Menu +

TRE - KOM 3:5 - Kometa zlomila odpor Třebíče až ve třetí třetině

Reportáže
T ř e b í č - Ve 40. kole první hokejové ligy přivítala Horácká Slavia brněnskou Kometu. Třebíčští se srdnatým výkonem drželi celý zápas, ale na hokejovější hosty to nestačilo. Domácí dokázala třikrát dotáhnout jednobrankové vedení Brna. Na 3:3 vyrovnával Vladimír Stejskal. Pak hosté odskočili znovu a to už Třebíčští vyrovnat nedokázali. Pěkné utkání skončilo vítězstvím favorizovaného celku. Rekordní návštěva vytvořila utkání dobrou atmosféru.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 10.1.2009
TRE TRE
3:51:1, 1:1, 1:3
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Sojčík (Barus, Rákos), 40. Obdržálek (Barus), 50. Stejskal (Kaláb) - 13. Brabenec (Liščák), 27. Polodna (Korhoň), 45. Brabenec (Kostourek), 51. Polodna (Padělek), 57. Houdek. Rozhodčí: Šindler - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 6:8, navíc Morava (KOM) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4270. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - V.Burian, Nahodil, Stejskal - Sojčík, Barus, Rákos - Přibyl, Staněk, Vrba.
HC Kometa Brno: Hylák - Zubíček, Lhotský, Morava, Křetínský, Houdek, David, Kempný - Polodna, Padělek, Korhoň - Klimt, Liščák, Sedlák - Brabenec, Kostourek, Černý - Barklík, Švagrovský, Haluza.

Komentář k zápasu

Souboj Davida s Goliášem odstartoval svou střelou Čech po příhře Obdržálka, trefil boční síť Hylákovy branky. Polovina čtvrté minuty přinesla první přesilovou hru, výhodu jednoho hráče v poli dostala ponejprv v utkání brněnská Kometa. V oslabení tvrdě vypálil Miroslav Barus, prvním ostřejším zákrokem se prezentoval Saša Hylák. Přes obránce to zkoušel na straně druhé Polodna, jistý zákrok si připsal i třebíčský Lev. Devátá minuta pak nabídla přesilovou hru i Třebíči, střely Zahradníka ani Havrana si cestu mezi tři tyče nenašly, k dorážkám se už nikdo z domácích nedostal. Při přečíslení dva na jednoho předložil Kostourek kotouč Černému, puk z první zachránila dobře postavená třebíčská tyč. O chvíli později našel Černý mezi kruhy Brabence, toho ale vychytal Lev. Druhou přesilovou hru už hosté zužitkovali. Kostourek našel Liščáka, třebíčský brankář střelu vyrazil, puk zůstat ležet u tyče a tam ho doklepl za brankovou čáru Brabenec - 0:1. Vyrovnat mohl Stejskal, když se před ním v prostoru mezi kruhy zjevil při signalizované výhodě kotouč, Hylák však udržel černou pryž ve své výstroji. Následnou přesilovou hru sice Třebíč nevyužila, ihned po jejím skončení ale propukl na třebíčském zimním stadionu jásot, tentokráte v řadách domácích příznivců. Barus našel před brankou Sojčíka a ten propálil Hyláka mezi chrániči – 1:1. Ihned poté mířil Vrba prudce nad. Po Obdržálkově chytré teči se rozvlnila v minutě sedmnácté boční síť. Při přesilové hře domácích ukryl Hylák ránu Kalába mezi chrániči a ukončil tak prvních dvacet minut hry.

Úvod prostředního dějství byl ve znamení čekání na slibnější příležitost. Ta přišla až na konci čtyřiadvacáté minuty – Vilém Burian vystřelil a těsně před Hylákem tečoval Stejskal. Puk jen těsně minul branku. Při hře čtyř proti čtyřem předvedla ukázkovou kombinaci na jeden dotek trojice Zahradník – Havran – Čech, třetí jmenovaný se však ke střele nedostal. Radost tak propukla v kotli modrobílém. Po chybě třebíčské obrany se zmocnil kotouče Polodna a propálil za jízdy Jakuba Lva – 1:2. V konturách se rýsovala i další branka Brněnských, Lhotského tečovaná střela však těsně minula levou tyč. Vyrovnat tak mohla Třebíč, Vrba přikopl kotouč Koktanovi, tvrdou ránu Hylák vyrazil. Do výstroje ukryl i projektil Hrbáčka. Obrovské štěstí si Třebíč vybrala po kombinaci Brabence s Černým. Nejprve zasáhl brankář domácích, poté se puk projel na brankové čáře za Lvem… Když pak vyrazil Hylák kotouč z hole Rákose a Lev tvrdou Davidovu ránu od modré, padla v čase 39:17 čtvrtá branka. Nejprve pálil přes obránce Sojčík – to ještě nevyšlo – Barus však našel na kruhu Obdržálka a ten přesnou střelou k tyči vyrovnal na 2:2. Po dvou třetinách tak svítilo na světelné kostce nad ledem nerozhodné skóre.

Třetí třetina začala dohrávanou přesilovou hrou domácích, neboť pět vteřin před sirénou putoval na trestnou lavici hostující Morava. Obdržálek našel najetého Čecha, Hylák však s akrobacií vyrazil. Zahrozil i Sojčík, Barus poté dorazit nedokázal. Na druhé straně kluziště vyrazil Lev betonem Černého střelu. Stejně tak si počínal i po střele Korhoně. Poté spálili postupně tutovky Kostourek i David, když oba nedokázali v ideální příležitosti mezi kruhy prostřelit Lva. V čase 54:53 však už přeci jen Brabenec trefil bekhendem skákavý puk a poslal Kometu potřetí do vedení – 2:3. Kostourek našel poté Černého, ten z prostoru kruhu přestřelil. Po příhře Kalába se dostal ke střele Stejskal a když mu nabídli brněnští obránci možnost dorážky, využil ji beze zbytku – poslal kotouč pod břevno za Hyláka – 3:3. Po minutě a dvanácti vteřinách už ale hosté zase vedli. Petr Polodna se zhostil na výbornou puku mezi kruhy a počtvrté rozsvítil červené světlo za třebíčskou brankou – 3:4. Lev poté vychytal Padělka. Přes obránce to zkoušel bez gólového efektu Nahodil. Od modré vypálil i Sedláček, ani dorážky si cestu za klečícího Hyláka nenašly. Stoprocentní brankovou příležitost spálil v utkání i Rákos, když ho našel mezi kruhy Barus – Hylák si povyjel a vychytal ho, čímž de facto rozhodl o neúspěchu Třebíčských. Brno totiž přidalo pátou branku a zhatilo veškeré směle vyhlížející plány domácích na vyrovnání. Nejprve sice chyběly Padělkovi k zakončení jen centimetry, když ho našel před brankou Korhoň, od modré však vystřelil Houdek a kotouč se dokutálel po nejistém zákroku třebíčského brankáře za červenou čáru znamenající smutek domácích a radost hostí – 3:5. Hylák pak už jen udržel puk z hole Rákose a Lev vyrazil maskou černou pryž směřující na něj od Korhoně.

Horácká Slavia tak byla Kometě více než důstojným soupeřem, stejně jako v září tak i v lednu ale zvítězila v Třebíči brněnská Kometa.

Tiskovka po zápase Třebíč - Kometa 3:5

Miroslav Barus po zápase Třebíč - Kometa 3:5

Petr Obdržálek po zápase Třebíč - Kometa 3:5



Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos

Vladimír Kýhos – HC Kometa Brno: „Do zápasu jsme nevstoupili špatně, šli jsme do vedení. Ze zápasu jsme ale měli trochu strach, protože tady máme hráče, ketré jsme sem dali a pro ně je to vždy dvojitá motivace, aby se vytáhli proti svému bývalému oddílu a to se nakonec i ukázalo. Myslím si, že jsme si to zbytečně zdramatizovali ve druhé třetině, když jsme dali na 2:1. Měli jsme tam pár šancí, z nichcž jsme mohli dát gól a zvýšit vedení. Místo toho jsme si nechali dát branku těsně před koncem třetiny na 2:2 a ještě jsme soupeři dali přesilovku. Rozhodující pak bylo to, že na začátku třetí třetiny jsme to oslabení ubránili a pak se nám v přesilovce podařilo dát gól. Domácí bojovali, ale kvalita dnes byla na naší straně, i šancí jsme si vypracovali víc. U Mirka Baruse to dnes nebylo o tom, že by si svým výkonem snad říkal o návrat do Komety. Do Třebíče jsme ho dali do konce ledna a uvidíme.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Zápas měl výborné tempo a hrál se ve vynikající atmosféře. My jsme s Kometou dlouho drželi výsledkově krok. Ve třetí třetině jsme ztratili půdu pod nohama, přišlo naprosto zbytečné vyloučení za nešťastné vyhození puku a myslím, že to Kometu nakoplo. Nejen to, že se dostala do tlaku, ale dala i vedoucí gól. Za chvíli jsme sice srovnali, ale Kometa už byla ve velkém tahu a nám trošku ubývaly síly. V obranném pásmu jsme už nebyli tak důrazní a důslední. Pak jsme dostali hloupý čtvrtý gól. Útočník tam u mantinelu prostě musí zabrat a i s nasazením obětavosti musí puk vyndat ze třetiny a ne ho takhle laxně ztratit. Pak jsme nedali tutovku na 4:4 a to byla naše poslední šance. Dan Rákos místo kličky zvolil střelu a vyjetý Hylák mu to pokryl. V té chvíli jsme ještě mohli pomýšlet na body, ale v závěru už nám k obratu chyběly síly. Dnešní atmosféra prospěla hlavně hokeji, obě mužstva si to musí užívat, hráči hrají na doraz a před takovou kulisou se jim musí hrát dobře. „

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024