Menu +

TRE - HBR 0:2 - Tři body za vítězství si odváží Havlíčkův Brod

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia tentokráte rivala z nedalekého Havlíčkova Brodu, HC Rebel. V první třetině se domácím naskytlo díky nedisciplinovanosti hostů hned několik přesilových her, Třebíč je ale nedokázala využít. I hosté se dostali do nebezpečných příležitostí, ale v domácí bráně zářil Michal Nedvídek. Skóre zápasu otevřel až ve čtyřicáté minutě po sporném zákroku jednoho z obránců hostů Havlíčkobrodský Hodek. Třebíč se marně snažila najít na tuto branku odpověď. V čtyřicáté sedmé minutě přidal další gól hostů Kreuzer. I přes snahu domácích se již skóre nezměnilo. Havlíčkův Brod tak oplatil Horácké Slavii potupnou porážku z vlastního ledu a odváží si domů tři body za vítězství o dvě branky.
Sdílejte článek
 
23.kolo, středa 21.11.2007
TRE TRE
0:20:0, 0:1, 0:1
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Hodek (Holec), 47. Kreuzer (Hodek). Rozhodčí: Kočí - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:12, navíc Zahradník, Přibyl, Dolníček (všichni TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1258. Střely na branku: 24:31. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L. - Sláma B., Bulička - Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Burian V., Nahodil, Krätzer - Čech, Zahradník, Látal - Kubica, Bula, Burian J.
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Borůvka, Jebavý, Jelínek, Procházka, Soldán, Šulc, Vyhlídal, Čermák, Dušátko, Dušátko, Hodek, Holec, Jelínek, Kreuzer, Kubeš, Malát, Ondráček, Sklenář, Stromko, Varga.

Komentář k zápasu

Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia tentokráte rivala z nedalekého Havlíčkova Brodu, HC Rebel. V první třetině se domácím naskytlo díky nedisciplinovanosti hostů hned několik přesilových her, Třebíč je ale nedokázala využít. I hosté se dostali do nebezpečných příležitostí, ale v domácí bráně zářil Michal Nedvídek. Skóre zápasu otevřel až ve čtyřicáté minutě po sporném zákroku jednoho z obránců hostů Havlíčkobrodský Hodek. Třebíč se marně snažila najít na tuto branku odpověď. V čtyřicáté sedmé minutě přidal další gól hostů Kreuzer. I přes snahu domácích se již skóre nezměnilo. Havlíčkův Brod tak oplatil Horácké Slavii potupnou porážku z vlastního ledu a odváží si domů tři body za vítězství o dvě branky. V první minutě vyslal Zahradník Čecha, tomu pokazil radost Jaroslav Suchan v brance Rebelů, jenž na sebe poprvé upozornil. Na druhé straně to zkoušel přes obránce Sklenář, Nedvídek měl sice potíže, ale ani on nekapituloval. Nedisciplinovaní hosté hráli několik oslabení za sebou, Suchan však nechtěl připustit změnu stavu – neuspěli Dibelka, po jehož střele z první se rozezvonila i branková konstrukce, Hrbáček od modré, Lukáš Sláma z kruhu, ani Kolafa, jehož ránu ukryl Suchan do lapačky. V sérii oslabení to několikrát zkoušeli i hosté – Kubeš však třebíčskou branku bekhendovou střelou minul, pořádný rozruch pak udělala dvojice Hodek – Čermák, ani jeden však Nedvídka neprostřelil. Nepřekonal ho ani Ondráček zblízka, ani Varga, který z kruhu branku minul. Přes obránce to zkoušel na druhé straně Zahradník, Suchanovi puk sice vypadl, změnu stavu však nepřipustil. Když pak neprošel puk do sítě po střelách Vyhlídala ani Kolafy od modré, skončila první třetina.

Ta druhá začala dohrávanou přesilovou hrou domácích, Suchanova branka byla však zakletá. Ukázkovou akci na jeden dotek předvedla Zahradníkova formace – zakončoval Čech, Suchan byl však nadále neprůstřelný. Otěže zápasu převzali postupně hosté. Bekhendem to zkoušel Čermák, osamocen před Nedvídkem se ocitl Kubeš, nezakončil však přesně. Puk mezi tři tyče neusměrnil ani Vyhlídal od modré a zejména ani Holec, jenž spálil tutovku, když zblízka přestřelil prázdnou branku domácích… Poté přestřelil z mezikruží Stromko. Velmi nebezpečná byla Čermákova teč těsně před Nedvídkem, puk si však ani teď nenašel cestu mezi tři tyče. Když pak trefil Zahradník brankovou konstrukci a ani další z nabídnutých přesilových her domácích branku nepřinesla – Dolníček v pádu ani Přibyl fantoma hostí nepřekonali – udeřili poprvé Havlíčkobrodští. V čase 39:31 rozjásal přítomné fanoušky Rebelů Daniel Hodek, jenž ujel a přesnou střelou umístil puk do horního růžku třebíčské branky – Nedvídkova lehká teč už katastrofu odvrátit nemohla – 0:1.

Snaha domácích o vyrovnání končila na bezchybně chytajícím Suchanovi. Postupně na něm ztroskotali Nahodil, Dolníček a Vilém Burian. Když pak objel havlíčkobrodský útočník branku, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto – napoprvé byl sice Nedvídek úspěšný, na dorážku Kreuzera už ale v leže dosáhnout nemohl – 0:2. Oproti němu Suchan v pozici ležícího muže čaroval a vychytal Kubicu, který už téměř dopravil kotouč do branky. Třebíč se snažila, ale její snaha byla marná. Bořek Sláma zblízka přestřelil, Kubicovu střelu Suchan vyrazil. Na Nedvídka poté nevyzrál Jelínek, i přesto si Rebelové už výsledek pohlídali a odvezli si z Třebíče všechny tři body za vítězství o dvě branky.

Tiskovka po zápase Třebíč - Havl. Brod 0:2

Petr Zahradník po zápase Třebíč-Havl. Brod 0:2



Ohlasy trenérů

Petr Novák (Havlíčkův Brod): „Do tohoto zápasu jsme šli se stejnou taktikou jako do zápasu doma, akorát jsme chtěli mít větší důraz na to, abychom nebyli vylučovaní, abychom byli důslednější v obraně a před naší bránou. První třetinu se nám to vůbec nevedlo, měli jsme pět vyloučených, ale naštěstí jsme ty přesilovky ustáli, což se nám v minulém zápase doma nepovedlo. Myslím si, že tohle ten zápas rozhodlo. My jsme hráli srdcem a bojovali jsme. Chtěli jsme Třebíči vrátit tu porážku 7:0. Že to skončilo 2:0 je pro nás jen dobře, protože jsme podali parádní výkon v defenzivě, podpořený Suchanem. Jeden gól jsme dotlačili, jeden jsme dali hezký, takže se nám to utkání hodnotí dobře. Musím poděkovat celému mančaftu, protože všichni kluci hráli na sto, až sto deset procent a je vidět, že se to vyplácí, vrátili jsme se k hokeji, který jsme hráli na začátku sezóny. Řekli jsme si před zápasem, že minule jim tam napadali góly v přesilovkách a že nemůžou mít štěstí pořád a neměli. To je hokej, stát se může cokoliv. Minule jsme prohráli, dnes vyhráli.“

Josef Horešovský (HS Třebíč): „Mě bylo jasné, že soupeř přijede s odhodláním hrát jinak, než hrál proti nám doma. To tak v hokeji bývá, mužstvo se semkne a chce ukázat, že ten výsledek, který jsme my v Brodě dosáhli, není rozhodující. To se také stalo, soupeř nás dnes předčil ve všech základních atributech. Byl agresivnější, důraznější v soubojích, měl lepší zakončení. Udělal sice chyby, ale tím, že mají ohromné nasazení, tak ty chyby napravili. My v tomhle musíme hledat příčiny porážky. Jestliže je budeme hledat v tom, že rozhodčí měl odpískat faul na Zahradníka, že tohleto-támhleto, tak to jsou jen berličky a není to pravda. Musíme se podívat pravdě do očí. Soupeř dal do zápasu víc úsilí, a proto vyhrál. Zlomové bylo, že jsme hráli hodně přesilovek a všechny jsme hráli špatně."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024