavla Zdráhala. Třebíčané předvedli pod vedením trenéra Pokorného zlepšený výkon, který je příslibem do dalších bojů o play-off.
Sdílejte článek
 
36.kolo, středa 16.1.2008
HAV HAV
2:11:0, 0:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Velecký (Vala), 60. Zdráhal (Mikšan, Klimeš) - 24. Heřman (Sláma L.). Rozhodčí: Kočí - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 886. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Valent - Huhto, Staněk, Klimeš, Varga, Lašek, Novák - Zdráhal, Škoda, Mikšan, Vala, Daneček, Rozum, Velecký, Hulva, Seman, Strapáč, Niec, Haas, Sochorek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Trončinský - Sláma L., Sedláček - Sláma B., Kaláb - Bulička, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Sedlák - Čech, Zahradník, Heřman - Šúrek, Obdržálek, Dibelka - Vlk, Burian V., Bárta.

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté se před vlastním publikem opět neprezentovali příliš dobrým výkonem. Spousta nepřesností a chyby v rozehrávce je málem stály výhru. Třebíč hrála dobře, ale bohužel doplatila na neproměňování vyložených šancí. Rozuzlení tak přišlo až v poslední minutě, kdy v přesilovce rozhodl Zdráhal.

Domácí se sice dostali k první střele, následně i k přesilové hře, ale v té nic nepředvedli. V 5. minutě vyslali i hosté první pokus na Valenta, ale s Obdržálkovou ranou si domácí brankář poradil. Poté byl vyloučen domácí Lašek, ale ani třebíčští hokejisté nebyli o mnoho úspěšnější. V oslabení se ke střele dostal dokonce Klimeš, ale kotouč nebyl dostatečně prudký. Hned po skončení oslabení následoval druhý trest a tentokrát už hosté domácím pořádně zatopili. Nejprve pálil zblízka Sedlák, po něm Dolníček, oba pokusy Valent vyrazil. Pak to zkusil bekhendem Čech, ale přehodil kromě Valenta i branku. I po skončení přesilovky měli šance spíše hosté. Nejprve se málem od Přibylovy brusle odrazil kotouč za Valentova záda, ale ten se dobře zorientoval. Mladý domácí brankář pak zlikvidoval i střely Trončinského a Hrbáčka. Ve 12. minutě přišel důležitý moment. Po Sedlákově faulu byla ponechána výhoda, ve které fauloval i Trončinský a domácí mohli hrát celé dvě minuty dvojnásobnou přesilovku. Nedokázali ji však využít. Střelu Škody totiž dorážel Vala, ale netrefil branku. V závěru přesilovky trefil Klimeš pouze protihráče a připravil tak domácí o útočné pásmo. V 16. minutě vyzkoušel Valentovu pozornost tvrdou ranou Šúrek, Valent s námahou jeho pokus vyrazil. O minutu později se dostal do velké příležitosti Přibyl, ale v dobré pozici těsně před Valentem volil také tvrdou střelu a trefil pouze domácího gólmana. V posledních dvou minutách mohli hrát domácí další přesilovku, ale do šance se dostali až v jejím závěru. Haas však sám mezi kruhy netrefil branku. Panteři se však přece jen dočkali. Osm vteřin před koncem třetiny našel zpoza branky Vala Veleckého a ten se štěstím překonal Nedvídka.

Druhou třetinu začali domácí náporem, který odstartoval Mikšan, střílející chytře z otočky. Trefil však pouze tyče překvapeného gólmana. Toho chtěl překvapit i Velecký zblízka, ale z jednoho metru bekhendem moc šancí na úspěch neměl. Ve 24. minutě byl vyloučen Novák a tentokrát už se hostům podařilo skórovat. Heřman nejprve hledal svou přihrávkou před branku spoluhráče, ale žádného nenašel. Tak si sám najel před branku a usměrnil za Valentova záda pěknou Slámovu nahrávku – 1:1. Domácí mohli hned vzápětí získat vedení zpět, ale přečíslení 3 na 1 nezakončili dobře, na přihrávku letící vzduchem Velecký nedosáhl. Poté domácí přestáli bez úhony další oslabení a po něm ve 30. minutě najížděl Strapáč s Hulvou na jediného obránce, Strapáč volil místo přihrávky střelu, a mezi betony kotouč neprocedil. Ve 35. minutě už diváci pískali, protože Sochorek mohl postupovat z levého křídla sám na Nedvídka, ale místo toho udělal zbytečnou otočku a o kotouč přišel. O minutu později čekal na spoluhráče Seman, ale protože mu nikdo nenajížděl, vyzkoušel to z levého křídla sám, Nedvíkem s problémy zachránil. Do velké šance se pak dostal mladičký Haas, ale v dobré pozici trefil nejprve gólmana a z dorážky namířil kotouč do tyče. Ke střele se poté dostali i hosté, ale Obdržálkův hezký pokus těsně minul levou tyč. V závěru třetiny ještě hráli domácí přesilovku, posledních osmnáct vteřin dokonce dvojnásobnou, ale v ní pouze trefil Mikšan od modré svého spoluhráče Škodu a zranění Škody asi příjemné nebylo neboť už nenastoupil do poslední třetiny.

V úvodu třetí části zabrnkal na nervy domácím příznivcům Valent, který v dohrávané přesilovce zastavoval nahozený kotouč v brankovišti a málem si jej srazil do branky. Ve 43. minutě zkoušel Valenta překvapit Sedlák hned po buly, ale netrefil branku. Hostům málem pomohl do vedení Huhto, který vyrobil minelu ve vlastním pásmu, po které se dostal Čech sám před gólmana, zkoušel mu propasírovat puk mezi betony, ale neuspěl. Ve 48. minutě vyrobili domácí závar před brankou Nedvídka, který hostující gólman řešil posunutím branky a hlavní sudí jej za tento přestupek poslal za katr. V přesilovce si však domácí nevypracovali ani jednu šanci, protože střela Nováka od modré se ani šancí nazvat nedala. Domácí nemohoucnost mohl po přesilovce potrestat Sedlák, akterý se ocitl opět sám před domácím brankářem, ale ani tentokrát na něj nevyzrál. Poté se začaly oba týmy soustředit na obranu, aby neudělaly žádnou zbytečnou chybu, která by je stála body. I přesto však mohl čtyři minuty před koncem rozhodnout Daneček, který vyšťoural kotouč mezi nohama Semana a zblízka jej vyslal na Nedvídka, ten si však poradil. O chvilinku později dostal do vynikající pozice mezi kruhy kotouč Strapáč, ale jeho dělovka nebyla přesná. V 58. minutě přišel důležitý moment. Hostující Bořek Sláma si pomohl v nejméně vhodnou chvíli faulem a hosté tak museli dohrávat ve čtyřech. V přesilovce nejprve dostal kotouč do stejné pozice jako před ním Strapáč Klimeš, ale mířil pouze doprostřed a trefil gólmana. Rozuzlení dramatického duelu tak přišlo půl minuty před koncem. Mikšan vypálil z levé strany, jeho rána se odrazila před osamoceného Zdráhala, který pohodlně skóroval do prázdné branky. Hostům tak po dobrém výkonu zůstaly díky neproměněným šancím jen oči pro pláč.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (trenér Třebíče): „My bychom ten bod brali. Prostě nemáme štěstí, za stavu 1:1 nedáme tři tutovky, a pak dostaneme takový gól v závěru, kdy nás rozhodčí pošle takhle do čtyř. Je to pro nás kruté. Neproměňování šancí je pro nás momentálně největší problém. Musíme zvednout hlavy a ve zbývající části sezóny se pokusíme porvat o co nejlepší výsledek.“



Jiří Režnar (trenér Havířova): „Třebíč má dobré mužstvo, mají tam vysoké, silové hráče s dobrým tahem na bránu. V obraně nám to hoří, dneska to byla tragédie. Dneska snesou v obraně možná jeden, dva hráči přísnější měřítko. Bohužel musím říct, že Třebíč byla dneska místy lepší a můžeme děkovat, že neproměnila své šance.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024