Menu +

SDO: TRI - TRE 2:0 - Po srdnatém boji opět porážka

Reportáže
T ř e b í č - V pátém kole extraligy staršího dorostu zajížděli starší dorostenci Horácké Slavie na horký led do Třince. Horáci od sedmé minuty prohrávali, ale další branky už Třinečtí nedokázali přidat, naopak v osmapadesáté minutě trefil hostující Pekárek tyč domácí svatyně. Poté si slávisté vybrali oddechový čas a v následné power-play pečetili domácí hokejisté svoji výhru. Hosté ale mohli z ledu i přes porážku odejít se vztyčenou hlavou. Na první body však stále čekají.
Sdílejte článek
 
5.kolo, pátek 18.9.2009
TRI TRI
2:01:0, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Chvostek (Kalus, Blahuta), 59. Bumbál (Faksa) . Rozhodčí: Šutara - Gančařík, Kopřiva. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
HC Oceláři Třinec: Chvostek D. - Bezuška P, Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář, Repe, Teper, Faksa, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek, Bazgier, Bezuška D.Číhal
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Krejčí, Dobrovolný, Kuchera, Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Kopec, Marek, Donutil, Weiss, Pekárek, Svoboda

Komentář k zápasu

Domácí Oceláři vlétli do utkání jako uragán a zatlačili hosty do obrany. Velký tlak utnulo až Bumbálovo vyloučení ve 3. minutě. Poté zahrozili také hosté, když dokonce ve vlastním oslabení nastřelili tyč. V 7. minutě se šikovně uvolnil domácí Kalus a naservíroval Michalu Chvostkovi nádhernou nahrávku, se kterou si domácí střelec poradil na výbornou. Další velkou šanci zahodil po kombinaci s Faksou Adrian Bumbál. O několik minut později ve vlastním oslabení zahrozil Číhal, ale přestřelil. Tečku za první třetinou udělal Šulc, který zachytil domácí rozehrávku, ale Chvostek vymrštil svou lapačku včas.

Druhá třetina byla zcela v režii domácího celku, který valil své útoky na hosty z Vysočiny, jako lavina. Hned ve 21. minutě přebruslil Peroutku Kalus a společně s Faksou se řítili na osamoceného Dusíka, ten však vystřihnul proti Faksovi nádherný zákrok betonem. Třinecký ostrostřelec si podruhé vylámal zuby na Dusíkovi , když po Teperově přihrávce jel úplně sám na branku. Ve 33. minutě hráli domácí přesilovou hru, učebnicovou kombinaci napříč útočným pásmem předvedl Číhalův útok, zakončoval sám Číhal, ale pouze ztroskotal na dnes výborném Dusíkovi. Zbytek třetiny se nesl ve stejném duchu jako doposud.

Do poslední části utkání vstoupili domácí přesilovou hrou, ve které nebezpečně tečoval Roupcovu střelu Adrian Bumbál. Ve 45. minutě chybuje na modré Peroutka a Faksa s Bumbálem jedou na jediného obránce, se kterým si Faksa poradil a přihrál Bumbálovi, ten ve 100% tutovce branku minul. V 52. minutě přihrává Blahuta přes celé hřiště až na druhou modrou, kde nachází Radima Matuše, ten však v samostatném úniku nenašel na Dusíka recept. Minutu před koncem 3. třetiny si Třebíč vybírá oddechový čas, jejich branka zůstává prázdná a hosté hrají power play. Ta ale netrvala dlouho, protože dnes velice aktivní Adrian Kumbál, sebral na modré kotouč jednomu z hostujících obránců a sám se řítil na prázdnou branku. Dopravit puk do sítě již pro něho nebyl problém.





Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (trenér HCO): Jedině tři získané body nás můžou těšit. Toto byl soupeř, kterému jsme měli nasázet mnohem více branek, abychom dali prostor všem hráčům. Zatím jsme se trápili v koncovce a strachovali se o výsledek až do konce utkání.

Štěpán Oberrreiter (trenér Třebíče): Zápas byl naprosto vyrovnaný. My už jsme třetí zápas nedali gól a bez gólu se vyhrát nedá. Tady jsme to riskli na power play, ale po chybě obránce jsme obdrželi druhou branku. Nemáme hráče, kteří by šli do koncovky a dokázali proměnit šance. Tak se hrát nedá.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024