Menu +

HAV - TRE 2:3 - Třebíč vyrvala body z doupěte Panterů

Reportáže
T ř e b í č - Nelehký úkol čekal hokejisty Horácké Slavie Třebíč v osmém kole první hokejové ligy. Cestovali totiž na led nepříjemného Havířova. Polovinu zápasu dominovaly obrany nad útoky. Pak ale padly tři branky v rozmezí necelých čtyř minut. Na branku Káni měli domácí bleskovou odpověď. Hosté odcházeli po dvou třetinách o gól spokojenější díky trefě Viléma Buriana v oslabení. Ve třetí třetině se povedlo Panterům šťastně vyrovnat. Třebíč ale chtěla prodloužit svou šňůru zápasů, ve kterých bodovala. Rozhodující branku obstaral Lukáš Nahodil, když dorazil odražený puk po chybě domácích v rozehrávce. Horácká Slavia dokázala bodovat už v šestém utkání po sobě. Doplněny ohlasy trenéra Jaromíra Šindela.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 7.10.2009
HAV HAV
2:30:0 1:2, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Zeliska (Říčka, Červenka), 51. Zeliska (Seman, Sikora) - 31. Káňa (Laš, Bartoš), 34. Burian V. (Obdržálek, Bulička), 56. Nahodil (Koktan, Obdržálek). Rozhodčí: Kubičík - Kašík, Poláček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 943. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Vošvrda - Zientek, Klimeš, Tesařík, Krisl, Vajda, Hoďa, Peštuka - Velecký, Žajgla, Moravec, Smejkal, Červenka, Piecha, Bursík, Brynecký, Zeliska, Říčka, Seman, Sikora, Haas.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Hrbáček, Koktan, Bulička, Ostrčil, Sláma, Kania, Kadela, Čech - Zahradník, Obdržálek, Laš, Bartoš, Káňa, Burian, Nahodil, Látal, Přibyl, Kundela, Fila, Vítek.

Komentář k zápasu

Zápas začal pěkně zostra bez zbytečného oťukávání. Sláma vyslal první střelu na branku, za chvíli se pálil ostře Burian, Vošvrda vyrazil kotouč ramenem mimo nebezpečí. Na druhé straně zahrozili domácí střelami Moravce a Bryneckého. Panteři přitlačili Třebíč před branku. Brankář Štůrala se měl co ohánět při pokusech Žajgly, Tesaříka a tutovce Klimeše. První početní výhodu měli hosté, ale naložili s ní mizerně, když na branku vystřelil pouze Zahradník. Pak se dral do útoku Červenka, ale byl tvrdě odstaven od kotouče hostujícími obránci. Do dobré pozice se dostal Laš, jenže střílel z mezikruží těsně vedle. Na konci prvé třetiny si zahráli přesilovku domácí. Nejprve jim unikl Bartoš, jenž na Vošvrdu nevyzrál. V největší šanci úvodní dvacetiminutovky se zjevil Smejkal, jenže trestuhodně netrefil odkrytou třebíčskou branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.


Do poloviny utkání kralovali brankáři. Káňa dvakrát zahrozil v týlu obrany Panterů. Na opačné straně prověřil Štůralu Seman. Ve 25. minutě jel sám na třebíčského gólmana Smejkal, volil střelu mezi betony a neuspěl. Při vyloučení Zahradníka kombinovali domácí hráči, jenže zakončující Krisl přestřelil. Ve 31. minutě nepotrestali Panteři chybu v rozehrávce Třebíče. Horácká Slavia podnikla rychlý kontr, na jehož konci protlačil puk po Lašově střele do branky Jan Káňa – 1:0.
Horáci se ale z vedení radovali pouhou minutu. Sice mohl vedení navýšit Obdržálek, ale Vošvrdu v obrovské šanci neprostřelil. Lukáš Zeliska zužitkoval přihrávku Říčky a vyrovnal – 1:1.
Ihned po gólu si šel odpočinout Hrbáček za katr kvůli zdržování hry. Obdržálek vybojoval puk, přihrál ho Vilému Burianovi, jenž přebruslil domácího beka a samostatném nájezdu nezaváhal – 1:2.
Domácí přesilovku nevyužili a naopak v ní inkasovali. Třebíč mohla zvýšit svoje vedení, kdyby své brankové příležitosti museli proměnit Obdržálek a Látal. Pár sekund před druhou sirénou měl loženku Piecha, kterou mu zmařil fantastickým zákrokem Štůrala. Po čtyřiceti minutách hry vedli hosté.


Úvod třetí periody přinesl mezihru ve středním pásmu. Panteři se tlačili více do útoku s cílem vyrovnat. Smejkalovu dělovku Štůrala vykopl. Třebíč vysunula napadání, čímž dělala domácím hráčům značné problémy, a čekala na chybu soupeře. Káňa se v protiútoku neprosadil, stejně jako za okamžik Kundela. Obrana Horácké Slavie fungovala dobře, ale domácí přesto stav utkání znovu vyrovnali v 51. minutě. Střelu Lukáše Zelisky si hostující hráči srazili do vlastní branky - 2:2.
Třebíč se rozhodla, že se pokusí urvat všechny body. Buličkova střela cíl nenašla stejně jako Lašova. Zápas se zlomil čtyři minuty před koncem. Po chybě Panterů v rozehrávce vypálil Koktan, touš se odrazil před branku, odkud ho Lukáš Nahodil uklidil do branky - 2:3.
Domácí měli ještě jednu obrovskou šanci, ve které napálil Peštuka břevno. Havířovu se nepodařilo vyrovnat ani v závěru při hře bez brankáře, takže si Třebíč veze z havířovského ledu tři body.



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Hrál se vyrovnaný zápas, v němž jsme si dobře hlídali střední pásmo, protože jsme věděli, že soupeř je hodně nebezpečný ve svém útočném pásmu. V zápase jsme dnes byli silnější v protiútoku. První branku jsme dali po velice hezké kombinaci, ale pak jsme už klasicky dostali vyrovnávací a dost nešťastný gól. Velice dobře jsme hráli v oslabeních, vynikající výkon podal brankář Štůrala. Všechno se to spojilo, a proto jsme vyhráli. Martin Bartoš dnes ukázal, že je v něm velký potenciál, je velmi silný na puku. Zlepšení bruslení a kondice přijde s dalšími zápasy stejně, jako se to zlepšuje u Martina Čecha."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024