Menu +

HBR – TRE 7:0 – Oslabená Třebíč na posílený Brod nestačila, nedala ani gól

Reportáže
T ř e b í č - Jestli je něco charakteristické pro derby zápasy týmů z Vysočiny v této sezóně, pak je to využívání výhody domácího prostředí. To dnes bezezbytku potvrdili i Rebelové, kteří využili i reprezentační přestávky a posílili se o sedm hráčů pražské Slavie (Špelda, Pavlík, Holec, Endál, Čermák, Jelínek P. , Jebavý – pozn red.). Třebíčským naopak čtyři hráči základní sestavy chyběli, navíc opět nedokázali proměnit ani téměř dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Slávisty od potupné sedmičky nezachránilo ani dvojité střídání brankářů.
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 4.11.2009
HBR HBR
7:02:0, 2:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. P. Jelínek (Borovanský, Endál), 14. Pavlík (Jelínek P.), 23. Jelínek P. (Vyhlídal, Endál), 30. Ondráček, 44. Svoboda (Jelínek P.), 53. P. Jelínek (Svoboda), 56. Stromko (Ondráček, Vyhlídal). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Poláček. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 7:0.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Špelda, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Horváth - Holec, Borovanský, Ondráček, Smith, Endál, Třetina, Stromko, Dušátko, Svoboda, Vylíčil, Čermák, P. Jelínek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (23. - 40. Míča) - Ostrčil, Koktan, Bulička, Gula, Sláma, R. Kadela, Sedláček, Kaláb - Čech, Dolníček, Bartoš, Fila, Burian, E. Kadela, Laš, Nahodil, Vítek, Přibyl, Zahradník, Kundela.

Komentář k zápasu

Do úvodní dvacetiminutovky vstoupili mnohem lépe domácí, když využili přesilovou hru – střelu Michala Borovanského brankář Lev vyrazil vedle sebe a Petr Jelínek pohotovou dorážkou otevřel gólový účet zápasu – 1:0. Rebelové byli v následujících minutách jednoznačně aktivnější, ale velké šance zůstaly i díky pozornému třebíčskému brankáři Lvovi nevyužity. Ve 14. minutě na modré čáře napřáhl Jan Pavlík a jeho střela propadla Lvovi mezi betony do sítě – 2:0.

Hosté mohli snížit ve dvojnásobné početní převaze, ovšem k nebezpečnějšímu zakončení brankáře Suchana se díky pozorné brodské obraně nedostali. Další zajímavé možnosti ke skórování byly k vidění chvíli před první sirénou. Na začátku 19. minuty tvrdě vypálil útočník Třetina, ale gólman Lev proti jeho dělovce vytáhl výtečný zákrok. V závěru měl při oslabení obrovskou šanci na holi Zahradník, ale sám před Suchanem zakončoval nepřesně.

Ve 2. třetině Rebelové velmi brzy při přesilovce navýšili svůj náskok, když se po nepřehledné situaci před brankářem Lvem bekhendovou střelou pod horní tyčku prosadil Petr Jelínek – 3:0. Po této brance hosté vystřídali brankáře, odstoupil Lev a mezi tři tyče se postavil Míča. Sedmadvacátá minuta přinesla šanci Třebíče, když při hře v početní převaze z mezikruží střelou bez přípravy nastřelil Suchanovy betony útočník Laš. V čase 29:21 lovil Míča kotouč ze své brány počtvrté, když Martin Ondráček vystihl třebíčskou rozehrávku a přesnou střelou rozvlnil síťku – 4:0.

Po čtvrté brance došlo ke změně v třebíčském brankovišti, kde Jakuba Lva nahradil Pavel Míča. Brzy na to se v dobré pozici mohl ocitnout Čermák, ale před brankou nezachytil prudkou přihrávku Třetiny.V závěrečných minutách třetiny hosté nevyužili nabídnutou přesilovku a ve velké šanci neuspěl brodský útočník Třetina, když zblízka zakončoval nepřesně.

Do brankoviště Třebíče se vrátil Jakub Lev místo Pavla Míči. Rovněž do závěrečného dějství měli Havlíčkobrodští výborný nástup. Na konci 44. minuty překonal brankáře Lva po pohledné akci střelou do odkryté brány Tomáš Svoboda – 5:0. V půlce třetiny si Rebelové zahráli v početní převaze po vyloučení obránce Ostrčila, jenže hosté se dokázali ubránit.

Gejzír radosti tak zažila Kotlina až v 53. minutě, kdy Petr Jelínek před bránou strčil hůl do nahrávky Tomáše Svobody, a překonal tak bezmocného Lva – 6:0. V 56. minutě mohl vstřelit další branku A. Jelínek, ale jeho dělovku od modré čáry vyrazil Lev betonem. Ve druhé polovině 57. minuty se po nahrávce Martina Ondráčka dostal k puku úplně volný Jakub Stromko a střelou do odkryté brány pečetil vítězství Havlíčkova Brodu – 7:0.





Ohlasy trenérů

Petr Novák - HC Rebel Havlíčkův Brod: "Počítali jsme s tím, že nás čeká nepříjemný soupeř. Zároveň jsme ale věděli, že Třebíči by mohli po vítězném derby s Jihlavou chybět síly. Stejně jako nám po vítězném zápase s Chomutovem. Chtěli jsme na soupeře vlétnout od začátku, což se nám povedlo, když jsme už ve druhé minutě zápasu vstřelili vedoucí branku. Poté jsme hráli, co jsme potřebovali a dotáhli zápas do vítězného konce."

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Naše mužstvo dnes bylo hodně oslabené. Nemohli jsme vůbec postavit čtyři hráče základní sestavy, navíc dalších sedm až osm mělo zdravotní problémy, někteří ani nedohráli. Řádí nám v mužstvu viróza a na našem výkonu to dnes bylo velmi znát. Porážka je krutá, ale hodně souvisí se zdravotním stavem musžva. Druhá věc je, že v některých momentech se tato soutěž stává až neregulérní, díky farmám a startům mnoha hráčů z extraligy v nich, a v reprezentační přestávce zvlášť. Na to se ale nechci vymlouvat. My jsme to čekali, a kdybychom byli kompletní a zdraví, určitě by zápas měl jiný průběh. Mrzí mě druhý a třetí laciný gól. Oba přišly v době, kdy se mužstvo nadechovalo k náporu.
Za šest hodin odlétám do Ruska a při utkání s Kadaní mě zastoupí Kamil Pokorný s Romanem Vondráčkem. Vrátím se v pondělí a na Ústí už budu nužstvo zase připravovat společně s Romanem Vondráčkem."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024