Menu +

SDO: OLO-TRE 4:2 – Třebíč prohospodařila přesilovky a prohrála

Reportáže
O l o m o u c – V desátém kole extraligy staršího dorostu se Třebíči nedařilo. Na ledě Olomouce prohrála 2:4. Horácká Slavia přitom měla ve druhém dějství k dispozici hned dvakrát dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Ovšem ani jednu neproměnila, a z Hané proto neveze ani bod. Dvěma brankami do sítě Kohoutů se v zápase blýskl kapitán Horáků Danko Deveri, na bodový zisk to však nestačilo.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pátek 2.10.2009
OLO OLO
4:21:1, 2:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Husák (Lyzák), 35. Kebza (Novotný), 39. Husák (Pezda), 51. Kunce - 8. Deveri (Vlašin), 53. Deveri (Vlašin). Rozhodčí: Minář - Cik, Novotná. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
HC Olomouc: Motáň - Husák, Kebza, Škůrek, Němec, Novotný, Lehečka - Lyzák, Kvapil, Jergl, Dufka, Zítka, Králík, Zona, Pezda, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Ivaník, Jakič, Pálka, Krejčí, Dobrovolný - Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašin, Kopec, Marek, Donutil, Weiss, Pekárek, Svoboda, Deveri.

Komentář k zápasu

Kdo přišel ho hlediště olomouckého stadionu o minutu později, mohl litoval. Nestihl totiž první gól. Už po 57 vteřinách se zblízka trefil Stanislav Husák a Olomouc vedla. Třebíč byla tou dobou myšlenkami zřejmě ještě v autobuse. Horáci se však zvedli a v osmé minutě vyrovnali. Třebíč si vytvořila mírný tlak, Vlašin našel najíždějícího Danka Deveriho, a ten se nemýlil – 1:1.

Rozhodčí Milan Minář se rozhodl býti nekompromisním, a proto na trestnou lavici posílal jednoho hráče za druhým. Téměř neustále tak jeden z týmů hrál v početně deficitním stavu, časoměřiči se zase nenudili. Ani jedno mužstvo však dlouho nedokázalo nabídnuté příležitosti zužitkovat. Přitom v prostřední dvacetiminutovce měla Horácká Slavia hned dvakrát k dispozici výhodné dvojnásobné přesilovky. A to pokaždé skoro minutu a půl. Jenomže dopravit kotouč do sítě jí prostě nešlo.

To Hanáci byli produktivnější. V určitých momentech dostávali svého soupeře až pod drtivý tlak a z následných přesilovek vytěžili dva góly. Nejprve ve 35. minutě zasunul kotouč do prázdné branky Karel Kebza, chvíli před druhou sirénou zvyšoval už na 3:1 střelou z úhlu Stanislav Husák. Hosté sice protestovali, protože kotouč přešel přes čáru jen o kousek, konzultace hlavního rozhodčího s brankovým však na změně skóre nic nezměnila.

V poslední dějství si už domácí náskok drželi. Devět minut před koncem ho navýšil Daniel Kunce, který si v přesilovce vyjel z rohu a bekhendem překonal Dusíka – 4:1. O chvíli později ale korigoval opět Danko Deveri, kterého za obranu vyslal Vlašin. Deveri svůj nájezd mazácky proměnil – 4:2. Víc už ale Horáci nestihli, z Hané se vrací bez bodů.





Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Klukům jsem poděkoval za tři body, ale za nic víc jim poděkovat nemůžu, protože to utkání vůbec nebylo podle mých představ. Měl jsem představu, že si zahrajeme hokej podle chuti a že Třebíč přehrajeme. Některá střídání byla dobrá, ale bohužel nám chyběl od úvodu lepší přístup. Po té první třetině, kdy to bylo 1:1, jsme museli v kabině udělat trošku pořádek, aby se vůbec to utkání zvládlo.

Štěpán Oberreiter (trenér Třebíče): V první třetině jsme asi byli lepším mužstvem. Domácí nás trošku v úvodu podcenili, protože jsme bez bodu. Při tom prvním a třetím gólu Olomouce jsme soupeři vyloženě namazali. Ty góly nám potom chytí, což nás sráží. Není to první zápas, kdy rozhodly chyby jednotlivců. Rozhoduje tam přístup hráčů. Musíme si uvědomit, že hokej se musí hrát jednoduše, pro mužstvo, a ne na sebe. Ty výsledky tomu odpovídají.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024