Menu +

TRE - BER 6:2 - Medvědi zkroceni, rozhodlo se v posledních deseti minutách

Reportáže
T ř e b í č - Ve 25. kole první ligy přicestovali do Třebíče Medvědi z Berouna. Třebíč nemohla v první třetině najít na berounskou obranu recept. Do druhé části přeházel trenér Šindel útoky a domácím se začalo dařit. Vyrovnanou poslední třetinu nakonec Třebíčští rozhodli třemi brankami během závěrečných deseti minut. Dvě branky zaznamenal domácí forvard Petr Zahradník.
Sdílejte článek
 
25.kolo, sobota 28.11.2009
TRE TRE
6:20:1, 3:1, 3:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Káňa (Obdržálek), 26. Laš (Dolníček, Burian), 29. Zahradník (Obdržálek, Bulička), 51. Sedláček (Obdržálek), 57. Přibyl (Zahradník, Ostřížek), 59. Zahradník (Přibyl, Ostřížek) - 2. Žalčík (Šinágl), 27. Švagrovský (Besser). Rozhodčí: Horák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1560. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 6:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Bulička, Koktan, Kania, Sláma, Sedláček, Ostrčil, Hrbáček, Gula - Káňa, Dolníček, Čech - Laš, Nahodil, Obdržálek - Burian, Ostřížek, Krätzer - Přibyl, Zahradník, Kundela.
Medvědi Beroun 1933: Fiala (21. Štelmach) - Nedvěd, Cunik, Vojta, Mrázek, Braniš, Kaláb - Rudovský, Kupec, Vlček - Novotný, Švagrovský, Besser - Pavel, Šinágl, Žalčík - Malý, Luňák, Karpov.

Komentář k zápasu

Hned druhá minuta utkání přinesla branku – Šinágl našel před brankou Žalčíka a hosté vedli – 0:1. Berounští kontrolovali i nadále puk, Třebíč se dostávala do tempa jen pozvolna. Zblízka přestřelil Kupec.

Domácí se osmělili až na konci sedmé minuty, kdy vznikl po Kundelově střele závar před brankou hostí, následně neuspěli Čech ani Laš, který vystřelil z první.

První třetina patřila Medvědům, byli v ní aktivnějším týmem

Třináctá minuta přinesla přesilovou hru pro Třebíč, Fiala však v jediné příležitosti domácích udržel kotouč na brankovišti.

Hosty navíc dokonale vystrašil Dolníček poté, co objel branku a vystřelil přes klubko hráčů, kotouč však mířil mimo.

Do druhé třetiny vstoupili domácí jako vyměnění, v čase 21:31 bylo vyrovnáno. Situaci dva na jednoho zužitkoval Káňa, když si vyměnil kotouč s Obdržálkem a vyšachoval hostujícího brankáře ze hry – 1:1.

Přišlo však vyloučení a minutu a půl trvající zámek hostí, který ukončil až Jakub Lev po nepodařené střele Nedvěda doprostřed branky.

Čas 25:08. Burian našel mezi kruhy Laše a jeho střela po zemi prošla do branky – 2:1. O minutu později se opět rozsvítilo červené světlo. Švagrovský se dostal do brejku a v pádu překonal Lva – 2:2.

Petr Zahradník v posledních utkáních ožil. Jeho formu teď odnesl i Beroun.

Ani na další branku se dlouho nečekalo – 28:44 a 3:2. Obdržálek našel mezi kruhy Zahradníka, který nekompromisní střelou pod břevno poslal Třebíč opět do vedení.

Vyrovnat mohl Rudovský, ale zaváhal a namísto střely volil otočku, bekhendová střela nemohla volat po úspěchu. Svoji brankovou příležitost zahodil i Luňák.

Úvod třetí třetiny patřil Třebíčským, branku z toho však nevytěžili. Skórovat mohl hostující Karpov, Lev zasahoval betonem na brankové čáře. Na druhé straně našel Burian Dolníčka, ten branku netrefil. V šestačtyřicáté minutě byl vyloučen hostující Braniš, Burian našel v přesilové hře najetého Sedláčka, pohotově však zasáhl Štelmach.

V čase 50:42 našel Obdržálek Sedláčka, ten vystřelil z modré a poslal Horáckou Slavii do dvoubrankového vedení – 4:2.

Navýšit skóre mohla Nahodilova formace, leč nestalo se tak. Diváky roztleskal ukázkovým bodyčekem i Milan Přibyl. Blízko ke vstřelené brance byli poté Laš i Ostřížek.Čas 56:00 a 5:2. Od modré vystřelil Zahradník, Štelmach nic přes klubko hráčů neviděl a kotouč odražený od Milana Přibyla nemohl zneškodnit.

Necelé dvě minuty před sirénou pak prostřelil se štěstím svou druhou brankou v utkání Štelmachovy betony Petr Zahradník – 6:2.

Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 6:2

Petr Zahradník po utkání Třebíč - Beroun 6:2

Radek Fiala po utkání Třebíč - Beroun 6:2

Tomáš Kaláb po utkání Třebíč - Beroun 6:2



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme čekali, že to bude nepříjemné, čekali jsme, že Beroun bude bránit a má velice dobré útočníky, dokáží se dostávat do nepříjemných protiútoků, bohužel se nám to na začátku hned potvrdilo, chyba, která by se neměla stát ani v dorostu a takhle jsme si nechali dát gól. Ve druhé třetině jsme to trošku přeházeli, vrátili jsme se k těm původním složením těch dvojic nebo trojic, bylo tam velké oživení, i Petrovi Zahradníkovi pomohla změna těch mladých hráčů, skladba byla druhou polovinu utkání šťastná. Čekali jsme, že Beroun je mužstvo velice nevyzpytatelné, řekl bych, že venku hrají lépe, v posledních zápasech ukazovali, že bude těžké dávat gól, na to jsme se připravovali, těžko říct, zda by to bylo tak nebo tak s brankářem Cikánkem, každopádně mužstvo je jako celek a my jsme to utkání zvládli, jediné, co jsme nezvládali, byly přesilové hry, soupeř nás dost přehrával.“

Karel Najman – Berounští Medvědi: „První třetinu jsme hráli velmi dobře, vyhráli jsme ji, bohužel po první třetině přišel náš první brankář s tím, že je nemocný, že mu je špatně, proto odstoupil a do brány šel Štelmach. Měl zápasové manko a ten zápas mu nevyšel, to jsme všichni viděli. Ta porážka byla až příliš krutá pro to mužstvo, odvedlo celkem velmi dobrý výkon, ale bohužel to nebylo podložené v brance.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024