Menu +

TRE - KGF 0:2 - Vyrovnaný duel vyhrál Klagenfurt

Reportáže
T ř e b í č - V dnešním přípravném utkání vyzvala Horácká Slavia Třebíč několikanásobného mistra rakouské nejvyšší soutěže - KAC Klagenfurt. Zápas přinesl vyrovnaný a důrazný hokej po celých šedesát minut. Třebíčští hokejisté nezaostáváli za rakouským týmem v žádné herní činnosti, ale bohužel nedokázali vstřelit ani jedinou branku. Nejblíže ke gólu měl Milan Přibyl, jenže jeho střela orazítkovala obě tyče a puk se vrátil zpátky do hry. Další přípravné utkání čeká Horáckou Slavii 27. srpna na ledě jihlavské Dukly.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 21.8.2008
TRE TRE
0:20:0, 0:1, 0:1
KGF KGF
Statistiky
Branky a nahrávky: 26. Hunderpfund (Schellander), 49. Brandner (Furey, Schantz). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Dřínovský. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 673. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Kaláb, Koktan, Sedláček, Březina, Havran, Sláma, Flamík, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek, Ferebauer, Nahodil, Staněk, Burian V., Otčenáš, Stejskal, Přibyl, Sojčík, Vrba, Burián.
HC Klagenfurt: Enzenhofer - Brown, Kirisits, Schneider, Norris, Craig, Ratz, Fuery, Brandner, Schantz, Harand, Reichel, Tory, Hundertpfund, Schuler, Schellander, Quantschnig, Geier M., Herburger, Geier S.

Komentář k zápasu



V první třetině byl k vidění rychlý a důrazný hokej na obou stranách. Hra byla celkem vyrovnaná. V první větší šanci se objevil domácí Staněk, ale jeho střela těsně minula cíl. Prvním vyloučeným hráčem zápasu byl Nahodil a první přesilovku měli k dispozici hostující hráči. Hosté domácí hráče zatlačili a v největší šanci vychytal Lev Craiga, když jeho střelu z mezikruží vytěsnil nad bránu. Těsně před návratem Nahodila na led vytáhl Lev krásný zákrok lapačkou proti střele Brandnera, který pálil z bezprostřední blízkosti. O chvíli později se naskytla početní výhoda i domácímu celku. V přesilové hře dobře pálil Staněk, ale hostující brankář krásně zasáhl betonem. Výhoda jednoho hráče v poli netrvala příliš dlouho, poněvadž se nechal vyloučit další hráč Klagenfurtu a domácí měli minutovou výhodu dvou hráčů. V probíhající přesilové hře několikrát pálil domácí Sláma, ale bez gólového efektu. Hostující hráči se nakonec ubránili. Největší šanci první třetiny měl klagenfurtský Schiller, ale trefil pouze dobře postavenou tyč Jakuba Lva. V dobré příležitosti se na druhé straně objevil i Nahodil, ale nezakončil přesně. Do konce první třetiny se již nic zajímavého nestalo, tudíž se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá třetina začala několika nepřesnostmi na obou stranách. O málo více ze hry měli hosté. Po několika šancích na obou stranách se hra odehrávala především ve středním pásmu s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Po chybě jednoho z třebíčských hráčů ujel THOMAS HUNDERPFUND a svůj nájezd přetavil ve vedoucí branku, když se mu povedl pěkný bekhendový blafák – 0:1. Po menším tlaku Klagenfurtu, který byl způsobený početní výhodou hostí, se dostal do šance Přibyl, který tvrdou střelou orazítkoval obě tyčky Enzenhoferovi a kotouč se ke smůle domácích hráčů opět vrátil zpět do hry. O malý okamžik později ujeli při oslabení domácí Staněk s Nahodilem, ale prvně jmenovaný nepřetavil krásnou přihrávku od Nahodila ve vyrovnávací branku. Velkou šanci na vyrovnání měli domácí při přesilové hře 5 na 3. Při přesilové hře zkoušel štěstí především Flamík, ale při zakončení neměl potřebné štěstí. Před koncem druhé třetiny se vyznamenal Lev, který zabránil jistému gólu. Ve druhé třetině byly lepším celkem hosté, kteří dokázali svoji šanci přetavit v branku, a proto šli do kabin spokojenější.

První větší šanci ve třetí části měl hostující Schneider, který prověřil lapačku Jakuba Lva. V dalším průběhu třetího dějství byli aktivnější domácí hráči, svým pohybem si vynutili i několik nedovolených zákroků, ale z přesilových her nic nevytěžili. Do nebezpečných brejků vyráželi hostující hráči, ale ti naráželi na dobře chytajícího Lva. V pokračující hře se do šance probíjel Zahradník, ale jeho střela brankou bohužel neskončila. Druhou branku v utkání vstřelil opět Klagenfurt, šťastným střelcem byl CHRISTOPH BRANDNER, který prostřelil Lva střelou mezi betony – 0:2. Po vyloučení Hrbáčka se blýskl pěkným zákrokem opět Lev. Domácí se snažili utkání zkorigovat, ale jejich šance zlikvidoval hostující brankář. Za zmínku stojí vyloučení hostujícího Browna, který nejprve fauloval a následně napadl třebíčského hráče a byl za to oceněn trestem do konce utkání. Na světelné tabuli se k údivu všech objevil sedmiminutový trest a domácí hráli až do konce zápasu přesilovou hru. Do konce zápasu se objevil i temperament některých kanadských hráčů v Klagenfurtu, kteří mnohdy až zákeřně atakovali domácí hráče. S blížícím se koncem si vzali domácí trenéři oddechový čas a zkoušeli hru bez brankáře, ale tu zhatilo několik vyloučení a zápas se už jen dohrál a to ve třech hráčích na obou stranách.

K dalšímu přípravnému zápasu zavítají svěřenci trenéra Pokorného na led jihlavské Dukly, kde se ve středu uskuteční první letošní Horácké derby.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Myslím, že jsme dneska tahali za kratší konec. Soupeř byl agresivnější, líp bruslil. My jsme si dneska ani moc šancí nevypracovali a z toho mála jsme zase byli nuloví. To je samozřejmě špatně. Trochu nám dnes vázl pohyb a soupeř navíc hrál hodně agresivně a do těla, což některým našim hráčům evidentně dělalo potíže.
Ten konec zápasu, to jsou prostě oni. Věděli, že dva nula vedou, takže jim to bylo jedno. Možná chtěli nějakou bitku vyprovokovat i pro diváky, ale já jsme rád, že se to dohrálo a že se žádné extempore nekonalo. Oni tohle mají v krvi, loni se porvali na Kometě, tak asi zase chtěli nějaké divadlo, ale naštěstí se to dohrálo v klidu.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024