Menu +

SUM-TRE 4:6 - Káňa nasměroval třemi brankami Třebíč k vítězství

Reportáže
T ř e b í č - V šestém kole první hokejové ligy zamířila Horácká Slavia Třebíč na led Šumperka. Po několika zápasech Třebíče, ve kterých nepadalo mnoho branek, se tentokrát roztrhl s brankami pytel. V úvodních dvou třetinách dokázaly oba týmy vstřelit po čtyřech gólech a skóre se přelévalo ze strany na stranu. Domácí vedli 2:1, Horácká Slavia dokázala otočit až na 2:4, ale Draci stihli ještě do konce druhé třetiny vyrovnat. Ve třetí periodě se z branek radovali pouze Třebíčští. Jan Káňa si připsal nejen rozdílovou branku, ale i dva góly v úvodní dvacetiminutovce. Na výhře se také výrazně podílel obránce Jakub Kania, jenž dal své první dvě branky v dresu Horácké Slavie. Doplněna audia z pozápasových ohlasů.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 30.9.2009
SUM SUM
4:62:2, 2:2, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Sedlák (Hulva, Antonovič), 15. Hašek (Barus), 29. Podešva (Orsava, Meluzín), 37. Pekr (Podešva, Vosátko) - 8. Káňa, 19. Káňa (Obdržálek, Nahodil), 25. Zahradník (Burian), 29. Kania (Obdržálek, Káňa), 50. Káňa (Sláma, Obdržálek), 52. Kania (Nahodil, Sláma). Rozhodčí: Úhela - Čížek, Padevět. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1100. Střely na branku: 39:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:6.
Sestavy
Draci Šumperk: Daneček - Rimmel, Andersons, Sedlák, Rangl, Ondráček, Vosátko, Holík, Novotný - Pavelek, Barus, Hašek, Ambruz, Hulva, Antonovič, Meluzín, Podešva, Orsava, Noga, Pekr.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Ostrčil, Sláma, Kania, Bulička, Kaláb, Čech, Zahradník, Burian, Laš, Dolníček, Látal, Káňa, Nahodil, Obdržálek, Přibyl, Kundela, Fila.

Komentář k zápasu

Nejskloňovanější slova před začátkem zápasu? "Veledůležitý zápas". Skutečnost? Divočina s chybami na obou stranách, když na konci boje se radoval celek, který těch hrubek udělal méně a nebo, jestli chcete, je dokázal více trestat.

Začátek zápasu přitom vyšel lépe Šumperku, který několikrát prověřil pozornost Jakuba Lva, ten však s ledově klidným postojem vše pochytal. Následovalo vyloučení Viléma Buriana a Šumperk tak dostal prostor a měl možnost si vypracovat další příležitosti, ale nezvládl svou pozici. Naopak, po chybě v zadních řadách se prosadil Jan Káňa, který nejprve provětral beton Danečka a hned na to jej překonal střelou zpoza branky. Čtete dobře, kotouč nasměroval do zad nešťastného brankáře a kousek černé gumy se jen tak ledabyle dokutálel do sítě. Smutek šumperských příznivců netrval ani minutu a Tomáš Sedlák dokázal po hezké přihrávce Hulvy srovnat. Nejkrásnější akci zápasu pak předvedl Jiří Hašek, který převzal od Baruse kotouč, najel do útočného pásma, obelhal, ba přímo opil rohlíkem Ostrčila, a nad ležícím Lvem poslal kotouč přímo do šibenice. Radosti Dračích fanoušků však bylo v první třetině učiněno za dost a poslední slovo měli hosté. A opět vítkovický odchovanec Káňa. Ten doklepl za Danečka vyraženou střelu Obdržálka.

Druhá třetina přinesla stejnou dávku branek a opět si obě mužstva nadávkovala stejné množství. Začali však aktivněji domácí, Barus ale v obrovské šanci na Lva nevyzrál. Obdobně dopadl i Hašek a tak si slovo vzali Slavisté. Pět vteřin po návratu vyloučeného Rimmela na led se zcela nepokrytý ocitl před Danečkem vysoký forvard Zahradník, který zasadil kotouč do šumperské branky přímo pod břevno. Zvýšit mohl Obdržálek, ale neuspěl. A tak čtvrtý zásah celku z Vysočiny obstaral Jakub Kania, hráč hrající v Třebíči na hostování z Třince. Mladý zadák dostal V.I.P. prostor na levém křídle a z voleje překonal během přesilové hry přesouvajícího se Danečka. I tentokrát ale dokázal Šumperk chmury příznivců rychle zahnat. Štírek a bojovník Podešva dotlačil za záda Jakuba Lva vyraženou Orsavovu střelu. Hned poté mohl srovnat Sedlák, ale druhý zářez na pažbu si nepřipsal. To již na ledě dostával prostor i Matěj Pekr, který v první půli zápasu figuroval na střídačce jako útočník čekající na svou šanci. Tu dostal a chytl ji za pačesy se stejnou vervou jako bojovník ve wrestlingu svého soupeře. V první své šanci sice ještě na Lva nevyzrál, ale 37. minutě již byl včas u puku a dokázal srovnat. Závěr třetiny však patřil hostům, kteří hráli hned dvě přesilovky, ale i přes obrovské šance vedení na svou stranu nestrhli.

Dalo by se říci, že poslední třetina nabídla jen polovinu dávky emocí oproti těm prvním dvěma. Místo čtyř totiž padly jen dva góly a oba do šumperské sítě. Hned po 15 vteřinách hry zasáhla Barusova hůl do obličeje vytáhlého Buriana a domácí kapitán musel usednout do boxu naproti střídačce. Ale Třebíč své šance nezužitkovala a tak si musela počkat až do chvíle, kdy jim Draci začali góly servírovat. V 50. minutě se po obrovské chybě dostal do střelecké příležitosti Jan Káňa a ten již neřekl "Ne!" svému hattricku. Naopak, vítěznou trefou v utkání vehnal zmar do obličejů šumperských příznivců. A aby nebylo domácího utrpení málo, o chvíli později vyslal lehké nahození od hrazení Jakub Kania. A Lukáš Daneček si jej holí srazil do sítě. Zatímco nad Šumperkem se stáhla mračna, tak úsměvy hrstky třebíčských příznivců zářily do dály. Křeč šumperských hráčů se přenesla i do následné přesilovky, kdy byl vyloučen hostující Látal. Draci však nic nevymysleli, naopak hosté si naprosto zkušeně kráčeli za tříbodovým ziskem.

K zápasu, kdy obě mužstva vyrobila několik chyb, se dá použít snad pouze přirovnání "Jednooký mezi slepými králem". Draci před náročným dvojzápasem venku doma ani napotřetí nedokázali vyhrát, Třebíč naopak potvrdila, že venku jí to jde náramně.



Jakub Kania po utkání Šumperk-Třebíč 4:6

Jan Káňa po utkání Šumperk-Třebíč 4:6

Jaromír Šindel po utkání Šumperk-Třebíč 4:6



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar, Salith Šumperk: "Nemůžeme pořád dostávat tolik branek, dnes zase šest gólů. A přitom jsme to hráčům od Kadaně pořád opakovali. My se dostaneme do zápasu, začneme zase hrát a pak je to pořád to samé. Tady musí dojít na nějaké změny."
Jaromír Šindel, SK HS Třebíč: "Bylo to divoké utkání plné chyb. V téhle divočině jsme vedli o dvě branky, pak jsme ale vlastními chybami pustili domácí do zápasu. A pak jsme zase díky Šumperku dali dva góly my."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024