Menu +

BER - TRE 3:4pp - Třebíč urvala dva body u Medvědů

Reportáže
T ř e b í č - Už pátým kolem pokračovala prvoligová skupina o udržení. Třebíčské mužstvo zajíždělo na led svého neoblíbeného soupeře do Berouna. Utkání bylo plné vyloučení. Zápas byl vyrovnaný, oba týmy se přetahovaly o vedení. Zatímco ve dvou třetinách padly pouze dvě branky, hotová přestřelka se strhla ve třetině třetí. Když vstřelil Martin Čech minutu před koncem branku na 3:2, zdálo se, že si Horácká Slavia odveze všechny tři body za vítězství. Zápas ovšem Medvědi ještě stihli poslat do prodloužení. To trvalo pouhých 44 vteřin, po kterých vystřelil druhý bod pro hosty již zmiňovaný třebíčský kapitán. Za zmínku stojí také fakt, že Třebíč dokázala využít tři přesilovky.
Sdílejte článek
 
51.kolo, středa 18.2.2009
BER BER
3:4p1:0, 0:1, 2:2 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Nedvěd (Novotný, Šinágl), 55. Slížek (Vlček, Švagrovský), 60. Mrňa - 27. Staněk (Kazionov, Sojčík), 47. Nahodil (Sláma), 59. Čech (Havran), 61. Čech. Rozhodčí: Hrubý, Jílek - Arazímová, Špringl. Vyloučení: 11:12, navíc Nedvěd (BER) - Lev (TRE) oba 10 minut osobní trest. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Braniš, Gudas, Vojta, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Malý, Horčička, Slížek, Tvrzník, Bessonov, Šinágl, Novotný, Kupec, Švagrovský, Vlček, Zykin, Mrňa, Pavel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Sláma, Havran, Sedláček, Koktan, Bulička, Kadela R., Čech, Zahradník, Obdržálek, Burian, Nahodil, Stejskal, Staněk, Sojčík, Kazionov, Přibyl, Vítek, Vrba.

Komentář k zápasu

Začátek utkání se nesl ve znamení vyloučení. Lev se zahřál ve druhé minutě při likvidaci střely Nedvěda. Hostující brankář vyrazil za pár chvil ránu Gudase ramenem. V šesté minutě domácí vstřelili první branku zápasu. Ve dvojnásobné početní výhodě vypálil Jaroslav Nedvěd a poslal puk mezi betony hostující brankáře do sítě – 1:0.
Až v osmé minutě vážněji zasáhl brankář Altrichter proti pokusu Přibyla. Při vyloučení Vlčka se domácí obranou prosmýkl Staněk, ale ztroskotal na betonech domácí gólmana. Na konci 11. minuty unikl do brejku Mrňa, jehož fauloval v jasné šanci třebíčský obránce Koktan. Rozhodčí nařídili trestné střílení, které prováděl autor první branky zápasu. Ovšem tentokrát Lva nepřekonal. Ve třinácté minutě ohrozil Lva Vlček, jehož střelu vyrazil hostující brankář do ochranné sítě. Na druhé straně prověřil Koktan Altrichtera střelou od modré čáry. Při trestu Martince vyzval Burian k vyrovnání Stejskala, ale třebíčský útočník skákavý puk netrefil podle svých představ. Závěr třetiny dohrávali Medvědi v početní výhodě, nicméně hrubost Kazionova nepotrestali.


Druhou část hry začala Třebíč nevyužitou přesilovkou. Domácí se poté nastěhovali před Lva, jenž zlikvidoval pokus Kupce lapačkou. Ve 25. minutě byl vyloučen domácí Mazanec za podražení. Horácká Slavia zamkla bránící berounské hráče před jejich branku, Aleš Staněk si vyjel před Altrichtera a zavěsil – 1:1.
Krátce po vyrovnání chtěl skórovat Zahradník, ale jeho pokus byl sražen nad branku. Při vyloučení Havrana, uvolnil Šinágl Novotného, jehož nebezpečnou střelu skvěle vyrazil Lev. V polovině zápasu pokračovalo třebíčské přesilovkové trápení při vyloučení Nedvěda. Ve 34. minutě tečoval Slížkovu příhru Horčička do tyče hostující svatyně. Altrichtera ohrozil jedovatou střelou Vítek. Poslední dobrou šanci druhé třetiny měl na své hokejce Kupec, jenže v cestě mu stály chrániče Jakuba Lva.


Úvodní minuty třetí periody začaly dohráním přesilové hry v podání Berouna. Využít ji ovšem nedokázal stejně jako následnou při vyloučení Buriana. Třebíčským hráčům se podařilo přetavit v branku početní výhodu za faul Švagrovského. Slámovu dělovku od modré čáry ještě Altrichter vyrazil. Domácím se nepodařilo vyhodit kotouč. Ujal se ho Lukáš Nahodil, který ho umístil do horní růžku berounské klece – 1:2.
Po druhé třebíčské brance byl vyloučen Sojčík. Hosté se obětavě ubránili. V 54. minutě způsobili Medvědi zmatek před Lvem, jenž musel zasahovat proti několika střelám. Za minutu bylo vyrovnáno. Na Vlčkovu přihrávku si sjel před branku Ladislav Slížek, který zasunul puk k tyči – 2:2.
Beroun mohl strhnout vedení na svou stranu při vyloučení Havrana. Horácká Slavia dobře napadala domácí rozehrávku a nepustila Medvědy před svoji brankou. V 59. minutě byl vyloučen domácí bek Nedvěd. Třebíč přesilovku využila za dvacet sekund, když se prosadil Martin Čech - 2:3. Horácká Slavia ale vedení neudržela. O třetí vyrovnání se postaral svou brankou Pavel Mrňa - 3:3.


Prodloužení trvalo pouhých 44 vteřin. Martin Čech si vybruslil zpoza branky a rozhodl o exportu dvou bodů do Třebíče za výhru 4:3 v prodloužení.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "První třetina byla z naší strany ustrašená, soupeř líp bruslil a byl aktivnější. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, dali jsme i vyrovnávací branku. Ve třetí třetině jsme čelili mnoha oslabením, které jsme však dokázali ubránit. Pak jsme šli do vedení, ale nešťastnou vlastní brankou jsme o ně rychle přišli. Díky individuální akci Martina Čecha v prodloužení máme dva body. Jejich cena se teprve ukáže, protože zápasů je před námi ještě hodně. Spokojenost po dnešním utkání je relativní, protože jsme byli jen minutu od vítězství v základní hrací době. Je dobře, že jsme v tabulce pravdy dokázali smazat manko z domácí prohry s Berounem. Ze tří zápasů venku máme pět bodů a čeká nás teď série tří zápasů doma, což bude asi rozhodující okamžik celé skupiny play-out. Věříme, že i diváci to pochopí a přijdou nás podpořit v co největším počtu."


Karel Najman

Karel Najman

Karel Najman - HC Berounští Medvědi Beroun: "Tak začátek zápasu se nám povedl a měli jsme dát více, než jeden gól. Šance jsme na to měli. Bohužel jsme nedali šance a pak už jsme se spíš trápili. V konci se nám povedlo vydolovat bod, ale to je pro nás málo. Chtěli jsme všechny tři."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024