Menu +

KOM - TRE 7:2 - Z Brna se sedmičkou

Reportáže
T ř e b í č - Los první hokejové ligy poslal ve 21. kole Horáckou Slavii Třebíč na led Komety Brno. Výsledek utkání odpovídá postavení mužstev v tabulce. Hosté drželi Kometu na uzdě jen v prvé třetině. Ve druhé třetině si Brno vypracovalo tříbrankový náskok. Třebíč se sice dvakrát dostala do zápasu díky brankám Martina Čecha a Tomáše Kalába. Rozhodující úder si domácí nachystali do poslední pětiminutovky, ve které vstřelili tři branky. Dvakrát se domácí prosadili dokonce ve vlastním oslabení.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 8.11.2008
KOM KOM
7:20:0, 3:0, 4:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Černý (Křetínský, Houdek), 33. Haluza (Kostourek), 35. Kántor (Vondráček), 52. Haluza (Kostourek), 56. Kostourek (Haluza, David), 58. Padělek, 59. Vondráček (Švagrovský, Lhotský) - 44. Čech (Vrba), 54. Kaláb (Hrbáček, Vrba). Rozhodčí: Šindler - Brejcha, Šmíd . Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 6 306. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2.
Sestavy
HC Kometa Brno: Hylák - Kántor, Houdek, Zubíček, Mikel, Křetínský, Lhotský, Morava, David - Černý, Švagrovský, Brabenec - Padělek, Klimt, Kýhos - Vondráček, Barus, Mikšan - Haluza, Kostourek, Bakrlík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Flamík, Trončínský, Sláma, Kaláb, Hrbáček, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Vrba, - Burian, Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Obdržálek - Sojčík, Kundela, Přibyl - Ferebauer.

Komentář k zápasu

V sobotním utkání se střetly v brněnské hale Rondo týmy, které mají zeměpisnou polohou k sobě blízko, ovšem tabulka první ligy hovoří naprosto opačně. I přesto se v Brně dal očekávat zajímavý a vyrovnaný hokej, který bývá při zápasech těchto týmů často k vidění. Ze začátku tomu tak i bylo, ale postupem času se papírové předpoklady začaly projevovat i na ledě a Třebíč si veze z Brna vysokou porážku 7:2.

Více jak šest tisíc diváků vidělo hned ve druhé minutě faul Pavla Zubíčka, který nabídl hostům promluvit do skóre jako prvním. Ti ale výhodu jednoho muže v poli příliš nevyužili. Hylák zasahoval pouze jedinkrát po střele Borise Flamíka, ale ani tento pokus se nedal považovat za nebezpečný. V sedmé minutě byl vyloučen David Švagrovský, který v zápase nasbíral celkem osm trestných minut. Třebíč se ani tentokrát nedostala do většího závaru a Kometa druhé oslabení ustála.

Po těchto dvou přesilovkách hostů viděli fanoušci obou týmů první šance zápasu a to hned tři za sebou. Sérii dobrých akcí začal Černý, který hledal Kamila Brabence před brankou. Brněnský útočník ale v dobré pozici minul puk, který projel napříč třetinou mimo nebezpečí. Na druhé straně si dal trochu velké sousto Alexandr Hylák, který chtěl přikrýt puk, jenž neměl na dosah lapačky. Včasný návrat brněnských obránců překazil Peteru Sojčíkovi možnost vstřelit svému dobře známému týmu gól. Největší šancí ale byl únik kapitána Brna, Miroslava Baruse. Ten dostal přihrávku za obranu od Davida Mikšana, ale v samostatném nájezdu nepřekonal Radka Fialu, který se pomalu zahříval k důležitým zákrokům, které ho ještě čekaly.

O několik minut později přišla chvíle pro Michala Černého, protože rozhodčí odpískal trestné střílení po faulu na Kamila Brabence. Úspěšný exekutor se tentokrát nezhostil své speciality nejlépe a střelou mezi betony Fialovi moc starostí nenadělal. Skóre tak zůstalo i nadále nezměněno. V poslední šanci první části se ocitl Roman Vondráček, který sám před brankou nedokázal proměnit Mikšanův pas v gól. Kličce do bekhendu scházelo akorát zakončení do horních prostor brány. Ty spodní perfektně pokryl Radek Fiala a udržel stav po první třetině 0:0.

Druhá část začala zhurta. Neuběhla ani minuta a Kometě, resp. Michalu Černému se podařilo to, co v první třetině ne. Přesná přihrávka přes střední pásmo od Aleše Křetínského zastihla svého adresáta v rychlosti, za oběma bránícími hráči a pro střelce s číslem 13 pak nebyl velký problém položit brankáře a bekhendem zavěsit puk do sítě – 1:0. Kometa jakoby po vsítěné brance ožila a Třebíč těžko stíhala bránit. Z toho také plynuly fauly, kterých se hosté začali dopouštět.

Na začátku 29. minuty pak přišla jedna z nejlepších chvil Radka Fialy. Brněnští v úniku 3 na 2 sehráli celou akci přesně a Františku Bakrlíkovi se naskytla velká šance ke skórování. Třebíčský brankář ovšem ve skluzu betonem efektně vyrazil puk těsně mimo tyče a zachránil svůj tým od druhého gólu. Na druhé straně se pak pokoušel vyrovnat Sojčík, ale jeho střela z mezikruží trefila Hyláka do hrudi.

Po těchto šancích na obou stranách opět začaly padat góly. Produktivní dvojice Kostourek – Haluza zamotala hostům v jejich pásmu hlavu a první jmenovaný našel chytrou přihrávkou mezi kruhy volného Petra Haluzu, který neváhal a z první prostřelil k tyči přesouvajícího se Fialu – 2:0. Kometa se opět poté začala dostávat do náporu, z čehož vyplynul další faul Třebíče.

Vyloučen byl Boris Flamík za hákování, ale Brnu jakoby v početní výhodě stačila kombinace v rozích. Na to po chvíli nemohl dívat Roman Vondráček a poslal puk na modrou obránci, který v těchto situacích většinou ví, co s pukem. Robert Kántor napřáhl a vytáhl další ze svých gólových střel, které málem trhají sítě – 3:0. Kometa si tak v přesilovce vypracovala už tříbrankový náskok, který ji dal ještě větší klid na hokejky. Čtvrtý gól před druhou sirénou mohl vstřelit ještě David Mikšan, ale Padělkovu přihrávku přes střední pásmo v samostatném úniku nevyužil.

Třetí část začala vykřesáním naděje ze strany Třebíče. V rychlém brejku přihrál Tomáš Vrba na dobře postaveného Martina Čecha, který umístil puk pod lapačku Alexandra Hyláka s naprostou přesností – 3:1. Hra se po snižujícím gólu hostů mírně vyrovnala, ale po pár minutách se domácí opět ujali iniciativy. Své šance ale neproměnil Ivan Padělek, ani David Mikšan.

Poté přišla další přesilovka pro Kometu při vyloučení Jana Koktana. Brněnští ale svoji možnost zvýšit nevyužili vůbec dobře. Jakoby se ale domácím hrálo lépe ve hře 5 na 5, protože pár sekund po návratu Koktana na led se k puku dostal Petr Haluza a nechytatelnou střelou pod horní tyč podruhé v zápase zvýšil, tentokrát na 4:1. Kontr Třebíče byl ale rychlý. Po dvou následně jdoucích faulech Švagrovského a Lhotského hrála Horácká Slávie přesilovku 5 proti 3 a využila ji dokonale. Po svižné kombinaci se od modré přesnou střelou k tyči prosadil Tomáš Kaláb a hosté podruhé v zápase snížili na rozdíl dvou branek – 4:2.

Gól Tomáše Kalába v 54. minutě odstartoval kanonádu branek. Během šesti minut jich padlo pět. Bohužel pro Třebíč, Kalábova trefa byla z těch pěti jediná a v zápase její poslední. Na 5:2 totiž stanovil s jistou dávkou štěstí Milan Kostourek, kterému střela nesedla, ale brankáře Fialu zmátla natolik, že nestihl na nezamýšlený směr zareagovat.

V 58. minutě ovšem přišla nejhezčí akce celého zápasu. Paradoxně to byla Třebíč, která měla možnost v přesilové hře opět snížit, ale skórovat se podařilo Brnu. Puk se dostal k Ivanu Padělkovi, který ho potáhl po mantinelu do třetiny hostů. Najíždějíc z úhlu směrem k brance si ale uvědomil, že bránícímu hráči neujede. Rozhodl se tedy zabrzdit, čímž se obránce zbavil. Mazáckou otočkou se vyhnul i druhému vracejícímu se hráči a zároveň si získal dostatečný čas a prostor zamíchat pukem, aby zmátl brankáře a poté poslal puk od břevna za záda bezmocného Radka Fialy – 6:2.

Necelou minutu na to přišel poslední zářez Komety, který rozhodl o vysoké prohře Třebíče. Od mantinelu udělal kličku do středu Roman Vondráček a v zápětí střelou k protější tyči zavěsil posedmé puk do třebíčské sítě – 7:2. V 59. minutě už byl zápas jasně rozhodnutý a obě mužstva ho v klidu dohrála do úplného konce. Kometa získala tři body a udržela se na prvním místě. Třebíč zůstává s čtyřbodovou ztrátou poslední.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "V první třetině jsme nehráli špatně, udrželi jsme stav 0:0, což v Brně není vůbec špatné. Podržel nás brankář Fiala. Bohužel jsme domácí nastartovali hnned na začátku druhé třetiny, ti se pak zbavili nervozity a dali nám tři góly. Myslím si, že ani ve třetí třetině jsme nehráli špatně, bohužel tam byly vždy určité pasáže, kdy jmse propadali a dostávali góly. Výsledek trošku zkresluje závěr, v němž jsme domácím našimi chybami dovolili vstřelení tří gólů a velké oslavy spolu s diváky."



Vladimír Kýhos

Vladimír Kýhos - HC Kometa Brno: „Výsledek utkání hodnotím dobře, ovlivnilo ho ale i to, že jsme neproměnili ty tři samostatné nájezdy. Pak bychom vedli po první třetině 3:0 a mohlo to vypadat jinak, mužstvo by se uklidnilo, Soupeř předvedl bojovný výkon s agresivním pojetím. Ani za stavu 4:1 nebylo nic rozhodnuto, protože děláme zbytečné fauly, čímž jsme Třebíč vždycky postavili na nohy. Do doby, než nám to na konci zápasu začalo padat do branky, to byl od nás hokej s dost chybami. S hrou jsem tedy moc spokojen nebyl.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024