Menu +

VRC - TRE 2:3sn - Třebíč prolomila prokletí nájezdů!!!

Reportáže
T ř e b í č - Další kolo první hokejové ligy čekalo Horáckou Slavii Třebíč na ledě Vrchlabí. Domácí hokejisté v zápase dvakrát vedli, ale jejich náskok dokázal srovnat dvěma brankami Petr Zahradník. Ve druhé třetině měly oba týmy dost příležitostí vsítit rozdílový gól, ale nestalo se tak. Třebíčští si dali pozor na kritickou poslední pětiminutovku utkání, hráli aktivněji, ale rozhodnout nedokázali. O vítězi nerozhodlo ani prodloužení, takže přišel na řadu penaltový rozstřel. V něm poprvé v sezoně uspěli Třebíčští a odvážejí si z Vrchlabí velice důležité dva body.
Sdílejte článek
 
39.kolo, středa 7.1.2009
VRC VRC
2:3sn2:1, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Krupka (Chatrnúch), 20. Beck (Matějíček) - 17. Zahradník (Bulička), 28. Zahradník (Hrbáček), rozhodující nájezd Nahodil. Rozhodčí: Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1096. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Sestavy
HC Vrchlabí: Štůrala - Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Wagenhoffer - Gajovský, Pajič, Beck, Krupka, Rusnák, Gengel, Rapač, Kříž, Látal, Hruška, Buchtele.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Stejskal, Vítek, Barus, Sojčík, Burian, Vrba, Přibyl.

Komentář k zápasu

Zápas ve Vrchlabí zahájila Horácká Slavia dvěma přesilovkami. Domácí je s velkým přehledem ubránili. Vrchlabští se pak tlačili před hostující branku a několika střeleckými pokusy prověřili Lva. V 7. minutě sehráli domácí pěknou akci. Chatrnúch našel přesnou přihrávkou Martina Krupku, jenž zavěsil kotouč pod horní tyčku třebíčské branky – 1:0.
Za pár chvil po úvodním gólu se odrazil puk od mantinelu před Látala, ale tomu překazil radost rychlým přesunem Lev. Domácí byli při chuti. Buchteleho střelu třebíčský gólman vyrazil a další ránu Látala zachytil do lapačky. V 15. minutě chybovala hostující obrana, do úniku se dostal Gengel, jehož střelu k tyči bravurně zpacifikoval Lev. O dvě minuty později vyslal ze své čepele tvrdou střelu Petr Zahradník, domácí brankář puk ztlumil nedostatečně a pomaloučku se došoural za brankovou čáru – 1:1.
Vrchlabí se mohlo ihned vrátit do vedení. Akci tři na jednoho zakončoval Matějíček, ale Lva neprostřelil. Poslední dvě minuty úvodní třetiny dohrávali domácí v početní převaze. Pykající Bulička musel přihlížet tomu, kterak Patrik Beck posílá touš z Matějíčkovy příhry do odkryté třebíčské klece a stanovuje brankový stav po dvaceti minutách hry – 2:1.


Druhá perioda přinesla festival neproměněných šancí. V oslabení pálil Pajič nad, na druhé straně zahrozil také v oslabení Sojčík. Ve 26. minutě vyrazil Štůrala ránu Čecha a poradil si i s následnou dorážkou Obdržálka. Rapáč vyslal do nájezdu Látala, který své sólo zakončil střelou nad Lvovu klec. Pak byl ovšem vyloučen domácí Rapáč a Třebíčští trestali. Hrbáček poslal puk od mantinelu před branku, kde volný Petr Zahradník uklidil puk do branky a znovu vyrovnal – 2:2.
Třebíčští se vrhli do dalšího útoku. Po závaru před brankou domácích pálil Burian, Štůrala se proti jeho střele vytáhl. Domácí se z vyrovnání oklepali a připomněli se třebíčskému brankáři. Chaloupka ani Rusnák na něj nevyzráli. Oslabení při trestu Koktana přežili hosté bez úhony. Nebezpečnou střelu vyslal ve 37. minutě aktivní Zahradník, ale neuspěl ani dorážející Obdržálek. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané 2:2.


Poslední dvacetiminutovku zahájili Třebíčští dlouhou přesilovou hrou pěti proti třem, ale branku nevstřelili. Nahodil střílel nepříjemně z rohu. Hezkou kličkou se prezentoval Krupka, ale jeho následný pokus se mezi třebíčské tyče nevešel. Ve 49. minutě pálil dvakrát Sláma, poprvé vedle, druhou ránu chytil Štůrala. Na konci 53. minuty se objevil sám před domácím strážcem svatyně Obdržálek, ale střelu poslal výš, než bylo potřeba. Posledních pět minut normální hrací doby hýřili Třebíčští aktivitou. Stejskal, Staněk ani Sojčík stavem utkání nepohnuli.


Na začátku prodloužení vyslal Kříž přesnou přihrávku Chaloupkovi, jenž třebíčskou branku netrefil. Vrchlabští hráli přesilovku při vyloučení Havrana. Matějíček se uvolnil přes bránícího hráče, ale jeho tvrdou ránu zastavila červená na semaforu Lva. A když nepřekonali Lva ani Beck s Pajičem, musely rozhodnout samostatné nájezdy.
Jely se pouze dvě série. Domácí Lva nepřekonali, zatímco Nahodil a Stejskal dokázali Štůralu přelstít. Třebíčští si připsali vůbec první body ve vzájemných zápasech s Vrchlabím.






Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Hráči si uvědomili, o co hrajeme a podali dnes doslova heroický výkon. Domácí byli aktivnější v první třetině, víme, že ty začátky zápasů doma mají velmi dobré. Dostali jsme dost nešťastný druhý gól, ale dokázali jsme odpovědět. Ve druhé třetině jsme byli lepší my. Máme zasloužené dva body, troufnu si říct, že ke třem jsme dnes měli blíže než domácí. V prodloužení jsme byli pod tlakem, který jsme ale ubránili a konečně nám vyšly nájezdy. Za to jsem moc rád. Chceme teď využít dobré nálady a formy k tomu, abychom potrápili v sobotu Kometu. Věřím, že nám pomůžou i diváci."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024