Menu +

SDO: TRE - OLO 0:4 - Olomouc zaslouženě zvítězila

Reportáže
T ř e b í č - Ve 3. kole nejvyšší soutěže staršího dorostu přivítala Horácká Slavia Třebíč na svém ledě své vrstevníky z Olomouce. Hosté do utkání vlétli, v první části hry byli jasně lepší a vypracovali si dvoubrankový náskok. Od druhé třetiny si hosté hlídali svůj náskok, hráli důsledný celoplošný hokej, se kterým se Třebíč nedokázala vyrovnat. Skvělým výkonem se prezentoval brankář Lukáš Dusík, který své mužstvo řadou výborných zákroků uchránil od daleko většího brankového přídělu.
Sdílejte článek
 
3.kolo, pátek 11.9.2009
TRE TRE
0:40:2, 0:1, 0:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Lehečka, 17. Novotný (Machala), 36. Lehečka, 42. Konečný (Kunce, Schejbal). Rozhodčí: Kubičík - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 7:7, navíc Machala (OLO) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Ivaník, Jakič, Pálka, Sedlář, Krejčí, Dobrovolný, Kuchera, Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Kopec, Marek, Donutil, Outulný, Pekárek, Svoboda.
HC Olomouc: Motáň - Vondra, Husák, Kebza, Minařík, Škůrek, Němec, Novotný, Lehačka, Lyzák, Kvapil, Konečný, Jergl, Hes, Králík, Pezda, Brada, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili hosté hodně aktivně. Hned v první minutě vystrašil Dusíka střelou z velmi ostrého úhlu Konečný. Za dvě minuty se prosadil do šance Lehečka, jehož střelu i následné dorážky zlikvidoval domácí gólman. Dusík odolával až do osmé minuty, kdy od mantinelu až mezi kruhy vybruslil Jakub Lehečka a přesnou bekhendovou střelou k tyči otevřel skóre utkání – 0:1.
Mora pokračovala v dobývání třebíčské branky. Pár sekund po prvním gólu neproměnil další tutovku Novotný. Hosté byli jasně lepší, důraznější, rychlejší a u všeho byli o krok dřív. Třebíčští se do první šance dostali ve dvanácté minutě. Útočnou akci dva na jednoho zakončoval Caudr, ale Motáň se přesunul včas. Hostující útočníci pak zase zaměstnávali Dusíka v třebíčské svatyni. Kunce sám před Dusíkem nedal. Králík se prezentoval nebezpečnou tečí z hranice brankoviště a za chvíli ještě pálil z voleje příklepem z levého kruhu k tyči. Obě šance Dusík skvěle zlikvidoval. V 17. minutě našel Machala volného Dominika Novotného, kterému střela vůbec nesedla podle představ, ale přesto skončila v síti – 0:2. Konec první třetiny dohrávali domácí ve zdvojené početní výhodě, jenže tu promrhali, výjimkou byla obrovská šance Patáka. Domácí hráči mohli po dvaceti minutách hry děkovat Lukáši Dusíkovi, že prohrávali pouze o dvě branky.


Do druhé periody vlétli domácí. Donutil jel z úhlu sám na Motáně, který mu sebral šanci včasným vypíchnutím puku z čepele hole. Ve 25. minutě vypálil tvrdě Donutil, dorážel Outulný. Hosté trpělivě čekali na své šance. V polovině zápasu ujeli v oslabení Konečný s Machalou sami na domácího strážce brány, ale Dusík je famózně vychytal. Ve 34. minutě najel do útočného pásma Machala, jehož střelu lapil Dusík semaforem. Při vyloučení Peroutky nepokryli Jakuba Lehečku, který objel nedůrazné obránce a kolem nohy domácího brankáře zasunul kotouč do sítě – 0:3.


Na začátku závěrečné dvacetiminutovky ve hře čtyř proti čtyřem zarazil poslední hřebík do třebíčské rakve David Konečný - 0:4.
Domácí se snažili vstřelit alespoň čestný úspěch, což jim ovšem nebylo přáno. V největší šanci ztroskotal Pekárek na Motáňovi. Olomouc měla v poslední třetině několik samostatných nájezdů, ale Dusík už další navýšení náskoku hostům nepovolil. Horácká Slavia ještě v závěru ubránila dlouho přesilovku pět na tři.
Hosté v utkání zaslouženě vyhráli a odvážejí si domů tři mistrovské body.



Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl – HC Olomouc: Já nejsem s výkonem svého týmu moc spokojený. Podle mých představ jsme odehráli pouze první třetinu. Potom už mužstvo nehrálo s takovým nasazením a chutí, jakou bych si představoval. Dost se to projevilo na výkonu v dalším průběhu utkání.


Jiří Prchal – SK HS Třebíč: Zápas byl v celku vyrovnaný. Rozhodla první třetina, kdy nám soupeř utekl na 2:0. Pak jsme neproměnili přesilovku pět na tři, což byl rozhodující faktor. Na začátku druhé třetiny jsme neproměnili tři dobré šance a dostali jsme třetí gól. Ve třetí třetině jsme otevřeli hru, ale branku jsme nedali. Nedokázali jsme prostřelit hostujícího brankáře.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024