Menu +

MOS – TRE 2:1sn - Třebíčští na dvě předešlá vítězství nenavázali, získali však cenný bod

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia Třebíč zavítala po dvou vítězstvích do severočeského Mostu a stejně jako na přelomu září a října třetí korálek v řadě za pomyslné vítězství nenavlékla. Dlouho to vypadalo, že o osudu utkání rozhodne jediná branka z hole Vrtka, kterou viděli diváci už ve druhé minutě, Třebíčští se však nechtěli vracet s prázdnou a v čase 59:59 vyrovnali zásluhou Vladimíra Stejskala na 1:1. Vydatnou měrou pomohl k zisku jednoho bodu i Jakub Lev, na samostatné nájezdy však pustil branky dvě a Most se tak mohl radovat z vítězství.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 25.10.2008
MOS MOS
2:1sn1:0, 0:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Vrtek (Hlubuček), rozhodující nájezd Vrtek - 60. Stejskal (Čech, Nahodil). Rozhodčí: Hrubý - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 4:7, navíc Nekvinda, Vrtek (oba MOS) - Rákos (TRE) všichni 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 410. Střely na branku: 37:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
HC Most: Horčička - Martínek, Prošek, Charousek, Hlubuček, Stříteský, Černý, Nosek, Lomička - Bauer Jan, Machulda, Bauer Jakub - Šinkovič, Budínský, Zíma - Salač, Vrtek, Nekvinda - Havlůj, Nedrda, Mach.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Flamík, Trončinský, Sedláček, Kaláb, Hrbáček, Bulička, Sláma, Havran - Čech, Zahradník, Vrba - Burian, Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Obdržálek - Sojčík, Kundela, Přibyl.

Komentář k zápasu

Domácí začali zápas dobře, když se hned ve druhé minutě dostali do vedení. Puk nahozený Hlubučkem sebral Vladislav Vrtek a otevřel skóre utkání – 1:0. Po úvodní brance byla hra plná nepřesností. Most si zkusil přesilovou hru při vyloučení Havrana. Třebíčští se v poklidu ubránili, navíc v oslabení zahrozil Staněk. Ani hosté svou první přesilovou hru nevyužili. Podobně jako Staněk zahrozil ve vlastním oslabení Jan Bauer. Zbytek první třetiny příliš vzruchu nepřinesl. V oslabení nebezpečně vystřelil přes obránce třebíčský Stejskal, Horčička byl pozorný. Týmy bojovali o střední pásmo, a proto se moc šancí nezrodilo. Krátce před první sirénou se dostal do dobré pozice Vrba, jenže v rozhodujícím okamžiku neudržel stabilitu. Prvou třetinu vyhráli Mostečtí 1:0.


Úvodní pětiminutovka druhé periody přinesla převahu domácích hokejistů. Prošek zkoušel štěstí od modré čáry, Zíma ani nadvakrát Lva nepřekonal. Velké šance Charouska a Salače zneškodnil třebíčský strážce svatyně. Na konci 27. minuty prověřil Horčičku dvakrát Stejskal. Jakub Lev se hodně zapotil při přesilovce Mostu čtyři na tři. Ránu Houbička chytil, za chvíli ho trefil Machulda do masky. V pokračující klasické početní výhodě domácích pochytal gólman Horácké Slavie střely Šinkoviče a Jana Bauera. Třebíčští si nedokázali vytvořit nějakou větší brankovou příležitost. Výjimkou byla výzva Čecha pro Vrbu, jenže kotouč letěl z jeho hole mimo tři tyče Horčičkovy svatyně.


Ve třetí třetině se hostující hráči snažili o vyrovnání. Nahodil ani nadvakrát Horčičku nepřelstil. Třebíči se naskytla přesilovka pět na tři v trvání 31 sekund, ale ani tu hosté nevyužili. Ve 48. minutě si vybruslil před Horčičku Obdržálek, ale ani on nemířil do prostory vymezeného třemi tyčemi. Horácká Slavia otevřela hru, díky čemuž se Most dostával do brejkových situací. Vrtek uháněl sám na Lva, branku ovšem netrefil. Další gólovou spálil Machulda, když nedokázal přehodit ležícího třebíčského brankáře. Třebíčští nadále vymýšleli, jak vyzrát na mosteckou obranu v čele s Lubošem Horčičkou. Tlak hostí vyvrcholil ve hře bez brankáře, která přinesla kýžené vyrovnání. Zároveň s třetí sirénou dotlačil puk do sítě Vladimír Stejskal - 1:1.


V prodloužení hrály oba týmy velmi opatrně, takže o bodu navíc musely rozhodnout samostatné nájezdy.


V nájezdech se za domácí prosadili Šinkovič a Vrtek, za Třebíč pouze Petr Obdržálek, takže dva body zůstaly na severu Čech.
Třebíčští dokázali bodovat ve třetím zápase v řadě, když si z mosteckého ledu odvážejí cenný bod.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Byl to hodně bruslařský zápas. Na nás jakoby dolehla ta rychle inkasovaná branka ze druhé minuty utkání. Domácí pak byli živější, líp bruslili. Postupem času jsme ale srovnali hru, ovšem nad všemi hráči dnes vyčnívali oba brankáři. Jak domácí Luboš Horčička, tak náš Jakub Lev. Oba zlikvidovali několik takřka stoprocentních gólových šancí. Ve třetí třetině se nám zdálo, jakoby se domácí báli o výsledek a v hodině dvanácté, v power-play, jsme dokázali vyrovnat. Sice jsme pak prohráli na nájezdy, ale s bodem jsme dnes spokojeni. Taky jsme mohli sedět v autobuse naštvaní a bez bodu. Za poslední tři zápasy máme sedm bodů a to jsme dvakrát hráli venku. S tím jsme spokojeni."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024