Menu +

HAV-TRE 6:2 - Horácká Slavia vyškolena v produktivitě

Reportáže
T ř e b í č - Přímý souboj o průběžnou třetí příčku moravské skupiny první hokejové ligy měl přinést napínavou podívanou, Panteři však vyprovodili Třebíč zpátky na Vysočinu šestibrankovým přídělem. Domácí Havířov od začátku utkání vedl, třebíčští hokejisté dokázali dvakrát snížit na rozdíl jediné branky, podruhé zásluhou Jakuba Krätzera, Panteři si však výsledek pohlídali dalšími třemi vstřelenými brankami. Horácká Slavia tak ze dvou utkání hraných na kluzištích soupeřů přivezla tři body, nyní se představí svým divákům dvakrát doma - v sobotu přivítá Prostějov, ve středu pak Kometu Brno.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 26.9.2007
HAV HAV
6:22:1, 2:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. a 38. Zdráhal (na první Zdeněk a Mikšan), 9. Klimeš (Zdeněk, Zdráhal), 35. Rozum (Velecký, Hulva), 47. Novák (Škoda, Daneček), 54. Rozum (Galvas, Hulva) - 20. Roháčik (Oliverius), 36. Krätzer (Zahradník, Bulička). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Koliba. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 994. Střely na branku: 46:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Valent - Huhto, Prokop, Klimeš, Varga, Galvas, Novák, Peštuka, Kolarz - Zdeněk, Mikšan, Zdráhal - Daneček, Škoda, Seman - Hulva, Velecký, Rozum - Giesel, Haas M., Sikora.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek (50. Míča) - Hrbáček, Cuník, Roháčik, Sláma L, Sláma B., Bulička, Pálka - Přibyl Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Krätzer - Matušík, Zahradník, Kubica - Burian V., Bula, Burian J.

Komentář k zápasu

Panteři měli výborný vstup do utkání a hned od začátku zasypávali Nedvídka jedovatými pokusy. První pohlednou akci však předvedla Horácká Slavie. Perfektní kombinaci prvního útoku zakončil střelou do prázdné branky Dolníček, ale když se Valent přesouval, tak posunul branku a gól tak nemohl být uznán. Udeřilo tedy na druhé straně. David Mikšan našel výbornou přihrávkou rozjetého Pavla Zdráhala, který svůj nájezd zakončil přesnou střelou do horního růžku – 1:0. Za pár okamžiku fauloval Bula a nabídl tak domácím první přesilovku. Ti se v ní zpočátku jen rozkoukávali, ale jakmile se dostali do pásma, zahrozili svými pokusy Škoda a Velecký. Nedvídek však zasáhl pozorně. V 8. minutě mohl vyrovnat Zahradník, ale zblízka trefil jen Valentův beton a domácí gólman si posléze poradil i s dorážkou Kubicy. O minutu později udeřilo na druhé straně. Zdeněk našel další pěknou přihrávkou na modré najetého Klimeše, jehož střela sice nebyla extra prudká, ale zato přesná – 2:0. Do 13. minuty působili hosté stále zakřiknutě, domácí stále nebezpečně zaměstnávali hostující obranu. Ve 14. minutě se konečně osmělili i hosté a Kubica chtěl svou střelu namířit mezi betony, Valent byl však proti. Poradil si i s pokusy Matušíka a Roháčika. Hosté na chvíli přebrali otěže utkání do svých rukou a jejich snahu mohl korunovat Krätzer, který však ve výborné pozici na pravém křídle neprostřelil Valenta. V poslední minutě první třetiny se však hosté dočkali. Roháčik pálil nejprve do hokejky domácího obránce, od které se kotouč odrazil do ochranné sítě. Po dalším buly už však byl Roháčik úspěšný. Jeho tvrdou ránu do pravého růžku zastavila až síť – 2:1.

V úvodu druhé třetiny vyhodil nešťastně kotouč Zahradník z vlastního pásma mimo hrací plochu a domácí tak mohli znovu hrát přesilovku. V ní zkoušeli štěstí Galvas, Škoda a Huhto, ale ani jeden nebyl úspěšný. Když už byli hosté v pěti předvedl na modré čáře pěknou fintu Zdráhal, ale v následujícím souboji upadl a akci nezakončil. Z protiútoku mohli skórovat hosté, ale ujíždějícího hráče zahákoval Peštuka a do čtyř šli pro změnu domácí. Hosté však v přesilovce nevymysleli vůbec nic a domácí se v pohodě ubránili. Ve 28. minutě se všem zatajil dech. Mikšan šel ve velké rychlosti do souboje s hostujícím hráčem a spadl zblízka hlavou na mantinel. Okamžitě byl u nehybného hráče lékař a všichni s napětím očekávali, jestli se David bude schopen zvednout z ledu. Všichni si zhluboka oddechli, když se po pár vteřinách zvedl a za asistence doktora a velkého potlesku odešel po svých do kabiny. V sestavě jej nahradil mladičký talentovaný Marek Haas, který se hned uvedl ve 31. minutě pěknou střelou v přesilovce, kterou Nedvídek zlikvidoval. Stejný hráč tečoval o malou chvíli později nahození od modré čáry, ale opět nepřekonal hostujícího brankáře. Ve 35. minutě už se ale mohl radovat společně se svým spoluhráčem Rozumem, který doklepl kotouč, který po střele Veleckého neměl Nedvídek pod kontrolou – 3:1. I na tuto branku však dokázali hosté odpovědět, a to hned vzápětí. Výborně hrající Zahradník vyslal perfektní přihrávkou do jízdy Krätzera, který z pravého křídla zamířil velmi přesně k levé tyči – 3:2. Ve 38. minutě dostali hosté velkou možnost k vyrovnání v podobě nabídnuté přesilovky, ale po devíti vteřinách se nestačili divit. Domácí kapitán Zdráhal totiž na modré obehrál laxního obránce a svůj další samostatný únik zakončil opět velmi přesně, tentokrát střelou po zemi k pravé tyči – 4:2. Hosté byli touto brankou zaskočeni a v přesilovce už nic nevymysleli, málem je ještě stejným způsobem potrestal Hulva.

V úvodu poslední části nejprve Klimeš nevyřešil ideálně situaci, při které jel s Haasem na jediného obránce, ale ukvapenou střelou zmařil dobrou šanci. Poté zkoušel štěstí na druhé straně Přibyl, který zblízka tlačil nadvakrát kotouč mezi Valentovy betony, ten tam však mezeru nenechal. Ve 46. minutě udělal obrovskou hrubku v rozehrávce Varga, který poslal kotouč přímo na hůl Zahradníka, ale ten naštěstí pro domácí v dobré pozici přestřelil. O minutu později neodkázali třebíčští hokejisté využít skrumáže před Valentovou brankou a domácí odpálili kotouč včas do bezpečí. Na druhé straně se však musel hostující strážce svatyně červenat neboť mezi svými betony propustil lehké nahození Nováka od modré čáry – 5:2. V polovině třetiny se odehrálo několik důležitých situací. Nejprve neproměnil velkou šanci Kubica a krátce na to byli vyloučeni dva hostující hráči. Při rozehrávce dvojnásobné přesilovky však chyboval Zdráhal a Dolníček se dostal do samostatného nájezdu, který hasil Galvas zahákováním a rozhodčí Trombík tak správně nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Oliverius, ale branku Valenta přestřelil. Domácí svou početní výhodu nevyužili, naopak Sláma se po návratu z trestné lavice mohl vydat do úniku, ale nezpracoval skákavou nahrávku. Definitivní rozhodnutí tak zajistil znovu Rozum, jehož přihrávku před branku si srazil hostující obránce přesně pod břevno – 6:2. Poté už hosté rezignovali a další ránu jim mohl zasadit Velecký, který krásně prošel přes dva hráče a v pádu plácnutím do puku ohrozil hostující branku, ale minul. Hezkou individuální akci předvedl na druhé straně i Matušík, který se středem probil až před Valenta, ale na zakončení mu už nezbyly síly. V poslední minutě se ještě zjevil sám před Míčou Škoda, ale další branku už nepřidal. Domácí i tak v pohodě dotáhli utkání do vítězného konce.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Třebíče): „Dneska rozhodla úplně jednoduchá věc. Havířov víc bruslil, měl větší nasazení, byl urputnější v soubojích. To není mužstvo, které by nás přehrálo, ale ono nás „přebojovalo“. To je pro nás trenéry hodně špatné zjištění. Po brance na 4:2 už to bylo obtížné, ale pořád to není stav, který by se nedal zvrátit, ovšem ne s našim přístupem. My by jsme mohli hrát dneska dalších pět třetin, ale nebylo by to lepší. Náš přístup byl dneska hrozný.“

Alois Chlustina (trenér Havířova): „Třebíč má urputné chasníky a hrají urputný hokej. Oni bojují za jakéhokoliv stavu a taky se to ukázalo. Za stavu 2:0 mohl dát Zdeněk do prázdné brány a bylo by po zápase, ale místo toho Třebíč snížila a byla pořád ve hře. Když jsme šli do 3. třetiny za stavu 4:2, tak jsme si řekli, že budeme hrát zodpovědně dozadu a nedostaneme do desáté minuty gól. Pavel dneska jako správný kapitán zavelel k útoku a pokud mu jeho forma vydrží, tak klobouk dolů. Po zranění Mikšana naskočil náš talentovaný junior Marek Haas a zaskočil za něj výborně, byl hodně vidět.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024