Menu +

TRE - VME 2:4 - V posledním přípravném zápase domácí podlehli Velkému Meziříčí

Reportáže
T ř e b í č - V posledním přípravném zápase před nadcházející sezónou přivítala Horácká Slavia na domácím ledě soupeře z nedalekého Velkého Meziříčí. Do zápasu vstoupili třebíčští hokejisté ve velice klidném tempu, kterého se drželi téměř celý zápas. Z první branky zápasu se radoval domácí Lukáš Nahodil, který využil zaváhání gólmana hostů a zakončoval do prázdné brány. Gólovou odpověď si Velké Meziříčí schovalo až do půle druhé třetiny. Vyrovnaný stav ale vydržel pouze do jednačtyřicáté minuty, kdy hosté přidali další branku. Hráčům Třebíče štěstí příliš nepřálo, zato tým Velkého Meziříčí se dokázal brankově prosadit ještě dvakrát. V poslední minutě tak Martin Čech už pouze korigoval stav na konečných 2:4.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 4.9.2008
TRE TRE
2:41:0, 0:1, 1:3
VME VME
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Nahodil, 60. Čech - 39. Dostál, 41. Nekvasil, 49. Foltýn (Bula), 58. Nekvasil (Bula). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Kaláb - Sedláček, Flamík - Sláma, Březina - Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek - Ferebauer, Nahodil, Staněk - Vrba, Otčenáš, Sojčík - Burian V., Stejskal, Přibyl - Kundela.
HHK Velké Meziříčí: Betinec – Smejkal, Stráňovský, Vlašín, Heřmanský, Konta, Pálka, Kochánek, Kunstmüller, Bukáček, Konečný, Nekvasil, Bula, Foltýn, Hudcovský, Sobotka, Krča, Jánský, Dostál, Bašnár.

Komentář k zápasu

První střelu utkání vyslal na Lva Kunstmüller. Domácí odpověděli atakem slovenského dua Otčenáš – Sojčík zakončeného neprudkou střelou prvně jmenovaného. Následně si obě družstva vyzkoušela hru v početní převaze.
Při přesilovce Meziříčí střílel přes clonu hráčů Stráňovský, jehož střela skončila nad brankou. Na druhé straně pálil v početní převaze domácích Kaláb. Hráči HHK po ubránění oslabení několikrát nebezpečně zahrozili před brankou Lva. V polovině první třetiny se bojovalo o střední pásmo. Ve 14. minutě se nejprve dostal do šance Otčenáš a následně nadvakrát nepřekonal Čech ležícího Betince. O dvě minuty později se poprvé měnilo skóre utkání. Při vyloučení Zahradníka dojížděl vyhozený kotouč Lukáš Nahodil, obhodil si vyjíždějícího brankáře hostí a do prázdné klece otevřel brankový účet zápasu – 1:0. Poslední minuty úvodní části přinesly střelu Obdržálka. Na druhé straně tvrdě střílel z pravého kruhu Sobotka.


První polovina prostřední periody přinesla převahu Třebíče. Po akci Nahodilova útoku pálil Staněk nad. Ve 25. minutě uvolnil Čech Zahradníka, který v souboji s Betincem neuspěl. Před polovinou utkání dostali domácí 74 vteřin výhodu dvou mužů v poli. Kombinace Zahradníkovy lajny zakončoval ránami Kaláb, jenž poslední střelou trefil tyč.
Ve 39. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách vyrobili domácí beci chybu v rozehrávce, kterou potrestal Lukáš Dostál - 1:1. Hosté se mohli před druhou pauzou dostat do vedení, jenže zaváhání Jakuba Lva v rohu kluziště napravil v poslední chvíli Marcel Hrbáček.


V prvních vteřinách poslední dvacetiminutovky dohrávali Třebíčští přesilovku. Zahradníkův útok způsobil zmatek před Betincem bez brankového efektu. Z protiútoku udeřili hosté. Lvem vyražený touš dostal do sítě Karel Nekvasil - 1:2. Domácí po inkasované brance zvýšili důraz a nasazení, ale nebyli schopni se prosadit ani v dobře sehraných přesilových hrách v podání útoků kapitána Zahradníka a mladíka Nahodila. Po jednom z úspěšně ubráněném oslabení udeřil VelMez potřetí, když Bula vybídl ke skórování Petra Foltýna - 1:3.
Horácká Slavia nadále bušila do zformované obrany HHK s vynikajícím Betincem v čele. Meziříčí útočilo do otevřené třebíčské obrany. V jedné z velkých šancí netrefil Bašnár poloodkrytovou svatyni Třebíče. Další brejk dva na jednoho již skončil čtvrtou brankou v třebíčské síti. V 58. minutě nabyl Bula Karlu Nekvasilovi, jenž ranou do protipohybu nedal Lvovi šanci – 1:4. Branka Martina Čecha v čase 59:43 byla už jen labutí písní Horácké Slavie.


Třebíč dostala před mistrovskými boji facku od Velkého Meziříčí. Věřme, že si hráči vezmou z tohoto zápasu ponaučení a do prvoligových bojů vstoupí s čistou hlavou.







Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Hodnocení zápasu je samozřejmě jedním slovem špatné. Snad jediné, co k tomu můžu říct, je, že všechno zlé je pro něco dobré. Jestliže se z tohoto hráči nepoučí a ve středu v Havířově nastoupí v tomto stylu, tak to bude špatné. Já ale věřím, že ne. Dnes ten zápas podcenili, přitom věděli, že je to poslední příprava a generálka před ligou. Mohli si s chutí zahrát hokej a vyzkoušet si ještě nějaké věci, ovšem ten způsob jakým k tomu dnes přistoupili, ten prostě nestačí a soupeř po zásluze trestal, protože na nás dneska stačila bojovnost a nadšení. Soupeř měl větší motivaci a to je správné, ale naši hráči měli dokázat, že jej přehrají. Brankář Velkého Meziříčí svůj tým podržel, ale nemyslím si, že bychom si dnes vypracovali nějaké extra šance. Spíš to byly takové střely do poloprázdna, které gólman viděl. Dnes nemůžu vyzdvihnout jedinou činnost, jediného jednotlivce, který by mě svým výkonem uspokojil. Ten zápas jsme pojali jako špatný trénink.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024