Menu +

TRE - CZU 2:7 - Univerzitnímu výběru vyšla příprava na univerziádu skvěle

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se na domácím ledě utkala s družstvem Univerzitního výběru ČR. V tomto utkání mělo příležitost předvést se v v prvoligovém dresu Třebíče velké množství hráčů, kteří do ligových zápasů mužů stabilně nenastupují. Skóre utkání otevřel Univerzitní tým v šesté minutě, na tuto branku ale dokázal pohotově odpovědět Aleš Staněk. Hned v další minutě se hosté dostali znovu do vedení. Skóre se znovu měnilo až ve třicáté minutě, kdy Univerzitní tým navýšil své vedení na dvě branky. O čtyři minuty později se mohli znovu radovat domácí, když na 3:2 snižoval Vladimír Stejskal. Od té chvíle již ale domácí neměli žádný důvod k radosti. Hráči Univerzitního týmu se trefili ještě čtyřikrát, a ukázali tak, že na Univerziádu v Pekingu jsou dobře připraveni.
Sdílejte článek
 
přát., pondělí 8.12.2008
TRE TRE
2:71:2, 1:2, 0:3
CZE CZE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Staněk (Sláma), 34. Stejskal (Burian) - 6. Kukol (Matušík), 8. Janečka (Matušík), 30. Martinik (Úlehla), 36. Matušík (Janečka), 43. Měch (Martiník), 52. Grygar (Heča), 60. Martiník (Korotvička). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Doležálek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 0:1, 1:3, 2:3, 2:7.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev, (28.min. Míča) - Sláma, Bulička, Popela, Flamík, Vlašín P., Kaláb - Burian J., Staněk, Obdržálek, Vrba, Burian V., Bula, Stejskal, Burián, Dostál, Sobotka, Fila, Kundela, Jánský.
Reprezentační tým České republiky: Šafránek, (30.min. Chvátal) - Zientek, Heča, Novák, Kukol, Hegegy, Úlehla, Falter, Zapletal, Grygar, Korotvička, Kocián, Špok, Matušík, Janečka, Martiník, Měch, Veiss, Rak, Vaněk.

Komentář k zápasu

První třetina začala ve vlažném tempu na obou stranách, mírně navrch měli domácí, ale byli to paradoxně hráči českého univerzitního výběru, kteří se dostali díky povedené individuální akci do vedení, když si mezi kruhy vybruslil Kukol a střelou mezi betony překonal bezmocného Lva – 0:1 Poté Třebíč svého soupeře ještě víc zatlačila a odměnou jí za to byla vstřelená branka. Puk se dostal po ose Obdržálek, Sláma a Staněk až do soupeřovy sítě, když Slámovu bombu od modré gólman Šafránek nezkrotil a před brankou se nejlépe zorientoval Staněk, jenž dorazil poskakující kotouč a bylo srovnáno – 1:1. Chvíli po obdržené brance se dostali do úniku bývalý hráč Třebíče Matušík a Janečka. Prvně jmenovaný našel krásnou přihrávkou Janečka, který dopravil kotouč za bezmocného gólmana Třebíče a Český univerzitní tým opět vedl – 1:2. Do konce třetiny se již skóre neměnilo, tudíž se šlo do kabin za stavu 1:2 v neprospěch Třebíče.


Druhou třetinu začali aktivněji hostující hráči, ale jejich šance nebyly dotaženy do konce. Poté převzali iniciativu domácí borci, ale šance Sobotky a Staňka se neujali. Poté mohl v přesilové hře vstřelit branku Špok, ale před odkrytou brankou promáchl. O malý moment později výborně podržel domácí hráče brankář Lev, který se vyznamenal zejména proti střele Měcha, na kterého zývala prázdná branka. Poté stojí za zmínku střídání gólmanů v podání Třebíče. Lva nahradil Míča a po necelých dvou minutách inkasoval z hole Martiníka, který pohotově zakončil brejk – 1:3. Po této brance mohl snížit Stejskal, ale štěstěna mu nepřála a Chvátal zachytil puk před brankovou čárou s velkými problémy. Na druhé straně zahrozil Korotvička s Grygarem, ale Míča byl proti, když vytáhl krásný zákrok. Po této šanci se dostali do tlaku domácí, ale hostující obrana dlouho odolávala. Kapitulovala až po ukázkové akci dvojice Stejskal, Burian V., kdy druhý jmenovaný našel krásnou přihrávkou Stejskala, který pohotově vystřelil a našel skulinku mezi Chvátalovými betony – 2:3. Do konce první třetiny se ještě prosadil hostující Matušík, na kterého úplně zapomněla třebíčská obrana. Matušík se sám před Míčou nemýlil a vstřelil další branku Univerzitního týmu – 2:4. Tímto výsledkem již první třetina skončila.


Třetí třetina byla jasnou záležitostí Univerzitního týmu. Ten se poprvé prosadil v čase 42:57, kdy Martiník našel před Míčovou brankou Měcha a ten se zblízka nemýlil - 2:5. Po této brance se hrálo nahoru dolů bez větších šancí. Diváci se v této pasáži celkem nudili. Výjimkou byla další branka, kterou vstřelili opět hráči Univerzitního výběru, kteří po krásné vstřelili další krásný gól. Branku vstřelil Grygar, který blafákem překonal brankáře Třebíče – 2:6. Po této brance jakoby domácí hráči rezignovali a hosté si vytvářeli řadu dalších šancí, které ovšem nevyužili. Tečku za dnešním zápasem dal Martiník, který necelou půl minutu před koncem překonal opět bezmocného Míče – 2:7. Hráči Univerzitního týmu zaslouženě vyhráli, když rozstříleli Horáckou Slávii „B“ 2:7.

Jaroslav Liška po utkání Třebíč Univerzitní výběr



Ohlasy trenérů

Jaroslav Liška – Univerzitní výběr: „Po každém vítězství je hodnocení zápasu lepší. Myslím si, že to dnes pro nás byla docela solidní prověrka, protože náš kádr se skládá hlavně z hráčů druhé ligy. V utkání bylo sympatické to, že všichcni hráči se chtěli projevit, my jsme je nijak nesvazovali, nějakou taktikou, nebo defenzivními úkoly. Každý mohl ukázat, jak na tom je a pár hráčů se nám ukázalo velmi dobře. Tohle je třetí výběr který jsme složili a třetí zápas, který jsme v přípravě odehráli. Teď z těch šedesáti hráčů dáme dohromady čtyřicet, které chceme ještě na vánoce otestovat. Naše vysoké vítěztsví bylo dílem toho, že jsme hráli aktivní hokej, chtěli jsme hrát dopředu, chtěli jsme hrát forčeking s bekčekingem středního pásma a myslím si, že soupeře jsme přitlačili. Ten pak na můj vkus udělal až příliš mnoho chyb."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024