Menu +

HKR-TRE 10:0 - Ve druhém utkání série si Hradec otevřel střelnici - na zápasy 1:1

Reportáže
T ř e b í č - Druhé utkání osmifinálové série play-off mezi Hradcem Králové a Horáckou Slavií bylo prakticky rozhodnuté už po první třetině. Domácím skvěle vyšel začátek utkání, už ve druhé minutě vedli 2:0 a v třebíčské brance vystřídal Filipa Luňáka Michal Medvídek. Ani on však rozjeté domácí nezastavil. Po první dvacetiminutovce svítil na kostce hrozivý stav 4:0. Poslední desátou branku pak domácí vstřelili v poslední minutě. V play-off ale platí známá pravda, která říká, že nezáleží na skóre, ale na vítězství, či porážce. Třebíčští si z dvojzápasu na ledě soupeře vezou jednu výhru a v pondělí a úterý se od 18 hodin na třebíčském ledě začíná opět od stavu 0:0. Série je stále otevřená a její stav je po dvou utkáních 1:1.
Sdílejte článek
 
PK2, pátek 15.2.2008
HKR HKR
10:04:0, 2:0, 4:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1.Roubík (Toužimský, Fořt), 2. Hruška (Karlíček), 11.Toužimský (Roubík) 14. Šeda (Sakrajda, Koudelka), 22. Karlíček (Hruška, Haluza), 28. Sakrajda (Táborský, Koudelka), 41. Fořt (Kadlec, Toužimský), 46. Fořt (Roubík, Kadlec), 48. Koudelka (Táborský, Šeda), 60. Haluza (Hruška, Suchý). Rozhodčí: Kubeš - Lhotský, Kabourek. Vyloučení: 6:9, navíc Hrbáček (TRE) 10 minut + osobní trest do konce utkání a Kaláb (TRE) 5 minut + osobní trest do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2089. Střely na branku: 55:32. Průběh utkání: 10:0.
Sestavy
Mountfield HK: Koutský - Toužimský, Pavlů, Burian, Táborský, Pazdera, Karlíček, Prostředník, Lesák - Fořt, Roubík, Kadlec, Sakrajda, Koudelka, Šeda, Haluza, Hruška, Suchý, Kočan, Volráb, Šejnoha.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (2. Nedvídek) - Hrbáček, Kaláb, Malena, Sedláček, Sláma L., Sláma B., Pálka, Dvořák - Burian V., Dolníček, Kreuzer, Čech, Zahradník, Heřman, Látal, Dibelka, Přibyl, Bárta, Burian J., Obdržálek.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do druhého zápasu série si Hradečtí hokejisté přát nemohli. Již po dvaceti sekundách hry zaskočil Filipa Luňáka kapitán domácího celku Jaroslav Roubík. To ovšem nebylo v úvodu všechno. V čase 1:02 vypálil Milan Karlíček od modré čáry. Jeho střela propadla Luňákovi mezi jeho chrániči a třebíčská jednička přenechala místo Michalu Nedvídkovi. Následovala čtyřminutová přesilovka pro hosty. Patrik Fořt zahrál vysokou holí a protože se na ledě objevila i krev, musel si hradecký útočník odsedět čtyři minuty. Avšak Třebíč se k ničemu nedostala. Za celou dobu pouze dvakrát vzkoušela pozornost brankáře Koutského z uctivé vzdálenosti. Úřadovalo se tak znovu na druhé straně. Jaroslav Roubík vyhrál čisté vhazování na Zdeňka Toužimského, který tvrdou střelou od modré čáry zvýšil na 3:0. O tři minuty později Hradečtí slavili znovu. Bylo to ve chvíli, kdy střelu Petra Sakrajdy dorazil za Nedvídkova záda Jan Šeda.

Perfektní výkon z první třetiny si Hradec přenesl i do té druhé. Již ve 22. minutě se na modré čáře neunáhlil Milan Karlíček. Počkal si, prohodil si protihráče a chladnokrevně zakončil pod horní tyč. Vzápětí měl Patrik Fořt velkou příležitost, kterou však neproměnil. Ve 28. minutě už domácí vedli o šest branek. V přesilovce 5 na 3 tečoval švihovku Martina Táborského Petr Sakrajda. O chvíli později mohli hradecké vedení navýšit Petr Haluza nebo Jaroslav Roubík. Ani jeden ze jmenovaných střelců už ale do konce třetiny síť za Michalem Nedvídkem nerozvlnil. V závěru druhé dvacetiminutovky se hra trošku přiostřila. Aleš Kreuzer dostal podruhé v zápase hokejkou do obličeje, tentokrát však nebyl nikdo z hradeckých potrestán. Marcel Hrbáček tak dlouho diskutoval s rozhodčím, až dostal trest do konce zápasu za nesportovní chování. Třebíčští pak působili podrážděným dojmem a zbytek druhé třetiny odehráli povětšinou v oslabení.

Ve třetí třetině Hradec Králové dokonal své dílo. Třebíč už úplně rezignovala, a tak měli domácí prostoru na své kombinace. Hned po 24 vteřinách hry zvýšil na 7:0 Patrik Fořt. Hradecký útočník neměl se zakončením problém, střílel do úplně odkryté brány po přesné přihrávce Jiřího Kadlece. Následovalo vyloučení Tomáše Kalába, který musel za svůj faul na Hrušku odejít předčasně do sprch. V pětiminutové přesilovce přidal Hradec dva góly. Podruhé v zápase se trefil Patrik Fořt, když znovu střílel prakticky do prázdné brány. O dvě minuty později se na listinu střelců zapsal Martin Koudelka. Hradecké publikum si ve vynikajícím zápase přálo už jen desátý gól. Už to vypadalo, že magické číslo na světelné tabuli k vidění nebude. V čase 59:37 se ale nejlépe ve skrumáži před Nedvídkem zorientoval Petr Haluza a udělal definitivní tečku za druhým zápasem.



Ohlasy trenérů

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce): "Šance jsme měli jako včera, akorát s tím rozdílem, že dnes se nám podařily proměnit. Hodně nám pomohla branka z prvního střídání, která nás uklidnila. Po první třetině jsme vedli 4:0, hráče jsme ale nabádali k tomu, aby si dávali pozor na obranu, zranění a vyvarovali jsme se zbytečných vyloučení. To se nám snad podařilo. Vysoké vítězství je dobré, ale znamená pouze vyrovnání série, která bude moc náročná a dlouhá. V play-off je většinou lepší pro mančaft, který prohrál, dostat hodně gólů, než prohrát o jednu branku jako my včera. Pro Třebíč nebude znamenat nic to, jestli tady dnes prohráli 2:0 nebo 10:0, mají natolik dobrý mančaft na to, aby se z toho otřepali. Hodně napoví první pondělní zápas. My jsme odhodláni a připraveni ho vyhrát, uděláme pro to maximum."

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (hlavní trenér Třebíče): "Chtěli jsme udržet nějakou dobu bezbrankový nebo vyrovnaný stav, aby se domácí dostali pod psychický tlak. Bohužel hned ve 4. minutě jsme prohrávali 3:0, což jasně Hradci nahrálo do not. Pak už domácí zápas proměnili v exhibici. My jsme šetřili síly, nechali hrát všechny hráče, nekombinovali jsme sestavu ani na přesilovky, tak na oslabení. Je to play-off, je to jedno vítězství Hradce. V sérii, jestli prohrajete 2:1 nebo 10:0, tak stav série je 1:1. My si z Hradce vezeme jednu výhru po těchto dvou zápasech a musíme tak, jak jsme chtěli zapomenout na první vyhrané utkání, tak stejně tak vymazat z hlavy i tuto vysokou porážku, abychom do pondělního utkání šli s čistou hlavou. Musíme se poučit z chyb, zlepšit pohyb a věřím, že nám hlavně pomohou diváci. Hradec hraje výborně doma, podobně ale i venku. Nečeká nás nic jednoduchého, ale když za to doma vezmeme trošku jiným způsobem, využijeme domácího prostředí, tak můžeme sérii zvládnout."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024