Menu +

MBL-TRE 4:2 - V první přípravě podlehli Třebíčští po boji Boleslavi

Reportáže
T ř e b í č - Utkání hrané na stadioně v České lípě vyhráli přecejen rozehranější a zkušenější domácí. Hráči Třebíče se ale rozhodně nemají za co stydět. Ačkoli v první třetině prohrávali už 2:0, dokázal ještě do první sirény snížit pohový Peter Sojčík. Dalšími dvěma brankami odskočili extraligoví Středočeši na rozdíl tří branek. Škoda neproměněného úniku Viléma Buriana, Třebíčští se druhé branky ale přecejen dočkali. Dal ji už vystřídavšímu brankáři St.Louis Blues Marku Schwarzovi Vlastimil Kalafut. Ve třetí třetině už branka nepadla, hosté přežili i tlak v několika přesilovkách. Výborně si vedli oba brankáři, Jakub Lev i Pavel Míča, kteří svůj tým hodněkrát podrželi, a Pavel Míča si připsal i fantastický závěrečný zákrok utkání. Po utkání pak následovalo pět sérií samostatných nájezdů. V těch byli úspěšní pouze domácí Král a Posmyk.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 31.7.2008
MBL MBL
4:22:1, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Mocek (Kubeš), 18. Boháč (Čech), 28. Nouza (Štrba), 32. Tomas - 19. Sojčík, 34. Kalafut (Burian J., Nahodil). Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:4, navíc Posmyk (MBL) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 550. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Chábera (30. Schwarz) - Drábek, Kočí, Lukáč, Jindra, Posmyk, Bauer, Mocek - Nouza, Král, Handlovský, Kubeš, Štrba, Tomas, Boháč, Čech, Konečný, Krupka, Sýkora, Eiselt.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (32. Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Bulička, Březina, Pálka, Kalafut, Zíb, Popela - Čech, Zahradník, Kundela, V. Burian, Bula, Sojčík, Ferebauer, Nahodil, Přibyl, Fila, Otčenáš, Klíma, J. Burian.

Komentář k zápasu

Boleslavští byli od začátku znatelně lepší a první šanci si vytvořili v přesilovce už po třech minutách. Kočí však z mezikruží nevypálil ideálně. Další přesilovku o dvě minuty později už Šejbovi svěřenci využili. Ideální přihrávku Kubeše před bránu poslal z první za Lva Mocek. Další povedenou kombinaci vymysleli v 16. minutě Král s Nouzou. Druhý jmenovaný si sjel před bránu, z bezprostřední blízkosti ale Lva neprostřelil. Skóre tak zvýšili Mladoboleslavští až za další dvě minuty. Už už se zdálo, že Čech po rychlém brejku špatně zpracoval puk, ale stihl ještě poslat kotouč na druhou tyč k Boháčovi, který měl úlohu snadnou. Jen o necelou minutu později však Třebíčští zkorigovali stav. Při početní výhodě se ve skrumáži před Cháberou prosadil Sojčík.


Druhé dějství odstartovalo příležitostí Třebíče. Vilém Burian však nájezd nevyužil. Naopak zvýšit skóre mohl o chvíli později Handlovský, který dorazil puk do poloprázdné brány, ale rozhodčí předtím pískal kvůli zásahu do masky Lva. Do dvougólového vedení se extraligový nováček vrátil ve 28. minutě. Třebíčští chybovali na obranné modré a rychlou kombinaci Boleslavi zakončil nekompromisní střelou pod víko Nouza. V polovině zápasu oba týmy vystřídaly své strážce brány. V té Mladoboleslavské nahradil Cháberu Schwarz, na opačné straně Míča vystřídal Lva. V 31. minutě se dostali Mladoboleslavští do úniku 2 na 1, ale Král zakončil mimo. Co nevyšlo jemu, povedlo se o malou chvíli později Tomasovi. Ten jel sám na Míču a povedeným blafákem zvýšil na 4:1. Horáckou Slavii tříbrankové manko nezmrazilo a s pomocí horní tyčky snížil ve 34. minutě Kalafut.


Třetí dvacetiminutovka začala lépe pro Třebíč, která si zahrála tři přesilovky, ale v největší šanci Sojčík z pravé strany nemířil přesně. Když postupně do konce třetí třetiny Jindra dorážel neúspěšně, Drábek třikrát pálil nepřesně a souhru na jeden dotek v 59. minutě zakončil Kubeš do lapačky Míčy, stav se již nezměnil.


V pozápasových nájezdech zvítězili Mladoboleslavští 2:0. Soupeřova brankáře překonal již tradičně Richard Král a k němu se přidal Marek Posmyk.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "Byl to pro nás ostrý a těžký zápasový test. Jsme na ledě teprve čtyři dny. Musíme s kolegou Lubošem Slámou konstatovat, že jsme potešeni přístupem hráčů a jejich nasazením. Náš výkon byl bojovný a bylo vidět, že všichni hráli s chutí. Dnešní výkon nám určitě dodá chuť do dalšího tréninku, protože pořád jsme na začátku přípravy a ještě musíme pracovat na spoustě věcí."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024