Menu +

CHM-TRE 2:3: Třebíčští to dokázali!

Reportáže
Velmi důležité vítězství si z Chomutova odvážejí třebíčští hokejisté. Nezměrným úsilím ve městě na úpatí Krušných hor vybojovala Horácká Slavia tři body za těsné vítězství 3:2. Hosté rozhodli o svém vítězství až ve třetí třetině, vítěznou branku zaznamenal necelé dvě minuty před koncem Jiří Oliva.
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 13.11.2002
CHM CHM
2:31:0, 0:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. K. Koláček (Zika, Kožnar), 42. Jeslínek (Trefný) - 40. Žiška (Holý), 45. Hrbáček (Kaňka, Holý), 59. Oliva. Rozhodčí: Bittner - Bertlík, Kebrle. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 1383.
Sestavy
Piráti Chomutov: Hronek - Toms, Dráb, Pospíšil, Poživil, Filip, Němeček, Punčochář, Trefný - Pospíšil, Kreuzer, Roubík - Boušek, Jelínek, Šíp - Jíra, Jeslínek, Mikšovic - Charousek, Kožnar, Koláček - Zika.
SK Horácká Slavia Třebíč: Suchan - Mocek, Kříž, Hrbáček, Klimeš, Pecka, Polívka - Kaňka, Žiška, Holý - Fryauf, Oliva, Vítek - Zahradník, Žák, Tokoš - Hrůza, Sklenář.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu nebyl pro oko diváka nikterak zajímavý, boj se odehrával převážně ve středním pásmu. Mírně navrch však měli domácí. V 8. minutě přišla první velká šance Chomutova, Šíp se objevil zcela sám před brankářem Suchanem, ale z metru trefil pouze levou tyč. Hned nato se v podobné situaci objevil Kamil Koláček, který se štěstím dostal puk za Suchanova záda - 1:0. V těchto chvílích byla Třebíč pod tlakem a v 11. minutě ji mohl znovu potrestat Zika, kterému předložil pěknou nahrávku Kožnar, jenže tentokrát branka nepadla. Převaha domácích opadla až při vyloučení Punčocháře, který se vrátil z reprezentačního srazu dvacetiletých. Hned v úvodu oslabení však ujel domácí Boušek, ale Suchan byl vynikající. Poté se do vážnější příležitosti dostali i hosté, když několikrát vystřelili ze závaru před chomutovskou brankou, ale Hronek prozatím držel čisté konto. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:0.

Ve druhé třetině se hrál podprůměrný hokej a více se začali prosazovat hosté. Ve 33. minutě střílel Zahradník a po jeho střele si hráči v červených dresech vytvořili tlak, ale Hronek všechny pokusy zlikvidoval. Chomutov v této fázi utkání předváděl bídný výkon. Všechno potvrdila přesilovka domácích ve 37. minutě, hráči si nebyli schopni přihrát puk a nakonec se Roubík zamotal při vlastní kličce. Do velké šance pak dostal Zika, ale tváři tvář brankáři hostů vysoko přestřelil. A tak přišel trest, ve 40. minutě vyrovnal Jakub Žiška - 1:1.

Ve třetí třetině se Chomutov vrátil ke své hře, začal rychleji a aktivněji bruslit a ve 42. minutě nadvakrát uspěl Michal Jeslínek, který tak domácí poslal opět do vedení - 2:1. Jenže radost domácího publika netrvala dlouho. Ve 45. minutě totiž nerozvážnost chomutovské obrany trestal Marcel Hrbáček a na ukazateli skóre opět svítil vyrovnaný stav, tentokrát 2:2. Chomutov chtěl vyhrát a zatlačil soupeře do vlastní třetiny, ale branka Třebíče jako by byla zakletá. Postupně neuspěl Koláček, Jíra ani Jeslínek. V závěru utkání byli domácí rozhodně lepším a aktivnějším týmem, ale vsítit branku jim asi nebylo souzeno. A tak, když už si všichni mysleli, že zápas směřuje k prodloužení, přišel šok pro domácí fanoušky. V 59. minutě totiž Jiří Oliva rozhodl, že všechny tři body putují do Třebíče - 2:3.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024