Menu +

SAR - TRE 2:3 po sn. - Třebíčští hráči vydolovali v Ostravě dva důležité body

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hráči vydolovali v ostravských dolech dva body, které mají cenu zlata. Hostující hráči šli do vedení po brance Petra Zahradníka, ale to netrvalo dlouho a do konce první třetiny bylo vyrovnáno. Ostravští hráči strhli vedení na svoji stranu, ale to jim vzal navrátilec v třebíčském dresu Rostislav Malena gólem v přesilové hře. Do konce zápasu již žádná branka nepadla a na řadu přišlo prodloužení. V něm žádný gól nepadl, a tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. Luňáka překonal pouze domácí Svačina, narozdíl od hostujících hráčů, kteří proměnili všechny tři nájezdy, a to v následujícím pořadí: Aleš Kreuzer, Lubor Dibelka a Petr Zahradník. Jelikož prostějovští Jestřábi v Jihlavě nebodovali, hráči Horácké Slavie Třebíč si upevnili šestou příčku, když odskočili na rozdíl tří bodů.
Sdílejte článek
 
41.kolo, sobota 2.2.2008
SAR SAR
2:3sn1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Vnenk (Červenka, Svačina), 24. Najdek (Červenka, Vnenk) - 9. Zahradník (Čech), 36. Malena (Sedláček, Dolníček), rozhodující samostatný nájezd Dibelka. Rozhodčí: Mikula - Jureček, Pala. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. Diváci: 658. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Sestavy
HC Sareza Ostrava: Čech - Ovšák, Buček, Holuša, Vnenk, Kubala, Gulda - Červenka, Najdek, Svačina - Dušek, Novák, Stránský - Gelačák, Řípa, Niec - Urban.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Kaláb, Malena, Sedláček, Sláma L., Sláma B. - Burian V., Dolníček, Kreuzer - Čech, Zahradník, Heřman - Látal, Nahodil, Bárta - Přibyl, Obdržálek, Dibelka.

Komentář k zápasu

Do utkání 41. kola první ligy vstoupily oba celky opatrně, první střelu zápasu si připsal až ke konci druhé minuty domácí Řípa, Luňák však byl na místě. Ve třetí minutě dostala Sareza početní výhodu jednoho muže, se kterou pořídila stejně trestuhodně, jako o chvíli později Třebíč. Jediným, kdo Čecha v úvodu zápasu značně vystrašil byl Zahradník, jeho nebezpečná střela si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Při další početní výhodě Sarezy uzavřeli domácí hráči Horáckou Slavii před Luňákem, avšak pokusy Gelačák a Guldy k otevření skóre nevedly, stejně jako dorážka Stránského po střele Nováka. A tak udeřilo na druhé straně, Petr Zahradník ujel při hře 4 na 4 ostravské obraně a poslal pod Čechovým betonem puk za brankovou čáru. Hosty vedoucí branka nabudila, pokus Buriana skóre nezměnil. Sareza kontrovala ve 12. minutě, po závaru před Luňákem se však po šancích Duška a Gelačáka skóre neměnilo, stejně jako po dělovce Vnenka, která skončila na masce Luňáka. Třebíčský brankář se také vyznamenal v oslabení svého celku 3 na 4, kdy vychytal jak Stránského, ta zejména Svačinu, jež sic z úhlu, přesto mířil do odkrytých míst branky. Na druhé straně střílel Bárta, Čech byl ale pozorný. Dvanáct sekund před koncem třetiny se již možná hráči Horácké Slavie viděli v šatně, když po příhře Svačiny prostřelil Luňáka Lukáš Vnenk a stanovil tak účet první třetiny na 1:1.

Do druhé části vlétli hosté jako uragán, Sláma ani Malena ale svůj celek ke druhému úspěchu neposunuli. Na počátku 24. minuty se do vedení dostala Ostrava. V další přesilové hře se puk dostal přes Červenku na Roberta Najdka, který pomocí teče dokázal uspět a otočit skóre. Ve 25. minutě se ocitl mezi kruhy hostující Sláma, ale Čech jeho pokus vykryl. O minutu později střílel Heřman, jehož pokus domácí ochránce svatyně poslal pouze k Čechovi, který trestuhodně minul úplně odkrytou branku. Ve 29. minutě vznikl opět závar před brankou domácích, který nakonec musel vyřešit Buček faulem. V přesilovce však hosté nic nepředvedli, naopak Svačina se krásně protáhnul až před Luňáka, kde jen těsně minul branku. Ve 34. minutě předvedli domácí krásnou akci, na jejímž konci stál Ovšák, který ve velké příležitosti netrefil branku. V čase 35:32 se hosté dočkali vyrovnání, když z pravého kruhu střílel Sedláček, jehož pokus ještě stačil tečovat Rostislav Malena. V minutě 39. pálil od modré nejprve Hrbáček a ihned po něm také Sláma, ale oba pokusy hostí skončily mimo tyče domácí branky. Ve 40. minutě se ocitl sám před Luňákem Svačina, ale nedokázal zvednout touš. Také ve druhé části jsme tak viděli na obou stranách po jedné brance, a tak po čtyřiceti minutách byl stav stále nerozhodný 2:2.

Ve 42. minutě se probil Červenka až před Luňáka, kde však trefil pouze připravený beton. Ve 44. minutě ohrozil Čecha ranou z mezikruží Dolníček a o chvíli později vyzkoušel pozornost Luňáka Ovšák. Ve 47. minutě pálil z mezikruží Gelačák, jehož střela skončila jen těsně nad brankou. O minutu později se ocitl před brankou hostí v jasné šanci Najdek, který již téměř zasunoval kotouč do prázdné branky, ale byl jasně zafaulován. V minutě 51. zase zahrozil svým rychlým průnikem v oslabení Červenka, který však trefil pouze Luňáka. O minutu později se ocitl u pravé tyče Luňákovy branky Holuša, ale ani ten nedokázal vstřelit branku. V 54. minutě přestřelil v jasné šanci domácí branku Dibelka, který měl před sebou pouze ležícího Čecha. Poté následovala opět vyloučení na obou stranách, celkově se v dnešním zápase zase tak příliš často v pěti hráčích na obou stranách nehrálo. V 57. minutě dával šikovně zpoza branky do Čechova brankoviště Nahodil a Čech byl rád, že si touš do branky sám nesrazil. O další minutu později dokonce trefil Dolníček tyč domácí branky. V 58. minutě zase domácí nevyužili situace dva na jednoho, když Červenka dával na Holušu, který však trefil pouze Luňáka. Také po šedesáti minutách jsme branku neviděli, a tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se ocitl mezi kruhy Vnenk, ale jeho pokus Luňák skvěle lapačkou zlikvidoval. V 63. minutě stál u tyče hostující branky Červenka, ale nadvakrát ležícího Čecha nedal. Musely tak rozhodovat samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté lepším celkem, a tak si odváží do Třebíče body dva.



Ohlasy trenérů

Jan Vavrečka (Ostrava): „Myslím si, že důležitý okamžik nastal ve druhé třetině. Udělali jsme dva hloupé útočné fauly a z jednoho dostali gól. Každopádně jsme se ve druhé části díky faulům dostali pod tlak. Také byly momenty, kdy jsme mohli dát branky a bohužel to nepadlo. Už se poněkolikáté opakuji, ale v současné situaci je bod dobrý a klobouk dolů před kluky.“

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (Třebíč): „Ostrava hrála uvolněně a měla dobré mladé kluky a samozřejmě první lajnu. A ta to opravdu v přesilovkách hraje výborně a díky dvěma přesilovkám otočila i zápas. My jsme se díky početní výhodě dotáhli na 2:2, pak už to bylo „kdo z koho“. Myslím si, že v závěru jsme se trošku více tahali za třemi body, měli jsme je více na dosah.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024