Menu +

TRE - HBR 5:7 - Druhé derby, druhá porážka a znovu sedmička

Reportáže
T ř e b í č - Druhé kolo první hokejové ligy připravilo hokejistům Horácké Slavie Třebíč další derby, tentokrát doma s Havlíčkovým Brodem. Domácí v úvodní třetině dvakrát vedli, jenže hosté dokázali vždy odpovědět. Navíc byli prvních dvacet minut výrazně herně lepší. Do druhé třetiny nastoupila Třebíč v pozměněné sestavě, což mělo za následek vyrovnání hry. Druhou část hry orámoval dvěma brankami Petr Obdržálek. Svou druhou trefu zaznamenal z trestného střílení. Horácká Slavia odskočila na začátku závěrečné periody Rebelům na dvě branky. Jenže hosté měli v rukávu bleskovou odpověď, vstřelili další tři branky a zápas dovedli do vítězného konce. Třebíč tak nemá po dvou kolech ani bod.
Sdílejte článek
 
2.kolo, středa 16.9.2009
TRE TRE
5:72:2, 2:1, 1:4
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Látal (Ostrčil), 11. Nahodil (Kania), 23. Obdržálek (Káňa), 38. Obdržálek z TS, 42. Káňa (Nahodil, Obdržálek) - 10. Holec (Stromko, Smith), 19. Pavlík (Havel, Třetina), 28. Dušátko (Smith), 43. Ondráček (Šulc), 53. Jelínek P. (Borovanský, Ondráček), 57. Jelínek P. (Borovanský), 60. Holec (Vyhlídal). Rozhodčí: Dvořák - Flégl, Šperl. Vyloučení: 3:2, navíc Dolníček (TRE) osobní trest do konce zápasu - Svoboda (HBR) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1770. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:7.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Kaláb, Ostrčil, Sedláček, Sláma, Kania, Koktan, Bulička - Laš, Dolníček, Káňa - Burian V., Nahodil, Obdržálek - Látal, Zahradník, Přibyl - Burián P., Kundela, Fila.
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Vyhlídal, Jelínek A., Šulc, Soldán, Horváth, Pavlík, Moščic - Borovanský, Třetina, Havel - Holec, Stromko, Ondráček - Knotek, Jelínek P., Svoboda - Smith, Dušátko, Němec - Vrdlovec.

Komentář k zápasu

V rámci druhého kola první ligy zavítal na třebíčský led celek HC Rebel Havlíčkův Brod, který v prvním kole porazil na domácí půdě Kadaň. Havlíčkův Brod vede v Třebíči velmi „populární“ trenér Novák, který počastoval domácí tým po přípravném duelu velmi nemístnými poznámkami.

Horácká Slavia hrála v úvodní třetině na tři formace. V brance dostal po nepovedeném duelu v Jihlavě Jakub Lev.


V úvodní dvacetiminutovce měli více ze hry hostující hráči, kteří také zahodili první větší šanci, když Dušátkova dorážka skončila nad domácí svatyní. Na druhé straně se z první vážnější šance prosadili domácí, kdy Ostrčilovo nahození od modré Suchan pouze vyrazil a dojíždějící Ondřej Látal otevřel skóre utkání – 1:0.

Další větší šanci zahodil hostující Havel, kterého vychytal domácí brankář Lev. Vyrovnání se dočkali hostující fanoušci v desáté minutě, kdy se kuriózně, ale šťastně prosadil Miroslav Holec 1:1.

Domácí hráči na vyrovnání odpověděli velmi rychle, neboť v jedenácté minutě tečoval Slámovu střelu před brankou Lukáš Nahodil a vrátil vedení na domácí stranu – 2:1.
Havlíčkův Brod se prosadil necelé dvě minuty před koncem, kdy potrestaly vyloučení domácích. Šťastným střelcem byl Jan Pavlík, který se trefil od modré čáry, nutno podotknout, že Jakub Lev byl bezmocný, poněvadž nic neviděl – 2:2.

Do druhého dějství vstoupili hráči Třebíče lépe a po většinu času měli optickou převahu. Domácí trenér poslal do hry čtvrtou formaci, která hru oživila. První branka padla ve 22. minutě, kdy domácí Káňa šikovně vystřelil a povalující se puk v brankovišti pohotově uklidil do klece Petr Obdržálek 3:2.

Vyrovnání přišlo ve 23. minutě, kdy se po pěkné individuální akci prosadil Jan Dušátko, jehož střela skončila pod břevnem třebíčské klece – 3:3.

Za toho stavu trefil domácí Jan Káňa tyč a proti Marku Kundelovi se vytáhnul Jaroslav Suchan. Ve 38. minutě uháněl sám na branku Lukáš Nahodil, ale hostující obrana jej zastavila pouze za cenu trestného střílení. To bezpečně proměnil třebíčský specialista na nájezdy Petr Obdržálek, který vymetl pavučiny v brance hostí – 4:3. Tímto rozdílem také druhá část utkání skončila.

Ve třetí dvacetiminutovce byl k vidění velmi vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. První branku v závěrečné části vstřelili domácí borci, když se puk dostal po ose Obdržálek – Nahodil až k Janu Káňovi, který prostřelil po ledě padajícího Suchana a domácí vedli o dvě branky – 5:3.

Havlíčkův Brod ovšem odpověděl bleskově, Jan Šulc našel před brankou Martina Ondráčka a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil třebíčského gólmana – 5:4.
Poté měli vyrovnání na hokejce Stromko s Ondráčkem, ale ani jeden z nich se neprosadil.

Vyrovnáno bylo v 53. minutě, kdy se sám před Lvem nemýlil Petr Jelínek, který se prosadil dlouhým blafákem do forhendu – 5:5.

Vedení mohl domácím borcům vrátit Jan Káňa, ale zblízka Suchana nepropálil. Havlíčkův Brod se dostal do vedení v 57. minutě, kdy po rychlém brejku se prosadil opět Petr Jelínek, který propasíroval puk pod betony Jakuba Lva a hosté rázem vedli – 5:6.

Poté vyfasoval dvě minuty za faul Dolníček a za nemístné poznámky dostal bonus v podobě osobního trestu do konce utkání.

V končícím zápase zatloukl poslední hřebíček do pomyslné třebíčské rakve Miroslav Holec, který se ze samostatného úniku nemýlil a stanovil konečné skóre zápasu – 5:7.

Domácí hráči nakonec reparát po nevydařeném utkání v Jihlavě nesložili a po divoké přestřelce podlehli v dalším derby Vysočiny celku z Havlíčkova Brodu.

Petr Obdržálek po utkání Třebíč - Rebel 5:7

Tiskovka po utkání Třebíč - Rebel 5:7



Ohlasy trenérů

Petr Novák

Petr Novák – HC Rebel Havlíčkův Brod: „Myslím, že jsme viděli utkání připomínající spíš přípravné období, kdy vévodily útoky a obrany byly docela děravé. Musím poděkovat mančaftu, protože jsme pětkrát dotahovali, z toho jednou dokonce ze stavu pět tři o dva góly. Povedlo se nám dotáhnout a chtěli jsme tady urvat aspoň ten jeden bod. Nakonec se nám podařilo dát vítězný gól, tak se nám to hodnotí dobře. Už podruhé nám pomohl desetiminutový trest. Minule to bylo v utkání proti Kadani, kdy náš hráč dostal desítku a museli jsme stáhnout sestavu na tři pětky, dnes se nám to stalo znovu. Asi se projevila síla kolektivu a větší vůle vyhrát, protože jsme makali celý zápas a ani za stavu 5:3 jsme nepodlehli žádné panice. Chtěli jsme pořád hrát svůj hokej a klukům musím znovu poděkovat. Děkuji i našim fanouškům, kteří nás i za stavu 3:5 hnali dopředu a společnými silami jsme to dokázali.“


Jaromír Šindel

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Souhlasím s tím, že útoky jednoznačně čněly nad obranou a útočná fáze obou týmů byla jednoznačně lepší. Ve dvou utkáních jsme dostali čtrnáct gólů, což je alarmující a je otázkou, proč tomu tak je. Obrana je především o hlavě a sebeobětování a bohužel u našich hráčů tohle nefunguje. Problémy s defenzivou jsme měli i v přípravě, ale v posledních zápasech jsme to zkorigovali, mysleli jsme, že už by to mohlo fungovat. První dvě kola nám ale ukázala, kde je náš největší problém a kde budeme muset hledat cestu ke zlepšení, protože za stavu 5:3 měli hráči utkání jednoznačně zvládnout. Měli hrát zodpovědně, ale ta zodpovědnost tam chyběla. Bylo tam několik okolností, kdy se nám do rozehrávky například připletl rozhodčí, ale to nemůže mužstvo rozhodit. Chyby obránců, kdy doslova a do písmene darovali soupeři góly, by se neměli stávat a budeme muset přehodnotit, jak dál s obrannou činností pokračovat.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024