Menu +

BNJ - TRE 6:4 - Benátky rozhodly o svém vítězství ve druhé třetině

Reportáže
T ř e b í č - Další z důležitých zápasů čekal Horáckou Slavii v pondělí 12.1., kdy se o pomyslných šest bodů bojovalo na benáteckém zimním stadionu. O výsledku utkání rozhodla druhá třetina, ve které padlo osm branek, pět jich ovšem vstřelili Benátečtí. Třebíč sice dokázala zásluhou Aleše Staňka vyrovnat na průběžných 3:3, o čtyři a půl minuty později už ale vedli domácí 6:3. Na konečných 6:4 upravil ještě ve druhém dějství Lukáš Nahodil. Bezbranková poslední třetina pak rozhodla o tom, že se vrací Třebíč s prázdnou.
Sdílejte článek
 
41.kolo, pondělí 12.1.2009
BNJ BNJ
6:41:1, 5:3, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Konečný (Kolafa, Víšek), 24. Jech (Procházka, Vantuch), 26. Skořepa (Kopic), 33. Konečný (Urban, Lukáč), 36. Vantuch (Procházka), 36. Skořepa (Lukáč) - 3. Sojčík (Barus, Rákos), 28. Hrbáček (Sojčík, Nahodil), 32. Staněk (Rákos), 39. Nahodil. Rozhodčí: Trombík - Poruba, R.Vengřín. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 325. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3, 6:4.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal J. - Lukáč, Pavlů, Hrach, Kolafa, Cunik, Kolmann, - Vantuch, Dušek, Procházka, Kopic, Skořepa, Weiss, Konečný, Urban, Víšek, Nevyhoštěný, Špaček, Jech.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Bulička, Havran, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Stejskal V., Vrba, Barus, Sojčík, Burian, Rákos, Přibyl - Vítek.

Komentář k zápasu

Benátečtí nastoupili do utkání prakticky v totožné sestavě, jako v sobotu na Porubě. Jediný rozdíl byl v brance. Michala Nedvídka nahradila benátecká jednička Jiří Stejskal, kterému záda kryl norský mladík Andreas Mundal Micka. Třebíčtí z extraligové výpomoci v mužstvu přivítali pouze pardubického Daniela Rákose.

První třetina nabídla hokej sotva průměrné prvoligové úrovně a padly v ní celkem dvě branky. Ta první hned ve 3. minutě do benátecké sítě. Veterán Miroslav Barus chytře vystřelil na Stejskala, který kotouč vyrazil pouze na hůl Barusova někdejšího spoluhráče z brněnské Komety Petera Sojčíka, který s elegancí mazáka po ledě k tyči otevřel gólový účet zápasu - 0:1. V 9. minutě přišel první souboj Konečného se Lvem. Třebíčský brankář v tomto případě ještě uspěl, ale v tu dobu nevěděl, co ho bude proti mladíkovi v benáteckém dresu čekat. Na druhé straně zkoušel štěstí Sláma, ale Stejskal jeho střelu dobře viděl a vyrazil ji mimo. Vyrovnání se benátečtí příznivci dočkali v 15. minutě. Ještě v loňské sezóně hráč Třebíče Tomáš Kolafa najížděl společně s Rastislavem Konečným na jediného. Prvně jmenovaný nahrál pěknou žabičkou slovenskému mladíkovi a ten jen lehce přehodil betonu přesouvajícího se Lva - 1:1. V závěru třetiny přišel ještě tvrdý střet Urbana s brankářem Lvem, který musel po otřesu přepustit místo Míčovi.

Druhá třetina byla ve znamení velké divočiny, z čehož rezultovalo celkem osm branek. Do branky Třebíče se vrátil Jakub Lev a byla to možná osudová chyba utkání. Lehce zraněný gólman pustil ještě pět branek. Ale pěkně popořádku. Vedení domácímu celku vrátil ve 24. minutě sváteční střelec Ctibor Jech. První Procházkovu nahrávku ještě Jech do brány neusměrnil, když ale obkroužil branku a zasunul puk za zaskočeného Lva, bylo to 2:1. Na samém počátku 26. minutě to s hosty vypadalo ještě hůře. Miroslav Kopic načasoval pas na Josefa Skořepu, který trefil přesně - 3:1. Za tohoto stavu si hostující trenéři Pokorný se Slámou vybrali oddechový čas, což mužstvo očividně povzbudilo. Ke snížení jim pomohlo také zaváhání brankáře Stejskala. Ten nepokryl puk u své branky, ale přesně jej rozehrál na hůl Petera Sojčíka, který nabil na modrou osmatřicetiletému Marcelu Hrbáčkovi, který procedil kus černé pryže mezi Stejskalovými betony - sníženo - 3:2. Ve 32. minutě bylo dokonce vyrovnáno. Pád Matěje Cunika využil k samostatnému úniku Aleš Staněk a nad Stejskalovo rameno vyrovnal stav zápasu - 3:3. Nutno podotknout, že se svou šancí naložil skvěle.

Benátecká odpověď na Sojčíkovu branku však netrvala dlouho. Ve 33. minutě upláchla hostujíc obraně dvojice Tomáš Urban a Rastislav Konečný a druhý jmenovaný se z mezikruží trefil dělovkou přesně k tyči - 4:3. O tři minuty později přišlo na řadu zcela obyčejné vyloučení domácího Kolmanna, ale pro Benátky se nejednalo o jen tak obyčejný fakt. Sotva se benátecký bek na lavici trestů rozkoukal, ujel v oslabení Lukáš Vantuch a pod padajícím Lvem vstítil pátý benátecký gól - 5:3. To však ještě zdaleka nebylo vše. V tom samém oslabení udeřily Benátky ještě jednou. To obránce Jozef Lukáč pro změnu vysunul Josefa Skořepa, který přesnou střelou zápěstím k tyči vstřelil šestou domácí branku a zároveň tak podruhé v dnešním utkání vyhnal Jakuba Lva na střídačku. Do branky se tak taktéž podruhé v utkání podíval Pavel Míča. Ve 39. minutě přišel pro Benátky nešťastný moment. Při přesilovce Třebíče pět na tři si Stanislav Procházka ve snaze zpracovat kotouč srazil puk do vlastní klece a překvapený Stejskal se jen bezmocně ohlédl. Branka byla připsáno Lukáši Nahodilovi - 6:4. V závěru druhé třetiny, přesně šest vteřin před koncem, opět v oslabení ujel Antonín Dušek a byl zcela jasně v nájezdu podražen. Sudí Trombík neváhal a nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Rastislav Konečný, který tak mohl zkompletovat hattrick, leč se tak nestalo. Míča střelce zhypnotizoval tak, že Konečný přestřelil branku.

Třetí třetina nabídla vyrovnanou taktickou hru s minimem šancí na obou stranách. Domácí zkušeně hlídali své vedení a jejich obranná hra pracovala na sto procent. Přítomné diváky ve třetí části notně pobavila scénka brankáře Pavla Míči. Ten pro pobavení hlavičkoval maskou letící puk a přesně jej fotbalovým momentem nahrál na hokejku svého obránce. Jedinou velkou příležitost Třebíče promeškal Daniel Rákos. Třebíčtí v záběru ani nezkusili hru bez brankáře. Benátečtí v zápase zvítězili zaslouženě.



Ohlasy trenérů

VladImír Čermák

Vladimír Čermák - HC Benátky nad Jizerou: "Měli jsme Třebíči co vracet, po tom co tam s námi provedli. Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Některé věci byly povedené, některé ne. Mrzí mě, že jsme za stavu 3:1 dovolili soupeři vyrovnat. Poslední třetinu jsme odehráli tak, jak jsem si představoval celý zápas – velice disciplinovaně. Nedali jsme soupeři šanci, aby se dotáhl."





Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Musím říct, že domácí vyhráli zaslouženě. Bylo vidět, že jejich led jim svědčí, nám naopak jejich, téměř kanadský styl hokeje, plný bruslení a agresivity nevyhovoval. Sice jsme prohrávali 3:1, ale v polovině zápasu jsme se do něj dvěma brankami dokázali vrátit a vyrovnat. Pak jsme nepochopitelně začali útočit, otvírali jsme obranu, do které nám domácí chodili téměř bez odporu. Dvě branky nám Benátky daly dokonce ve vlastním oslabení a ještě tam byla penalta, kterou domácí nedali. Ta desetiminutovka byla z naší strany hrůzostrašná. Ve třetí třetině se hra opticky srovnala, Benátky už se nikam moc nehnaly. Nám už chyběly síly, program soutěže jde teď hodně rychle po sobě, navíc jsme dnes nebyli úspěšní. Nechceme z toho dělat nějakou tragédii, soutěž pokračuje dál. Ve sportu musíte uznat i kvalitu soupeře a domácí dnes vyhráli zaslouženě."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024