Menu +

TRE - HAV 2:5 - Zalezlí Pantheři pětkrát zaťali dráp

Reportáže
T ř e b í č - Havířov přijel do Třebíče s obrannou taktikou. Domácí tlak tentokrát vyzněl naprázdno i díky skvělému Jakubu Čechovi v brance Havířova. Světlým okamžikem byla krásná branka Lukáše Slámy, která znamenala srovnání na 1:1.
Sdílejte článek
 
23.kolo, pondělí 23.11.2009
TRE TRE
2:50:1, 1:1, 1:3
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Sláma (Obdržálek, Nahodil), 47. Zahradník (Dolníček, Hrbáček) - 16. Sikora (Seman, Šafařík), 25. Seman (Sikora), 54. Protasenja (Zientek), 56. Červenka, 60. Haas. Rozhodčí: Skoupý - Dřínovský, Svoboda Jar. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 43:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Kempný, Koktan, Kania, Sláma, Sedláček, Ostrčil, Hrbáček, Gula - Káňa, Dolníček, Čech - Laš, Nahodil, Obdržálek - Burian, Ostřížek, Krätzer - Přibyl, Zahradník, Kundela.
AZ RESIDOMO Havířov: Čech - Klimeš, Zientek, Šafařík, Jindřich, Rusnák, Peštuka, Kris, Seman - Sikora, Fořt, Červenka - Piecha, Smejkal, Protasenja - Zeliska, Haas, Klimša.

Komentář k zápasu

Hokejisté Horácké Slavie Třebíč sehráli proti Havířovu již 23. kolo. Většina fanoušků přišla plna očekávání s nadějí, že uvidí pěkný hokej. Realita ovšem byla jiná. Hokejisté Havířova hráli doslova antihokej, který nakonec přinesl vytoužené ovoce v podobě tří bodů.

Do branky Třebíče se dnes postavil „pendler“ Tomáš Šťůrala. V Havířovské brance se objevil bývalý brankář extraligového Zlína Jakub Čech.

V první třetině měli opticky více ze hry domácí hráči. V první šanci vychytal Šťůrala hostujícího Červenku. Na druhé straně se nepodařilo v těžké pozici zasunout kotouč za gólmanova záda Petru Zahradníkovi. V dobré pozici selhal i Lukáš Nahodil, když vyprášil betony hostujícího gólmana.

Panteři šli do soubojů se zatnutými zuby

Poté následovala chyba domácího obránce a následné vyloučení Sedláčka, který musel zatáhnout za záchranou brzdu. O deset vteřin poté vyhodil puk mimo hlediště Hrbáček a hosté hráli dvojnásobnou přesilovou hru. Tu využili v čase 15:51. Kdy se prosadil ve dvojnásobné přesilové hře Marek Sikora, který se z dorážky nemýlil a prostřelil domácího brankáře – 0:1. Tímto rozdílem první třetina skončila.

Ve druhé části byl k vidění opět nezáživný hokej. Vinu na tom měli především hráči Havířova, kteří urputně bránili modrou čáru a domácím hráčům se do plných hrálo velmi špatně. Přesto se domácí fanoušci dočkali branky. Ve 22. minutě využil početní výhodu domácí Lukáš Sláma, jenž se nemýlil tvrdou bombou od modré - 1:1. V dalším průběhu byli v krátkém sledu po sobě vyloučení Tomáš Jindřich a domácí Petr Obdržálek. Při hře 4 na 4 se prosadili hráči Havířova. Ve 25. minutě se po evidentním faulu na domácího brankáře prosadil Filip Seman, kterému nedělalo problém zacílit do prázdné klece - 1:2.

Takovýchto soubojů na brankovišti bylo k vidění nepočítaně

Na druhé straně dotlačil puk do sítě Jan Káňa, ale rozhodčí Skoupý nepochopitelně neuznal branku a skóre se bohužel pro domácí fanoušky neměnilo. V závěru druhého dějství se ještě v obrovské šanci zjevil Petr Zahradník, který dostal ideální pas za obranu od Radima Ostrčila. Tuto šanci ovšem neproměnil a skóre se nezměnilo.

Třetí dějství začalo pro Třebíč velmi smolně, neboť trefil David Dolníček prudkou střelou břevno. Puk skončil po odrazu až v hledišti. Ve 46. minutě měli domácí hráči dlouhou výhodu přesilové hry 5 na 3. Tuto výhodu přetavili v branku ve 47. minutě, kdy se z mezikruží prosadil po přihrávce od Davida Dolníčka Petr Zahradník a rázem bylo vyrovnáno – 2:2.

V dalším průběhu byli aktivnější i nadále domácí hráči, ale vypracované šance nevyužili a byli to paradoxně hráči Havířova, kteří výrazně ovlivnili zbytek utkání. V 54. minutě se s notnou dávkou štěstí prosadil Anatolij Protasenja a vstřelil šťastnou a vedoucí branku Panterů – 2:3.

Další branka padla již v 56. minutě, kdy brejkovou situaci využil Adam Červenka, který nadvakrát dotlačil kotouč za bezmocného domácí gólmana – 2:4. V dalším průběhu se domácí při početní výhodě snažili o vyrovnání při power-play, ale dnes jim nebylo přáno a v 60. minutě se do prázdné branky trefil Marek Haas a uzavřel tak pro domácí velmi nešťastné utkání – 2:5.



Tiskovka po zápase Třebíč - Havířov 2:5

Petr Zahradník po zápase Třebíč - Havířov 2:5



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč:

Hráči věděli, s jakou sílou k nám Havířov přijel. Byli na to upozorňování, věděli jsme, jak bude Havířov hrát. První třetinu jsme odehráli lehkovážně a soupeř nás potrestal. Za stavu 1:1 nemůžeme udělat takový faul. Místo abychom šli do vedení, tak jsme dostali gól. Pak už se soupeř chytil, bojoval a my pokračovali v tlaku. Měli jsme několik šancí a nastřelili jsme tyčku. Udělali jsme hloupé chyby, které by hráči v této soutěži neměli dělat. S kolegou jsme se bavili před zápasem a bavili jsme se o tom, že se tým může v této situaci semknout a nakonec to tak bylo.


Pavel Hinner – HC Havířov Panthers:

Na ranním rozbruslení nám onemocněli tři hráči. Jeli jsme do Třebíče s torzem sestavy. Hráli jsme totální hokej dozadu a tato taktika se nám osvědčila a musím pochválit hráče za to, jak to ubránili. V závěru utkání jsme měli obrovské štěstí.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024