Menu +

POR - TRE 2:1 pp - Z ostravské Poruby s jedním bodem

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrté kolo play-out svedlo podruhé v této čtyřčlenné skupině dohromady celky ostravské Poruby a Horácké Slavie. Jako první se radovali Třebíčští, když se bleskově po vyhraném buly prosadil Vladimír Stejskal. Domácí ve čtyřiačtyřicáté minutě vyrovnali na 1:1, čímž si de facto vynutili prodloužení, neboť do konce třetí třetiny už žádná branka nepadla, a to i díky vynikajícímu výkonu Jakuba Lva v brance Třebíče. Na řadu tak přišel nastavený čas, ten ukončil na počátku šedesáté třetí minuty ostravský Bartoš. Horácká Slavia si tak odváží z Ostravy pouze jeden bod, i ten ale může hrát v konečném zúčtování důležitou roli.
Sdílejte článek
 
50.kolo, sobota 14.2.2009
POR POR
2:1p0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 44. Kolařík (Holík, Tesařík), 63. Bartoš (Mikula) - 19. Stejskal (Nahodil). Rozhodčí: Skoupý, Hribik - Machálek, Škach. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 639. Střely na branku: 49:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
HC RT TORAX Poruba: Štefl - Ovšák, Vnenk, Holík, Tesařík, Vajda, Suchý - Rehuš, Najdek, Zdeněk - Kolařík, Bartoš, Mikula - Káňa, Bursík, Gelačák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Koktan, Kaláb, Sláma, Bulička, Sedláček, Čech, Zahradník, Obdržálek, Burian V., Nahodil, Stejskal, Přibyl, Staněk, Sojčík, Vrba, Burian J.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina začala přetahovanou o kotouč. Oba týmy o něj bojovaly velmi tvrdě a porubský Štefl s třebíčským Lvem se občas ocitali pod palbou. Zahradník vypálil nebezpečnou střelu na domácího gólmana, který puk zachytil pod svůj beton. Bartoš nahrál Mikulovi a ten vypálil na třebíčskou klec. Bohužel si Kolařík, který stál v blízkosti odkryté klece, nevšiml letícího kotouče, který by mohl sklepnout do prázdného místa. Obě mužstva usilovala o vstřelení alespoň jedné branky, ale nedařilo se ani domácím ani hostím. Puk často měnil majitele a místo svého působení. Bartoš pálil na Lva, ale kotouč skončil v brankářově lapačce. O chvíli později zachránil Bartoš svého brankáře před hrozícím gólem. Čech se pokoušel dorazit kotouč do místa, kde to již Štefl nekryl a přijíždějící Bartoš puk uklidil do bezpečné vzdálenosti od brány. Sláma také ohrozil porubskou klec, když prokličkoval mezi domácími obránci a najel si před Štefla. Ten ale jeho střelu vykryl a tak opět gól nepadl. Kolařík zpoza brány nahrál Bartošovi, ale jeho lehká střela neskončila za zády třebíčského gólmana. Ovšák se pokusil o gól a vypálil ze středního pásma prudkou ránu, která ale skončila v lapačce třebíčského strážce. V čase 18:05 se hosté dočkali prvního gólu. Nahodil z buly nahrál Vladimíru Stejskalovi a ten ihned pálil na nic netušícího Štefla, kterému projel puk mezi betony. I přes velkou snahu se domácím nepovedlo vyrovnat, a tak první třetina skončila stavem 0:1 pro Třebíčské.

Ve druhé třetině sehráli parádní akci Najdek s Bartošem, ale ta jim bohužel nevyšla, protože Bartoš nezachytil přihrávku na svou hůl. Na Štefla vypálil Bulička, jeho střela těsně minula roh klece. Hra se začala zrychlovat a kotouč létal všemi směry, ale ani v jedné bráně nezakotvil. Vajda využil toho, že někteří hráči stíní Lvovi a vypálil ránu od modré. Třebíčský brankář ovšem letící kotouč viděl a zachytil ho do své lapačky. Domácí stále útočili, ale branku se jim nedařilo vstřelit. Dalším střelcem od modré byl Ovšák, ale také nepřekonal brankáře hostí. Tahanice o puk stále trvaly a kotouč se nestačil u svého majitele ohřát a hned se ocitl na soupeřově holi. Také přibývalo osobních soubojů, které byly čím dál víc tvrdší. I když oba týmy jevily zájem dát branku, stále žádná nepadla, a tak stav 0:1 trval i nadále. Ve 36. minutě ujel Bursík před Lva a málem dal vyrovnávací gól. Bohužel byla jeho střela mířena moc vysoko a kotouč se odrazil od plexiskla. Hosté okupovali ke konci třetiny obranné pásmo domácích, ale jen si přihrávali, což umožnilo domácím sebrat jim puk a ujet před třebíčskou branku. V posledních sekundách Bursík opět ohrozil Lva, ale ani tentokrát mu úmysl nevyšel. Druhá třetina byla bez branek a stav 0:1 se tedy nezměnil.

V závěrečné části utkání už šlo o hodně. Buď domácí dorovnají anebo dostanou další gól. V čase 43:59 se přece jen dočkali vyrovnávací branky. Po nahrávkách Tesaříka a Holíka překonal třebíčského brankáře Jan Kolařík. Hosté to ale nechtěli nechat jen tak a přesunuli hru před Štefla. Burian vypálil nebezpečnou střelu přímo před domácí klecí, ale pohotový gólman kotouč odrazil. Mikula vystřelil na Lva a Kolařík se pokoušel puk dorazit, ale brankář hostí mu v tom zabránil. Také Staněk ohrozil porubskou klec. Naštěstí pro Štefla se kotouč vyhnul odkrytému brankovišti. Burianovu střelu porubský gólman skoro neviděl, ale puk vyrazil. I Sláma ohrozil domácí klec, bohužel branku se mu také nepodařilo dát. Káňovi se málem podařilo zvýšit náskok, ale poskakující kotouč se odrazil od Lvových betonů. Hosté i domácí usilovali o výhru a tím pádem začínala být hra tvrdší. Kotouč stále častěji měnil své působiště i majitele a oba gólmani se občas ocitali pod nekonečnou palbou, ze které vycházeli bez úhony. Třebíčští si vzali dvě minuty před koncem utkání oddechový čas. Ovšák se pokusil překonat brankáře hostí, ale ten byl na jeho střelu připraven a bravurně ji zachytil do své lapačky. Do konce třetiny už nepadla žádná branka, a tak se hráči obou týmů museli připravit na prodloužení.

V čase 62:12 se rozhodlo o vítězi. Po Mikulově přesné přihrávce umístil kotouč do třebíčské klece Martin Bartoš. Poruba tedy po prodloužení vyhrála nad Třebíčí 2:1.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: „Bylo to nervózní utkání, my jsme byli lepší v první třetině, kde jsme měli víc šancí a dali jsme i gól. Náš výkon ale zdaleka nebyl ideální, byli jsme takoví mdlí. Domácí od druhé třetiny přidali, byli aktivnější a lepší. Dlouho jsme odolávali a byla škoda, že jsme nepotrestali některé chyby domácích, které ve snaze o vyrovnání udělali. To vyrovnání pak nakonec přišlo a domácí si ho zasloužili. V prodloužení pak Poruba dominovala stejně, jako skoro celou poslední třetinu. Výsledkem byl vítězný gól domácích po chybě dvou našich hráčů, které domácí útočník obešel a přihrál puk na zlatém podnose před branku. S tím už ani celý zápas vynikající Jakub Lev nemohl nic dělat. Jakub Lev dnes podal skvělý výkon a musíme mu poděkovat za ten jeden získaný bod, protože mnohokrát napravoval chyby našich hráčů, kterých jsme dnes vyrobili opravdu mnoho. Jakou cenu ten jeden bod bude mít, to se ještě ukáže.
Naše situace teď není dobrá, zranili se Kaláb a Nahodil, kteří zápas nedohráli, Hrbáček dohrál se sebezapřením. Ta zranění vycházela z nekoncentrovanosti našich hráčů, nebyli připraveni na souboj. Celkově byl náš výkon dnes mdlý a nedokážu si vysvětlit proč.“


Kamil Kašťák

Kamil Kašťák - HC VOKD Poruba: „Chtěli jsme vyhrát za tři body. Myslím si, že jsme byli v zápase lepším týmem, zasloužili jsme si vyhrát již v normální hrací době. Bohužel jsme zase selhali v koncovce. Nedá se upřít klukům snaha, ale góly dáváme velice těžce, nadřeme se na gól, nakonec jsme rádi alespoň za ty dva. První třetina byla vyrovnaná, bohužel jsme dostali docela laciný gól do šatny, ale to nás nesložilo a byli jsme určitě lepším celkem. Ale nedáváme góly, nadřeme se, nejde nám to, nemáme ono potřebné štěstíčko. Hráči vědí, že musí hrát pořád, jsou profíci a rozhodně zápasy nevypouštějí, naopak stále bojují. Spíše nedáváme góly, což je hlavní příčinou neúspěchů."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024