Menu +

BER - TRE 3:2 - Porážka v Berouně znamená záchranu Medvědů v první lize

Reportáže
T ř e b í č - Předposlední utkání sezóny čekalo Horáckou Slavii Třebíč na ledě Medvědů z Berouna. Zatímco hostům už v zápase o nic nešlo a k zápasu dorazili s řadou juniorů, domácí potřebovali nutně bodovat, aby si zachovali prvoligovou příslušnost pro příští ročník druhé nejvyšší soutěže u nás. Beroun hýřil v zápase aktivitou, ujal se vedení, ale Horácká Slavia dokázala skóre otočit. Pak dlouho držel domácí střelce v šachu Pavel Míča, jenž znovu podal v třebíčské brance výborný výkon. Medvědi dokázali ve třetí třetině zvrátit stav dvěma brankami během pěti minut. Ve skupině play-out je tedy rozhodnuto.
Sdílejte článek
 
57.kolo, středa 11.3.2009
BER BER
3:21:1, 0:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Novotný (Šinágl, Besser), 47. Besser (Šinágl, Vojta), 52. Pavel (Vlček) - 10. Zahradník (Staněk, Obdržálek), 23. Vrba (Sojčík). Rozhodčí: Jílek, Petružálek - Mašek, Hunčica. Vyloučení: 1:5, navíc Bulička (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 42:20. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Braniš, Gudas, Vojta, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Horčička, Slížek, Tvrzník, Besser, Šinágl, Novotný, Kupec, Švagrovský, Vlček, Bessonov, Pavel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Sláma, Bulička, Kadela R., Vlašín, Staněk, Zahradník, Obdržálek, Kundela, Nahodil, Burián P., Sojčík, Vítek, Vrba, Kadela E., Klíma, Burian J.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí Medvědy, protože dobře věděli, že k jistotě zachování prvoligové příslušnosti potřebují urvat alespoň jeden bod. V prvních minutách se hráči zastřelovali. Od modré pálil nepřesně Nedvěd, Altrichtera prověřil svou střelou Kadela. Na konci čtvrté minuty našel Šinágl zcela volného Jiřího Novotného, který střelou k tyči nedal Míčovi šanci – 1:0.
Beroun byl nadále aktivnější. Slížek s Horčičkou svou akci nedotáhli. Hosté se nebyli schopni dostat do zakončení do desáté minuty. Staněk vybojoval puk, poslal puk před branku domácích, kde stál zcela zapomenutý Petr Zahradník a vytáhlý třebíčský centr vyrovnal – 1:1.
Ještě v téže minutě mohl znovu strhnout vedení na domácí stranu Slížek, jenže Míča ho skvělým zákrokem vychytal. Medvědi sevřeli Třebíč a jejich mladý brankář se měl co ohánět. Postupně si na Míčovi vylámali zuby Tvrzník, Vlček, Gudas a Besser. V 15. minutě se dostal do zakončení hostující Zahradník. Beroun byl v první části hry aktivnější, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.


Druhá třetina začala stylem nahoru-dolů. Nedvěd pálil mimo, hosté založili bleskovou protiakci, na jejímž konci přetavil Sojčíkovu přihrávku v gól Tomáš Vrba - 1:2.
Medvědi se opět zakousli do svého soupeře. Do zakončení se dral Besser, jehož výjezd před branku utnul Míča vytrčením hole. Za chvíli se do gólové šance dostal Vlček, mířil mezi betony a Míča si mezírku mezi svými chrániči pohlídal. Až ve 26. minutě vyloučili rozhodčí vůbec prvního hráče, konkrétně Sojčíka za hrubost. Domácí sehráli přesilovku dobře. Besser ani Nedvěd Míču nepřekonali. V polovině utkání pykal Staněk za hákování. Kupcovu střelu Míča vyrazil, k dorážce se dostal Švagrovský, ale tomu zkazil radost hostující brankář, když v leže zvedl beton a famózně vykopl letící kotouč mimo branku. Beroun pokračoval v tlaku. Švagrovský dostal do další šance, ale ani nadvakrát neuspěl. Braniš vybojoval puk u mantinelu, jenže jeho centr před branku nenašel nikoho ze spoluhráčů. Domácí se tlačili do zakončení. Míča dál ničil domácí střelce, a proto Horácká Slavia po čtyřiceti minutách o branku vedla.


Na začátku třetí periody dohrávali domácí přesilovou hru. Slížek ani Besser Míču neprostřelili. Medvědům se nakonec aktivita přece jen vyplatila. Při vyloučení Buličky odčaroval Míčovo kouzlo ve 47. minutě zápasu Jan Besser - 2:2.
Ale vyrovnání domácím nestačilo. Mazanec svou dělovkou trefil pouze spoluhráče. V 52. minutě se opřel do Vlčkovy příhry Michal Pavel a poslal domácí hokejisty do vedení – 3:2.
Domácí si ve zbytku zápasu hlídali vedení. Třebíč zkusila na konci zápasu i hru bez brankáře, ale na skóre se už nezměnilo.
Beroun si výhrou 3:2 zajistil účast v první hokejové lize pro sezónu 2009/2010.



Ohlasy trenérů

Karel Najman - HC Berounští Medvědi: „Jsme pochopitelně rádi, že se nám povedlo získat potřebné body a zachovat si první ligu i pro další sezónu. Výhra se ale nerodila lehce a rozhodli jsme až v poslední třetině.“


Luboš Sláma - SK Horácká Slávia Třebíč: „Těžko se mi mluví, protože jsme tady odehráli výborný zápas, ale se špatným koncem. Měli jsme dost šancí rozhodnout už ve druhé třetině, ale nedali jsme šance a to nás stálo příznivý výsledek.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024