Menu +

TRE-HKR 2:1 - Tři body zůstávají doma

Reportáže
Ve 13.kole nastoupila Horácká Slavia proti celku HC Hradec Králové, který dosud zaujímal osmou příčku prvoligové tabulky. Papírově silnější sice byli tentokrát hosté, ale přesto domácí vystupovali v roli favorita. Hradec totiž v loňské sezóně převzal roli po zkrachovalém Šumperku a platí dosud za nováčka první hokejové ligy. Jeho oporou byl tentokrát především brankář Martin Bárek – dvojka extraligových Pardubic. I díky němu dokázali Hradečtí proti Horácké Slavii zahrát poměrně vyrovnanou partii, ale třebíčské publikum namlsané předchozím strhujícím duelem s Kladnem bylo tentokrát svědkem spíše komorního utkání bez větších překvapení.
Sdílejte článek
 
13.kolo, sobota 26.10.2002
TRE TRE
2:12:1, 0:0, 0:0
HKR HKR
Statistiky
Branky: 9. Kříž (Žiška, Holý), 20. Vítek (Dolníček, Beroun) - 14. Beck (Fišer). Rozhodčí: Matějíček - Musílek, Jonáš. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1300. Střely na branku: 45:27.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Suchan – Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Klimeš, Sedláček, Hrůza – Kaňka, Žiška, Holý, Beroun, Dolníček, Vítek, Mikulík, Oliva, Sklenář.
Mountfield HK: Bárek – Luštinec, Kostka, Hendrich, Matějíček, Fejgl, Procházka, Bartoň, Veselý – Nohejl, Kolařík, Polák, Suchý, Vašata, Beck, Fišer, Bělka, Mička, Komárek, Frosch.

Komentář k zápasu

V první třetině se hned ve druhé minutě předvedli Dolníček s Berounem, ovšem vzápětí poslal hlavní sudí Matějíček domácí do oslabení díky obránci Mockovi. I přesto se ve čtyřech blýskl Žiška, který zajel za Bárkovu bránu, rychle nahrál do pole Hrbáčkovi a ten tvrdou ránou hradeckého gólmana příkladně prověřil. Při naskočení Mocka na led se ofenzivně předvedl i domácí brankář Suchan: s přehledem zpracoval chabý pokus Hradeckých a rychlým lobem našel ve středním pásmu rozjetého Berouna. Ani ten však zatím Bárka nepřekonal. V sedmé minutě hráli hosté poměrně nezodpovědně za hranicí pravidel, a proto je sudí Matějíček poslal do třech. To byla voda na mlýn domácích, kteří nejprve zahrozili Sklenářem, Mikulíkem a Olivou, kteří však akci překombinovali. Bárek kapituloval až o minutu později v čase 8:47, kdy zpoza brány našel Holý na modré čáře bezpečně obránce Kříže, proti jehož bombě neměl Bárek příliš mnoho šancí – 1:0. Východočeši odpověděli ve čtrnácté minutě, kdy ve středním pásmu našlápl do útoku Patrik Beck a přesně našel zleva najíždějícího Fišera. Suchan zůstal osamocen a po nezištné výměně nakonec Beck rychlou střelou zblízka zakončil do domácí sítě – 1:1. Ke konci třetiny bylo publikum ukolébáno takřka komorním průběhem hry, který jakoby předznamenal další vývoj zápasu. Ke štěstí domácích několik sekund před sirénou využil Dolníček chyby v obraně hostí, rychle přihrál po útočné modré Vítkovi a ten bez přípravy Bárka překonal, čímž prakticky rozhodl o výsledku – 2:1.

Hned v první minutě druhého dějství našel Kříž kolmou přihrávkou na útočné modré našlápnutého Žišku, ale jeho kličku Bárek vystihl. Hned nato se však domácí provinili proti pravidlům: na trestnou lavici putoval nejprve Fryauf a hned vzápětí Kříž, čímž připravili svým třem spoluhráčům v poli a zejména Suchanovi menší prověrku. Ten však dělovky Hradeckých s přehledem likvidoval, k vážnějšímu závaru před jeho brankou ani nedošlo a domácí tak dvojnásobné oslabení ustáli. Naopak ani následnou přesilovku Třebíčští nevyužili. Druhá polovina třetiny probíhala až příliš klidně – hosté bránili, zatímco útočící domácí marně hledali recept na zkušeného gólmana Bárku.

Třetí třetinu začali domácí mírným tlakem. Vítkovu dělovku od modré vykryl Bárka betonem, v další příležitosti bezprostředně v závaru před brankou se vzápětí ocitli Beroun s Dolníčkem, kteří však ani ležícího gólmana nepřekonali. Naopak ve 47.minutě sice puk skončil za Suchanovými zády, ale branka Nohejla nebyla pro postavení v brankovišti uznána. Na průběhu hry se tak už mnoho nezměnilo: domácí hráli to, co potřebovali a hosté občas podnikli výpad proti Suchanovi, ovšem na obou stranách bez gólového zakončení.





Ohlasy trenérů

Řekli po utkání:
Jiří Fibiger (trenér HC Hradec Králové): „My jsme přijeli do Třebíče s určitou taktikou, která nám nakonec o ten jeden gól nevyšla – zavinili jsme si jej sami. Bohužel jsme si dovolili s odpuštěním frajeřinku čtyři vteřiny před koncem třetiny, kdy jsme hráli kotouč zpátky, obránce udělal chybu a dostali jsme gól na 2:1, který vlastně rozhodl celé utkání. Mrzí mě, že nebyl uznán náš druhý gól.“
Milan Chalupa (trenér SK HS Třebíč): „Pro nás to bylo velice důležité utkání. Pro nás je velice cenné takovéto vítězství – v situaci, v jaké se nyní momentálně nacházíme. Myslím si, že tímto utkáním sebevědomí hráčů zase vyroste o něco nahoru a bude se nám lépe dýchat – například v koncovce. Co se týče neuznaného gólu Hradce: nechci nic tvrdit, záleží na rozhodčím, jak rozhodl.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024