Menu +

TRE - SUM 5:3 - Přes drama zůstaly body doma

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčská aréna viděla tradiční průběh zápasu. Po nadějném vedení po první třetině domácí dovolili hostům utkání zdramatizovat. Horáci si ale ve třetí třetině vedení pohlídali. Dvě branky vstřelil na brankovišti důrazný Marek Laš.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 18.11.2009
TRE TRE
5:33:1, 1:2, 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Přibyl, 11. Laš (Nahodil, Sláma), 13. Laš (Ostřížek, Krätzer), 23. Burian V. (Ostřížek), 49. Obdržálek (Nahodil) - 1. Janečka (Antonovič, Hašek), 29. Orsava (Hašek), 37. Rimmel (Meluzín). Rozhodčí: Wagner - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1380. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Kempný, Koktan, Kania, Sláma, Sedláček, Ostrčil, Hrbáček, Gula - Káňa, Bartoš, Kadela E. - Laš, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Zahradník, Čech - Burian, Ostřížek, Krätzer.
Draci Šumperk: Hylák - Vosátko, Ondráček, Novotný, Chatrnúch, Sedlák, Zukal, Novajovský - Rimmel, Noga, Antonovič - Hašek, Sedlák, Hulva - Orsava, Meluzín, Podešva - Deneček J., Hrňa, Janečka.

Komentář k zápasu

Utkání začalo velmi zhurta a ten, kdo si nedal na čas přišel o první branku utkání. Již v jednatřicáté sekundě se z branky radovali hostující hráči, kteří sehráli přečíslení dva na jednoho perfektně a na konci pohledné akce stál Petr Janečka, který zúžitkoval přihrávku od Radima Antonoviče – 0:1.

Vyrovnání se dočkali domácí hráči v čase 2:26, kdy se zmocnil volného puku Milan Přibyl a tvrdou střelou, kterou ještě nešťastně tečoval jeden z obránců, vymetl pavučiny hostující branky - 1:1.

Poté přišla série vyloučených hráčů na straně Šumperka a domácí borci měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3. Tu ovšem nevyužili, ale zanedlouho dostali druhou šanci a tuto přesilovou hru sehráli lépe. Branka padla po nepřehledné mlýnici před Hylákovou brankou, kde se nejlépe zorientova Marek Laš a kotouč doslova dotlačil za brankovou čáru – 2:1.

Šumperk šel do vedení už po 31. vteřinách hry

Po vstřelení vedoucí branky se domácí hráči tlačili do zakončení a ve 12. minutě jim to přineslo další branku. Po střele Davida Ostřížka si našel puk před Hylákem opět Marek Laš a svojí druhou brankou v utkání prostřelil hostujícího brankáře potřetí – 3:1.

Poté domácím fanouškům ztuhnul úsměv na tváři, neboť po Zahradníkově tečované střele se na zemi ocitnul Milan Přibyl s velmi bolestivou grimasou, protože dostal pukem do obličeje a na ledě rázem byla kaluž krve. Doufejme, že se autorovi první branky nic vážného nestalo. Ještě předtím se výborným zákrokem prezentoval Tomáš Štůrala. Do konce první třetiny se již nic výrazného nestalo a domácí hráči ji zaslouženě vyhráli.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, bylo to zapříčiněno tím, že dohrávali přesilovou hru z konce první třetiny. První branku ve druhém dějství vstřelili ve 23. minutě domácí hráči, konkrétně se prosadil Vilém Burian, který dorazil za gólmanova záda střelu Davida Ostřížka – 4:1.

Sníženo bylo v čase 28:35, kdy hostující hráči využili v přesilové hře ponechanou výhodu. Střelce branky byl Jakub Orsava, který doslova vykoupal domácího brankáře a pohodlně zakončil – 4:2.

Sníženo na rozdíl jediné branky bylo ve 37. minutě, to se prosadil hostující Patrik Rimmel krásnou střelou od modré, kdy zápěstím trefil „vingl“ branky – 4:3. Domácí tak doplatili na velmi pasivní hru. Do konce druhé třetiny se již nic nestalo a na ukazateli skóre svítil stav 4:3 ve prospěch domácích hráčů.

Důrazný Marek Laš vstřelil dvě branky. Na snímku dává první z nich.

Závěrečná část utkání nabídla velmi opatrnou hru ze strany domácích a snahu hostujících hráčů o vstřelení vyrovnávací branky. Byli to ovšem domácí borci, jenž se dostali do vyložené šance. Konkrétně to byl Marek Laš, který třetí branku v utkání po pěkné přihrávce od Petra Zahradníka nevstřelil.

V čase 48:19 rozjásal třebíčské publikum po páté Petr Obdržálek, který využil ideální přihrávku od Lukáše Nahodila a proměnil tak přečíslení dva na jednoho a dal domácím hráčům dvoubrankové vedení - 5:3.

V poslední desetiminutovce si hráči Šumperka vytvořili slibné příležitosti, ale Antonovič pálil v početní výhodě pouze do dobře postavené tyčky. Domácí hráči také nezaháleli, ale v přesilové hře si výraznější šanci nevytvořili.

V čase 57:10 si hostující střídačka vzala oddechový čas a sáhla k velmi překvapenému kroku, kdy to zkoušeli hostující trenéři se šesti hráči v poli. Tento krok jim vycházel do té doby, než se zbytečně nechal vyloučit Zdeněk Sedlák a o výsledku utkání bylo již rozhodnuto. Dalším vyloučeným hráčem v závěru utkání byl Martin Podešva a domácí dohrávali utkání s výhodou dvou mužů v poli. V této početní převaze si vytvořili hned několik vyložených šancí, konkrétně aktivní Jan Káňa, Lukáš Nahodil a Jakub Kania, ale ani jeden ze jmenovaných hráčů branku nevstřelil, a proto skončilo utkání pouze 5:3.



Tiskovka po zápase Třebíč - Šumperk 5:3

Marek Laš po zápase Třebíč - Šumperk 5:3



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč:

“Utkání jste viděli. Udělali jsme hrubou chybu v úvodu. Vývoj se nám podařil otočit. V zápase nám nevycházeli přesilové hry, které jsme trénovali na tréninku především přes Davida Dolníčka, který nenastoupil. Improvizovali jsme. Vyplatil se nám důraz na brankovišti. Hráče nejspíš nebaví hrát hokej, když vedeme. Soupeř nás měl pořádně potrestat, aby si to uvědomili. Za stavu 4:3 jsme vstřelili pátou branku a do konce utkání jsme si to pohlídali. V zápase jsme přišli o Milana Přibyla, který má zlomený nos. Doufáme, že to nebude vážné. Utkání nedohrál ani Martin Bartoš, kterého trápí podobné problémy, jako před sezónou. David Dolníček čeká přírůstek a dostal volno. Doufám, že do soboty odrodí a bude nám v utkání k dispozici.“


Svatopluk Číhal - Salith Šumperk 2003:

“Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, vstřelili jsme první gól hned v úvodní minutě. Do kolen nás srazila disciplína, kdy jsme šli dvakrát do tří a domácí nám dali lekci, kdy nám dali tři branky doslova z brankoviště. Poté jsme prohrávali již 4:1, ale dostali jsme se zpět do zápasu. Za stavu 4:3 jsme udělali chybu v obraně a domácí dali na 5:3 a poté bylo již rozhodnuto. Už nebyla síla na to, abychom otočili průběh utkání.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024