Menu +

UNL - TRE 3:2 - Lvi sebrali Třebíči bod v poslední minutě

Reportáže
T ř e b í č - Ústečtí Lvi přivítali v rámci 13. kola první hokejové ligy na svém ledě Horáckou Slavii Třebíč. Hosté v utkání dvakrát vedli díky trefám Vrby a Čecha. Dlouho to vypadalo, že by si mohli z horkého ústeckého ledu odvézt cenný bod. Ani výtečný výkon brankáře Jakuba Kováře, jenž držel ústecké střelce dvě třetiny na uzdě, nakonec na body nestačil. Horácká Slavia inkasovala rozhodující branku třicet vteřin před koncem utkání.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 15.10.2008
UNL UNL
3:20:0, 0:1, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 46. Tůma (Šagát), 48. Čaloun (Špirko, Němeček), 60. Čaloun (Špirko) - 31. Vrba (Otčenáš, Rákos), 47. Čech (Zahradník, Flamík). Rozhodčí: Souček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1720. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Fiala - Zeman, Macháček, Gýna, Tůma, Klobouček, Vágner, Němeček, Gýna, Novotný - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Novák V., Pazourek - Havlíček, Špirko, Heřman - Čaloun, Přeučil, Kloz.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kovář - Flamík, Sláma, Sedláček, Kaláb, Hrbáček, Havran, Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek- Staněk, Nahodil, Sojčík - Vrba, Rákos, Otčenáš, Přibyl, Stejskal, Burian V.

Komentář k zápasu

Hned v úvodní minutě uvolnil Janků skvěle Nováka, ten ale netrefil branku. Vzápětí zamotal hlavu třebíčské obraně Havlíček. Po faulu na pronikajícího Mikulíka hráli domácí už ve 4. minutě přesilovku, ale všechny jejich šance Kovář vychytal. Poté hra ztratila trochu na tempu. Až v 9. minutě prověřil Kováře nebezpečnou střelou Novák. V 11. minutě se ke slovu dostali i hosté, když Nahodil vyzkoušel pozornost Fialy. Horko před hostující brankou bylo v 17. minutě, ale skórem domácí pohnout nedokázali. Vynutili si alespoň faul, při kterém byla v závaru blízko gólu hned čtveřice domácích hráčů. Těsně před sirénou ještě vychytal v jasné šanci Kovář kapitána domácího týmu Čalouna.

Druhou třetinu začali lépe hosté. Usadili se v obranném pásmu domácích, ale velkou šanci, prakticky do prázdné branky, nedokázali využít. Ve 24. minutě vyslal Vágner dlouhou přihrávkou do brejku Kloze, ten však Kováře nepřekonal. Brzy nato hráli Lvi další přesilovku, ale bylo až neuvěřitelné, co dokázali promarnit. Prvního vyloučeného měli domácí až ve 28. minutě, a tak výhodu hráče navíc si vyzkoušeli i hosté. Nabídnutou šanci málem využili, když kotouč za již překonaným Fialou mířil těsně vedle tyčky. Co se jim ale nepovedlo v přesilovce, dokázali chvíli poté, když přesně zamířil Vrba. Hra poté znatelně zrychlila a většina diváků, která do té doby téměř usínala, se probudila. Až do sirény se však nic důležitého nestalo, a tak do kabin odcházeli veseleji hosté.

Třetí třetina nezačala v nijak oslnivém tempu. Domácím se na hokejky lepila nervozita a kazili přihrávky. Ve 44. minutě se do šance dostal Šagát, Kováře však nepřekonal. Až ve 46. minutě se domácí dočkali prvního gólu. Po závaru před Kovářem, v signalizované výhodě, se nakonec střelou z mezikruží trefil Tůma. Hosty vyrovnávací branka nepoložila, usadili se v útočném pásmu a po chybách domácích hráčů se ve 47. minutě prosadil hned po vhazování Čech. Zatímco v prvních dvou třetinách padl jen jeden gól, ve třetí třetině se rozpoutala doslova přestřelka. O minutu později vyrovnal na 2:2 Čaloun. Poté se dvěma slibnými šancemi prezentoval Novák. Téměř stejný průběh jako s Berounem měl konec zápasu s Třebíčí. Po chybě hostujícího obránce, který se trochu zbrkle zbavil kotouče, získali puk domácí a Čaloun zkušeně obelstil Kováře - 3:2. Hosté celý zápas sahali po bodech, ale ani půlminutová powerplay, navíc umocněná vyloučením na straně domácích, k úspěchu nevedla.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Domácí mají výborný kádr a zkušené hráče. My jsme se snažili hrát důrazně v obraně, snažili jsme se hrát jednoduše, podržel nás brankář. Šli jsme pěknou střelou do vedení, a i když nás ještě čekala dlouhá doba, tak pokud už saháme po bodu třicet vteřin před koncem, tak ti hráči musí, jak já říkám, toho hráče zakousnout. Tam nemůže dostat tolik prostoru, aby nám tam obkroužil třetinu a ještě jsme ho nechali zakončit. Domácí vyhráli, ale myslím si, že za bojovnost bychom si bod zasloužili. Máme mladé mužstvo, musíme hrát stále v pohybu, dřít. To musí být naše hlavní zbraň. Ale musíme dřít a bojovat šedesát minut, ne padesát devět, třicet. To je málo. Dnes za nás chytal poprvé Kovář a odvedl velmi dobrý výkon.

Jan Votruba (HC Slovan Ústečtí Lvi): V první třetině jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí, bohužel jsme ani jednu neproměnili. Tak jak to tak v hokeji bývá, z toho tlaku nám tam soupeř odjel a šel do vedení. V té druhé třetině jsme opravdu nehráli dobře a už se nám to stalo poněkolikáté. Ve třetí třetině jsme si nějaké šance vytvořili, ale nemůže se nám stát, že poté, co zkorigujeme, uděláme po bully školáckou chybu a necháme soupeře odskočit. Jsme rádi, že jsme zápas nakonec zvládli, ale spravedlivá by byla asi remíza, protože dnes ten náš výkon nebyl vůbec dobrý. Po těch vložených pondělcích jsme nechali odpočinout Dušana Salfického, zastoupil ho Radek Fiala a chytal velmi dobře. Poprvé dnes nastoupil Andrej Novotný. Byli jsme domluvení, že zkusí půl zápasu, nakonec hrál dvě třetiny. Byli jsme se na něj podívat v Děčíně, tam hrál dobře. Musíme začít postupně, bylo to vážné zranění.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024