Menu +

TRE - TAB 2:1 - Kohouti se prali, ale body nevyštípali

Reportáže
T ř e b í č - Ve 27. kole přicestovali na třebíčský led Kohouti z Tábora. Horácká Slavia vstoupila do utkání skvěle a v 6. minutě vedla o dvě branky. Hosté na začátku druhé třetiny snížili, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Ozdobou zápasu byli oba brankáři. Spoluhráči můžou děkovat Jakubu Lvovi, že berou všechny body.
Sdílejte článek
 
27.kolo, sobota 5.12.2009
TRE TRE
2:12:0, 0:1, 0:0
TAB TAB
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Dolníček (Laš), 6. Kempný (Koktan, Přibyl) - 22. Červený (Kostourek, Padělek I.) . Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:11, navíc Kania (TRE) 5 minut + trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1580. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Sedláček, Gula, Sláma, Ostrčil, Kempný, Koktan, Hrbáček - Laš, Dolníček, Burian - Káňa, Nahodil, Kania - Přibyl, Zahradník, Fila - Čech, Krätzer, Kundela.
HC Tábor: Kovář - Poživil, Lukáč, Havran, Zíb, Černý, Kudrna - Kostourek, Štrba, Rob - Nedorost, Šperger, Kocar - Kuchejda, Červený, I. Padělek, A. Padělek, Stejskal, Rindoš.

Komentář k zápasu

Čas 0:33 a 1:0 pro domácí. Trojice Laš – Dolníček – Burian si vypracovala pohlednou kombinaci, kterou zužitkovala i brankou, Lašovu střelu Kovář vyrazil, kotouč z hole Dolníčka ale nepokryl – 1:0.

Fila poté přihrál mezi kruhy Zahradníkovi, ten branku minul. Na druhé straně zasahoval Lev po dorážce Červeného.

Pátá minuta přinesla první přesilovou hru domácích, byla z toho „pumelice“ z hole Koktana, kotouč se odrazil od zadního mantinelu ke Kempnému, který jen zamířil pod břevno – 2:0.

Už po třiatřiceti vteřinách hry otevřel skóre David Dolníček

Hostům se naskytla možnost přesilové hry v sedmé minutě, nebezpečná byla ale až střela Černého od modré.

Vyšší pětiminutový trest vyfasoval společně s trestem do konce utkání Kania, Třebíč se tak musela bránit, Táborští ale s touto výhodou naložili prachbídně a zmohli se jen na dvě střely, které nemohly třebíčského brankáře ohrozit.

Naopak domácí ve své další výhodě o jednoho hráče v poli doslova volali po gólu, když se Zahradník elegantní kličkou dostal před brankáře, branku však bekhendem přestřelil.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hosté, Lev musel schovávat do lapačky kotouče po střelách Červeného a Zíba. Akci dva na jednoho už ale Táborští zužitkovali, úspěšným střelcem byl Červený – 2:1.

Dvě příležitosti promarnil poté Krätzer, když ani jednou nemířil mezi tři tyče. Na druhé straně protáhl Lva střelou od modré Lukáč. Martin Čech trefil ke smůle své i domácích břevno a stále tak čeká na první kanadský bod.

Osmatřicátá minuta přinesla přesilovou hru Třebíče, Kovář však příliš práce neměl, to málo, co vyprodukovali domácí, pokryl.

Třebíčskou branku hájil Jakub Lev a opět podal vynikající výkon

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen Hrbáček, Lev musel zasahovat po střelách Ivana Padělka a Černého. Ani další oslabení domácích nepřineslo změnu stavu.

Úvodních deset minut třetího dějství příliš hokejové krásy nenabídlo, diváci mohli zhlédnout především boj o puk, větší brankové příležitosti nepřicházely. Obraz hry se změnil až poté, co začali hosté faulovat.

Tutovku spálil Laš, který netrefil prázdnou branku, Káňova teč mířila mimo tři tyče, Kovář musel poté zasahovat dokonce vlastní maskou. Se štěstím udržel i kotouč z hole Ostrčila, jenž pálil z první od modré.

Zblízka nepřekonal Kováře ani Dolníček. Táborský brankář vychytal i Káňu a Burianovu střelu z první vytěsnil lapačkou nad břevno. Po další ráně téhož hráče zazvonila tyč, další úspěšný zákrok si připsal Kovář po střele Nahodila.

Více už utkání nenabídlo, Horácká Slavia tak ubránila jednogólové vedení a připsala si další tři body do prvoligové tabulky.



Tisková konference po utkání Třebíč - Tábor 2:1

David Dolníček po utkání Třebíč - Tábor 2:1



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – Horácká Slavia Třebíč: „Začali jsme dobře, začátek byl výborný, celá ta první třetina, myslím si že jsme hráli s přehledem, že jsme soupeři nic nedovolili. Bohužel asi pod dojmem toho, že to bude pokračovat stejně, jsme nastoupili do druhé třetiny a to se nám vymstilo. Přišel kontaktní gól a od té doby jako by si naši hráči přestali věřit. Přesilové hry v našem utkání, ale i celou zónu, už nám to trošku fungovalo, ale najednou tam ti dva klíčový hráči chybějí a my se s tím musíme vyrovnat. Vilda Burian hrál navíc včera v extralize, bylo to náročné, vracel se v noci po utkání na Kladně, snažili jsme se rozložit síly na co nejvíce hráčů. Bohužel tam byla nešťastná situace, kdy náš hráč čistě ale bohužel na hlavu zranil hráče, takže jednoznačně zaslouženě dostal trest do konce utkání, hráči si přestali věřit. Měli několik šancí v přesilovkách, nevyužili je, v těch posledních třech jsme předvedli nový prvek přesilové hry, zdržování, abychom nedostali gól, ten se nám osvědčil a vyhráli jsme 2:1.“

Jaroslav Pařízek – HC Tábor: „Myslím si, že ten zápas byl hodně vyrovnaný, nám se nepovedl ten nástup, ačkoliv jsem na to hráče upozorňoval, bohužel ta naše nejzkušenější lajna dostala hned ve třicáté vteřině gól, od toho se ten zápas začal odvíjet v náš neprospěch. Beru to jako hrubou nekázeň od nich, od toho tady nejsou, aby přišli na led a hráli tam jako mistři světa. Dostali jsme gól a to byl klíčový moment. Ve druhé třetině jsme udělali nějaké korektury, někteří hráči nehráli, ta hra se zlepšila, dali jsme kontaktní gól, ale limitovalo nás, že jsme se nedostali do žádného pořádného tlaku. V závěru druhé třetiny jsme měli čtyři vyloučení, teďka na závěr asi šest, ale to všechno byly fauly, to je zase nekázeň těch hráčů, že takové fauly udělali za stavu 2:1 na konci druhé třetiny, na konci zápasu. Těch posledních deset minut jsme hráli prakticky v oslabení, ve třech nebo ve čtyřech, takže jsme nemohli myslet na to, že vyrovnáme. Myslím si, že za obětavost některých hráčů jsme si alespoň ten bod zasloužili, ale domácí byli aktivnější. Tím, že nevyužili ty přesilovky, skončil zápas 2:1.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024