Menu +

TRE - UNL 2:5 - Ústí v Třebíči zaslouženě vyhrálo

Reportáže
T ř e b í č - V 19. kole zavítal do Třebíče prvoligový lídr z Ústí nad Labem. Domácí se sice ujali vedení krásnou brankou, ale hned v zápětí inkasovali a ve 23. minutě prohrávali o tři branky. Horácká Slavia se snažila se zápasem něco udělat. Hosté si vedení zkušeně pohlídali a vezou si domů tři body.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 11.11.2009
TRE TRE
2:51:2, 1:2, 0:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Bartoš (Dolníček, Hrbáček), 33. Nahodil (Kaláb) - 7. Hovorka (Dragoun), 12. Pšurný M. (Mikulík, Pšurný R.), 22. Heřman (Novotný), 23. Pšurný R. (Pšurný M., Sklenička), 60. Janků (Kloz, Zeman). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 4:8, navíc Bulička (TRE) 5 minut + OT do konce utkání - Sklenička (UST) 10 minut OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1620. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala (23. Lev) - Hrbáček, Kempný, Kania, Sláma, Sedláček, Gula, Bulička, Kaláb - Burian, Dolníček, Bartoš - Laš, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Kundela - Káňa, Ostřížek, Fila.
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Novotný, Gýna, Sklenička - Hovorka, Alinč, Dragoun - Janků, Hanzl, Kloz - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M., Pšurný R., Mikulík.

Komentář k zápasu

Ačkoli Horácká Slavia utkání s lídrem tabulky prohrála, úvod zápasu sliboval velice vyrovnanou partii. V 7. minutě se v přesilovce protáhl přes dva hráče Martin Bartoš a povedenou střelou otevřel skóre zápasu. Ovšem vedení domácím vydrželo pouhých pár vteřin a nutno říct, že k vyrovnávací brance Lvům pomohla velká porce štěstí. Dragoun nahodil kotouč za bránu a vyjetý brankář Štůrala chtěl černý nesmysl za brankou zastavit, ale puk velice záhadným způsobem odrazil před branku, kde do prázdné brány skóroval Marek Hovorka.

Jeden z mnoha soubojů před třebíčskou brankou

Na začátku 12. minuty Ústečtí Lvi dokázali vývoj zápasu otočit. Přesilovkovou kombinaci zakončil mezi betony brankáře Michal Pšurný. Ve 14. minutě nastala Horákům těžká pětiminutovka, když obránce Bulička nešťastně zasáhl jednoho z hostujících hráčů a vyrazil mu zub. Rozhodčí byl nekompromisní a Bulička šel předčasně pod sprchy. Nutno říci, že s dlouhým oslabením se Třebíč popasovala na výbornou, hosté si příliš šancí vypracovat nedokázali.

Třebíčští zřejmě neměli hry v oslabení dost, hned ve 21. minutě byl vyloučen za hákování Dolníček. O minutu později vedlo Ústí již o dvě branky. Od modré střílel Novotný a před brankou krásně tečoval Jan Heřman. Brankář Štůrala byl bez šance. Této brance předcházela hrubka domácích, kteří místo důrazného vyhození kotouče takřka nahráli soupeři na gól. Když ve 23. minutě zvyšoval Roman Pšurný střelou k tyčce již na 1:4, domácí gólman Tomáš Štůrala přenechal místo v bráně Jakubu Lvovi.

Jiskřičku naděje vykřesal Lukáš Nahodil, když snížil na 2:4

Ten neměl nástup do branky vůbec jednoduchý. Hned ve 25. minutě musel řešit samostatný únik Hanzla. Ve 28. minutě mohla Horácká Slavia snížit, když pětka kolem Nahodila dokázala několika nahrávkami položit brankáře Orcta, vše ztroskotalo na příhře od Laše, který akci překombinoval a kotouče se zmocnili Lvi. Snížit Horákům se podařilo až ve 34. minutě. Nahození Kalába tečoval za záda Orcta Lukáš Nahodil. Dal tak Třebíčským do závěrečné třetiny naději na dotažení skóre.

Na hráčích Třebíče byla již znát mírná únava, ovšem stále bylo o co hrát a Horáci bojovali. Ve 48. minutě se naskytla asi poslední velká možnost, jak snížit. Na trestnou lavici totiž usedli dva hostující hráči krátce po sobě. Věděl to i domácí kouč Šindel, který si vzal oddechový čas.

Ale přesilovky Třebíči letos příliš nevychází. Tato dvojnásobná početní převaha bohužel pro Horáky nebyla výjimkou. Téměř bez pohybu před brankou neměli domácí šanci na úpsěch. Ústí nemělo s ubráněním nejmenší potíže. Hřebík do rakve Třebíče zasadil v poslední minutě utkání Pavel Janků, který poprvé v zápase překonal, dnes jinak dobře chytajícího, Jakuba Lva. Ústí nad Labem veze z Třebíče zasloužené body. Horáky může mrzet úvod druhé části hry ve kterém dvakrát inkasovali a to rozhodlo o osudu utkání.
Tiskovka po utkání Třebíč-Ústí 2:5

Michal Kempný po utkání Třebíč-Ústí 2:5



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel- SK Horácká Slavia Třebíč: „S takovýma ledařema se nedá hrát hokej (smích). Teď vážně, soupeř ukázal svoji kvalitu, mají čtyři vyrovnané pětky. Ti hráči mají vysokou úroveň. Pořád se potýkáme s problémem v koncovce. Chyběli nám tři obránci, poté musel odejít Bulička, to byl nešťastný trest. Obrana proto byla ke konci přetížená a přestala hrát. Nevytvořili jsme si žádné šance ani ve dvojnásobné přesilovce v poslední třetině, protože jsme už neměli sílu. Kempný s Ostřížkem budou v Třebíči na hostování do konce sezony. Byl to pro ně dnes těžký zápas, protože oba mají za sebou turnaj ve dvacítkách a do Třebíče přijeli až dnes ráno. Proto se nám nedařily ty přesilovky. Jan Káňa, který je po nemoci po půlce zápasu odstoupil a sestava tak byla rozházená. Ústečtí výborně pokrývali stření pásmo a my jsme měli velké problémy vytvořit si nějakou šanci. “

Petr Rosol- HC Slovan Ústečtí Lvi: „Myslím, že jsme dnes viděli docela pěkný zápas, byla tam spousta šancí. Domácí na nás vlítli a dali první gól. Naštěstí jsme díky mantinelu rychle vyrovnali. Pak byla důležitá druhá třetina, kdy jsme odskočili na 4:1, tam se ten zápas zlomil a poté jsme si to jakž - takž ohlídali. Ve třetí třetině jsme dobře odehráli dvojnásobné oslabení a myslím si, že ten výsledek je spravedlivý, i když ke konci druhé třetiny hráči mírně povolili.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024