Menu +

TRE - BER 0:2 - V bojovném a tvrdém utkání Třebíč prohrála

Reportáže
T ř e b í č - V osmém kole skupiny o udržení v první hokejové lize hostila Horácká Slavia Třebíč na svém zimním stadionu Medvědy z Berouna. Zápas byl celých šedesát minut velice tvrdý a důrazný. Hráči dohrávali osobní souboje a nenechali soupeři ani metr ledu zadarmo. Šanci k vidění mnoho nebylo. Hosté se dostali do vedení před koncem druhé třetiny. Třebíč svého soupeře ve třetí třetině přitlačila, jenže ani své největší brankové příležitosti nedokázala přetavit v kýžené vyrovnání. V závěrečné hře bez brankáře měli domácí poslední velkou šanci, kterou hostující brankář se štěstím chytil. Horácká Slavia Medvědům podlehla 0:2.
Sdílejte článek
 
54.kolo, sobota 28.2.2009
TRE TRE
0:20:0, 0:1, 0:1
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 37. Pavel (Slížek, Horčička), 60. Novotný (Švagrovský). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Jindra, Jílek. Vyloučení: 5:11, navíc Vojta (BER) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1570. Střely na branku: 38:20. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Koktan, Kadela R., - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Přibyl, Staněk, Sojčík - Vrba, Vítek, Burian J.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Gudas, Braniš, Vojta, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Vejvoda - Slížek, Pavel, Tvrzník - Šinágl, Novotný, Kupec - Švagrovský, Vlček, Mrňa - Besser, Besonov.

Komentář k zápasu

Ačkoli utkání začalo v solidním tempu, nebylo k vidění mnoho šancí, ani střel na bránu. Jak domácí, tak také hosté hráli opatrně a spíše nahazovali kotouče do pásma. O téměř jediné vzrušení v úvodní třetině se postaral Martin Čech, bohužel nehokejovým způsobem, když byl ve 12. minutě s velkými bolestivými grimasami odvezen spoluhráči na střídačku. Zápas pro třebíčského kapitána skončil. O největší šanci v 1. třetině se postarali domácí při přesilové hře. Ve 20. minutě Našel Vilém Burian před brankou ideálně postaveného Stejskala, ten ale netrefil branku.

Probíhala již 27. minuta zápasu a obě družstva za sebou měla po jedné přesilové hře. Dnes ovšem obě mužstva v přesilové hře trápila. Ve 27. minutě se zrodila zajímavá situace. Obránce Sedláček vypálil tvrdě od modré, ovšem i s následující dorážkou třebíčských hráčů si brankář dokázal poradit. Rozhodující akce celého zápasu se zrodila ve 37. minutě. Před domácího gólmana si najel Michal Pavel a střelou mezi betony otevřel skóre zápasu. O minutu později mohl vyrovnat Stejskal, ale jeho pokus mířil těsně mimo branku.

Úvod poslední třetiny patřil domácím. Altrichter si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Asi největší starosti mu nadělala dělovka z křídla, jejím adresátem byl Vilém Burian. Ve 45. minutě zaspala domácí obrana a samostatný únik Novotného vyřešil Míča se štěstím v leže. V 54. minutě trestuhodně promarnil mezi kruhy Lukáš Nahodil. V jasné pozici střílel nad. O minutu později ujel do přečíslení Nahodil s Burianem. Burian selhal při zakončení, netrefil odkrytou klec. V závěrečných minutách domácí zkusili hru bez brankáře, ale dnes neměli domácí na hokejkách ani trochu štěstí. Vteřinu před koncem pojistil vítězství Berouna Jiří Novotný. Horáci si doma zbytečně zkomplikovali cestu k záchraně.

Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 0:2

Marcel Hrbáček po utkání Třebíč - Beroun 0:2



Ohlasy trenérů

Karel Najman

Karel Najman

Karel Najman – HC Berounští Medvědi Beroun: „Utkání, ve kterém jsme získali tři body, které jsme maximálně potřebovali, se hodnotí dobře. Po tom zápase, kdy jsme s Třebíčí doma ztratili dva body, jsme se na dnešek pečlivě připravovali. Hráčům musím poděkovat za trpělivý výkon. Na obě strany se dnes moc nevytáhli rozhodčí, hra nebyla plynulá a to nás stálo spoustu sil. Jsem rád, že kluci k tomu takhle přistoupili, udrželi nervy na uzdě a vybojovali tři body, které pro nás mají cenu zlata. Tuhle tvrdou hru jsme začali praktikovat jedenáct minut před koncem zápasu s Mostem doma. I když jsme to po hráčích chtěli už dřív, nedařilo se nám to. Teď jsme to začali hrát a je vidět, že to funguje, takový je dnešní hokej. Je to o tom, že to musí bolet, o spoustě namáhavé práce.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Nemohli jsme se dnes prokousat přes důslednou obranu soupeře. Když už nám to vyšlo, tak naše střely neměly patřičnou razanci a směr, takže jsme za celý zápas nedali gól a to hovoří o tom, kde byla největší příčina toho, že jsme nebodovali. Problém dnes nebyl v bráně, Pavel Míča chytal výborně, problém byl v tom, že útočníkům chyběla chuť se o to víc porvat a prosadit se v útočné třetině. Tam mi chyběl drajv a odolnost. V tomhle byl dnes soupeř lepší. V péči doktorů máme Jakuba Lva a dnes nedohrál ani Martin Čech, uvidíme až v dalších dnech, jak to s ním vypadá. Do středy máme čas, abychom viděli, kdo bude k dispozici. Ideální to ale není. I v Berouně, kde jsme vyhráli v prodloužení, hráli domácí podobně, ale tam to museli přece jen trochu otevřít a nějaké skulinky se pak najdou. Tady to zazdili a čekali trpělivě na šanci, která přišla po přesilovce, kdy v přečíslení dali gól. Potom to už urputnou hrou a důrazem uhráli. Dnes mi chybělo větší srdíčko a drajv, pak začali pískat diváci a hráči znervózněli, což je přirozené. V závěru jsme měli dvě vyložené šance, ale chyběl nám i kousek štěstíčka, které jsme si dnes asi nezasloužili. Altrichter nás nestraší, v Berouně jsme mu dali čtyři góly. Je to spíš o té tvrdé práci před bránou, nesmíme tolik signalizovat střely a trošku mu to chytání ztížit. Střela do modré, kterou vidí, ho neohrozí. Nestříleli jsme, nikdo nebyl ochoten jít před bránu, soupeř k nám rychle přistupoval, věřil si a to nám nesedělo.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024