Menu +

SDO: TRE - ZLN 1:5 - V prvním mistráku Třebíč nestačila na silný Zlín

Reportáže
T ř e b í č - První mistrovský zápas odehráli dnes starší dorostenci Horácké Slavie. Na vlastním ledě přivítali silný Zlín, kterému podlehli o čtyři góly. Jediný úspěch slávistů zaznamenal v šesté minutě Ondřej Šulc, když vyrovnal na 1:1. Hosté, kteří mají k dispozici mužstvo s mnoha hráči dorazového ročníku 1992, však šli brzy znovu do vedení, jež pak postupně navyšovali až na konečných 1:5.
Sdílejte článek
 
1.kolo, pátek 4.9.2009
TRE TRE
1:51:2, 0:2, 0:1
ZLN ZLN
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Šulc (Paták, Vlašín) - 5. Haloda (Romig), 9. Kovařík (Hampl), 27. Skočík, 29. Romig (Hampl, Haloda), 46. Janota (Romig). Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 11:9, navíc Skočík (ZLN) 10 minut - nesportovní chování). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Ivaník, Jkaič, Pálka, Krejčí, Dobrovolný, Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Kopec, Marek, Donutil, Outulný, Stromecký, Pekárek, Svoboda
PSG Zlín: Kašík - Valenta, Zámorský, Tomeček, Strojil, Malota, Janota, Hampl, Urbanec, Haloda, Romig, Kovařík, Kučera, Fořt, Skočík, Merta, Holík, Sekerka, Popelka, Kundera, Vaculín

Komentář k zápasu

Už začátek zápasu naznačil, že Třebíčští to v tomto duelu budou mít hodně těžké. Zlín do utkání doslova vlétl a přitlačil Horáky před jejich bránu. Dusík se v třebíčské brance musel hodně činit, přesto přišla první branka v jeho síti. V páté minutě se hosté dostali do přečíslení ve středním pásmu a Marek Haloda ho využil tvrdou střelou z pravé strany - 0:1.
Hned po buly znovu zaváhala obrana domácích a na Lukáše Dusíka se řítil tentokrát zleva sám Kristián Kučera. V duelu tváří v tvář byl úspěšnější domácí gólman. Na začátku šesté minuty přišla povedená akce prvního třebíčského útoku, kterou zakončil vyrovnávací brankou Ondřej Šulc po asistencích Lukáše Patáka a Michala Vlašína - 1:1. Vyrovnané skóre však trvalo jen do konce deváté minuty. To ujel po levé straně Lubomír Kovařík a poslal svůj tým znovu do vedení. Ve dvanácté minutě dostali hosté možnost hrát přesilovou hru více než minutu v pěti proti třem, ale domácí se ubránili. Protože do konce první třetiny se už skóre nezměnilo, šlo se poprvé do kabin za stavu 1:2.


Třebíčští do druhé třetiny vstoupili o poznání aktivněji a už na konci jednadvacáté minuty měli první šanci, leč bez gólového efektu. Za svoji aktivitu byli domácí hráči odměněni možností hrát přesilovou hru pět proti třem, a to 33 vteřin. Ani oni však nedokázali tuto početní výhodu využít, a tak přišel trest. V čase 26:25 totiž hosté zvýšili na 1:3. Po obléhání domácí svatyně se trefil Tomáš Skočík – 1:3.
Převaha Zlína byla stále velká a domácí se jen stěží dostávali předbranku Zlína. Bruslařsky a silově lépe vybavení hosté o svém vítězství už prakticky definitivně rozhodli v minutě dvacáté deváté, kdy využili přesilovou hru. Čtvrtý gól Zlína dal Emil Romig po asistenci Radka Hampla - 1:4.
Ve třiatřicáté minutě se na Dusíka z pravé strany znovu řítil osamocený hráč hostů, ale jeho svižná střela skončila jen na tyči třebíčské branky. Po druhé třetině pak svítil na ukazateli skóre stav 1:4.


Jen hokejový zázrak by se musel stát, aby se domácím hráčům ve třetí třetině povedlo otočit skóre. Průběh dvou třetin tomu však nenasvědčoval. Hned ve druhé minutě třetí třetiny měl na holi obrovskou šanci nastartovat domácí a snížit na rozdíl dvou branek Lukáš Paták, ale fantastický zákrok zlínského brankáře Libora Kašíka mu gólovou radost nedovolil, ani dorážka ve zlínské kleci neskončila. A znovu přišel trest. Pátou branku Zlína dal v čase 45:49 kapitán Michael Janota, který se ve skrumáži před Dusíkovou brankou naposledy dotkl puku - 1:5. Asistence byla připsána Emilu Romigovi.
Pět minut před koncem třetí třetiny měli domácí ještě velkou možnost zkorigovat skóre, když hráli přesilovou hru pět na tři, dlouhou téměř jednu minutu a čtyřicet vteřin. Hosté ale už hráli ve velké pohodě a snížení nepovolili. Necelé tři minuty před koncem zápasu se ještě dostali do ostré potyčky domácí Jiří Vyhnalík a hostující Petr Holík. Oba vyfasovali po čtyřech trestných minutách. Skóre utkání se už do poslední sirény nezměnilo a Berani si z Třebíče zaslouženě odvezli vítězství 5:1.

Štěpán Oberreiter po utkání dorostu TRE-ZLN 1:5

Zdeněk Čech po utkání dorostu TRE-ZLN 1:5



Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech - HC PSG Zlín: "Přijeli jsme skoro v nejsilnějším složení a myslím, že v celém utkání jsme byli lepším mužstvem a soupeře jsme dokázali přehrát. Na to, kolik jsme si vytvořili šancí je to málo, ale je to vítězství a důležitý vstup do soutěže. Myslím, že ve třteí třetině už jsme žádný velký hokej nepředvedli."


Štěpán Oberreiter - SK Horácká Slavia Třebíč: "Věděli jsme, že Zlín má velice kvalitní mužstvo, protože extraligu hraje už dlouhou dobu. Pro nás je to sbírání zkušeností a každý zápas pro nás bude poučením. Měli jsme hodně vyloučených, trend je dnes takový, že každý zákrok hokejkou mimo puk se píská. Někteří naši hráči, kteří hráli přesilovky i oslabení, pak byli přetížení. Zkusili jsme hrát i na čtyři pětky, aby si tito hráči odpočinuli. Soupeř ale byl velice kvalitní, měl velkou sílu v útoku a jasně nás přehrával. Neudělali jsme nějaké velké chyby, spíš menší chybičky a z toho jsme inkasovali laciné góly. Dusíkještě bravurně vychytal několik jasných šancí Zlína. Hráči si musí zvyknout na osobní zodpovědnost každého z nich. Když to jeden nabourá, je rozhozená celá pětka. Nevěšíme ale hlavu, soutěž teprve začala. Pravda je, že v naší silné skupině není nikdo vyloženě slabý. Pro naše kluky to bude velká škola, máme velice mladý tým. Zatímco Zlín měl dnes jedenáct hráčů ročníku 1992, my máme jen čtyři, zbytek jsou hráči ročníku 1993 a ten rok je jasně vidět. Kluci aspoň poznají, co to je extraliga, že není možné vypustit jediný souboj, že se celý zápas musí hrát naplno."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024