Menu +

TRE - HAV 4:2 - Třebíč vybojovala nad Havířovem důležitou výhru

Reportáže
T ř e b í č - Do utkání s celkem Havířova nevstoupila Horácká Slavia v nejlepším světle, hosté se totiž dokázali brankově prosadit hned ve třetí minutě. Domácí dokázali odpovědět po osmi minutách hry, kdy přišla gólová odpověď z hole Petera Sojčíka. V poslední minutě první třetiny Třebíč převrátila vedení na svou stranu, branku vstřelil Tomáš Kaláb. Havířovští Panteři dokázali po sedmi minutách druhé třetiny stav utkání znovu srovnat. Ani tentokrát se ale domácí s remízou nespokojili, klíčovým hráčem Třebíče pro zbytek utkání se stal Miroslav Barus, který v osmatřicáté minutě poslal domácí znovu do vedení a devět minut před závěrečnou sirénou ještě pojistil Horácké Slavii vítězství na 4:2.
Sdílejte článek
 
44.kolo, středa 21.1.2009
TRE TRE
4:22:1, 1:1, 1:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Sojčík (Pšurný, Sláma), 20. Kaláb (Sedláček), 38. Barus (Pšurný, Sojčík), 51. Barus (Pšurný, Koktan) - 3. Pánik (Lušňák, Zeliska), 27. Pánik (Lušňák) Rozhodčí: Hrubý - Skopal, Rittich. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1540. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian, Nahidil, Stejskal - Pšurný, Barus, Sojčík - Přibyl, Staněk, Vrba - Vítek.
AZ RESIDOMO Havířov: Čech - Kolarz, Štefanka, Evan, Lašek, Hegegy, Kliměš, Vydra - Pavelek, Vala, Velecký - Sikora, Piecha, Brynecký - Lušňák, Zeliška, Pánik - Přeučil, Haas, Seman.

Komentář k zápasu

Do zápasu, ve kterém šlo jak domácí Horácké Slavii, tak také hostujícímu Havířovu o důležité body v boji o záchranu, vstoupili lépe hosté. Již ve 3. minutě zápasu totiž využili přesilovou hru. Ovšem díky notné pomoci třebíčské obrany. Před brankářem Lvem se ocitl Lušňák s Richardem Pánikem, Jakub Lev neměl žádnou šanci, střela druhého jmenovaného skončila v brance, ačkoli se domácí brankář natahoval co nejvíce mohl. V 9. minutě mohli hosté skóre navýšit, vyloučení Kalába však potrestat nedokázali. Tak v 11. minutě trestala nevyužitou přesilovku Třebíč. Tvrdou střelou vyrovnal z prostoru před brankou Peter Sojčík. V 17. minutě hrála přesilovku domácí Třebíč. Vytvořila si tlak v útočném pásmu, ovšem bohužel pro domácí bez gólového efektu. Největší šanci si připsal před brankou nebezpečně tečující Roman Pšurný. Ve 20. minutě Horáci nezdar z první přesilovky napravili, když se v té druhé, která navazovala, trefil po nepřehledné situaci pře brankou obránce Tomáš Kaláb. Horácká Slavia dokázala již v úvodní části otočit výsledek.

Domácí byli i na začátku druhé třetiny hladoví po gólu. Hned v úvodu nebezpečně střílel kapitán Martin Čech. S jeho pokusem si jmenovec Čech, v brance Havířova, poradil. Následovala další tvrdá střela od modré. Jejím adresátem byl střelec druhé třebíčské branky, Kaláb. Až ve 23. minutě si hostující gólman mohl oddychnout, protože domácí byli posláni do oslabení. Oslabení sehrála Třebíč na výbornou a dokázala se ubránit bez ztráty korunky. Přesto se hostům ve 27. minutě podařilo vyrovnat. Brankáře Lva překonal Richard Pánik. Šance střídala šanci. Ve 31. minutě se ocitl před brankářem Pantherů Zahradník. Chtěl brankáře překonat kličkou a zakončit tak do prázdné branky, tentokráte byl gólman Čech razantně proti a kotouč udržel ve své moci. Následně kvalitně prověřili brankáře hostů Pšurný a Sojčík, skóre však zůstalo stále vyrovnané. Ve 38. minutě Třebíč znovu strhla vedení na svoji stranu. Přesnou přihrávku zpoza branky od Pšurného využil Miroslav Barus, jenž střelou z první nedal Čechovi šanci.

Po vlažném začátku závěrečné třetiny se velkého vzruchu dočkali diváci v 45. minutě. Hosté rozehrávali přesilovou hru, většina hráčů na střídačce se hlavnímu sudímu snažila dopravit informaci o tom, že se v třebíčské Mann Hummel Aréně zastavila časomíra. Ovšem v této době dopravili hosté kotouč za brankáře Lva. Dlouhé hádky a domluvy byly k vidění několik minut, než se opět začalo hrát za nezměněného skóre. Hosté byli zřejmě velice rozzlobeni a dávali to znát. Začali hrát tvrdý hokej, který mnohdy hraničil s únosností povoleného zákroku. Horáci se museli stylu hry přizpůsobit. Hlavní sudí všechny zákroky pouštěl, takže to chvílemi vypadalo spíše jak na válečné stezce, než na hokejovém zápase. V 51. minutě opět zaúřadovala domácí dvojice Pšurný, Barus. Roman Pšurný přihrával a Miroslav Barus se trefil mezi betony brankáře havířovských Pantherů. V závěrečných dvou minutách mohli hosté ještě zdramatizovat průběh zápasu, ale přesilovku pěti proti třem hráčům využít nedokázali.

Horácká Slavia tak zvítězila na domácím ledě nad celkem Havířova 4:2. Třebíčští hráči podali bojovný výkon a zaslouženě zvítězili, ačkoli nutno říct, že Havířov byl velice zdatným soupeřem.

Miroslav Barus po zápase Třebíč - Havířov 4:2

Tiskovka po zápase Třebíč - Havířov 4:2



Ohlasy trenérů

Petr Kaňkovský – HC Havířov Panthers: „Myslím, že jsme začali dobře a měli jsme i šance. Pak zápas z naší strany sklouzl do horší hry a aktivita byla na straně domácích. Ve třetí třetině, kdy jsme vyrovnali, gól nebyl uznán a soupeř pak dal čtvrtý gól. My už jsme neměli tolik času a síly na to, abychom to zvrátili. Neuznaný gól nám rozhodčí nevysvětlil. Asi to uznat nechtěl, tak to neuznal. Situace v tabulce je hodně vyrovnaná, v této chvíli ještě nevím, jaké jsou ostatní výsledky, ale každý zápas je teď důležitý pro všechny týmy, které se boje o play-off účastní, takže utkání bylo důležité, jak pro nás, tak pro soupeře. My teď musíme bodovat v tom dalším zápase. Začátek dnešního zápasu byl z naší strany dobrý, ale nevím, z jakého důvodu jsme tu dobrou hru neudrželi. Byla tam malá aktivita kolem branky, měli jsme jít víc do střelby. To myslím, že nám pak chybělo.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Bylo to hrozně těžké utkání, protože Havířov také ještě není za vodou, i když bodově to měl rozehrané líp. Prvních deset minut nervozita, hloupý gól, pak dvě velké šance likvidoval Lev. Nastartoval nás gól na 1:1 a můžeme být rádi, že jsme tu první třetinu vyhráli, protože nebyla ideální, hlavně prvních deset minut. Ve druhé třetině jsme byli lepší, měli jsme víc ze hry, ale soupeř nám dvakrát odjel, nedal to, nakonec se prosadil záhadným gólem z rohu na 2:2. Ve třetí třetině byl hrozně důležitý gól na 3:2. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři a pak jsme dali v přesilovce pět na čtyři gól na 3:2. Závěr byl pak hodně dramatický, důležitý byl gól na 4:2, který dala Barusova řada. Ta dnes byla výborná v ofenzivní činnosti a vzala si k srdci to, co jsem jim říkal, aby víc stříleli. V prostoru před brankou se dobře nacházeli a stříleli góly. Závěr jsme pak zvládli i v oslabení i v té poslední hektické minutě. Neuznaný gól Havířova padl v naší přesilovce, kdy nás soupeř zamkl v našem pásmu a my jsme si všimli, že nejde časomíra, tak jsme samozřejmě protestovali. Čárový, který hlídal čáru, zvedl hlavu, viděl, že časomíra zhasla, tak pískl. Zhruba dvě, nebo tři vteřiny po tom hvizdu padl gól. Já si cením toho, že to hlavnímu řekl tak, jak to bylo, a že hlavní to vyhodnotil. Jestliže jeden z rozhodčích pískne, tak je přerušená hra a to, co se stane pak, už nemůže být uznáno."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024