Menu +

SDO: TRE-VSE 2:8 - Třebíč nepohlídala údernou formaci Vsetína, která zařídila šest branek

Reportáže
T ř e b í č - Dorostenci Horácké Slavie Třebíč hostili v dalším kole v rámci extraligy staršího dorostu celek VHK Vsetín, který má ve svém středu jednoho z nejlepších dorosteneckých hokejístů, konkrétně Jana Podešvu. Domácí hráči doplatili na častá vyloučení, které soupeř trestal, a proto hráči Vsetína zvítězili vysokým rozdílem. Domácí borce převyšovala především první úderná formace Vsetína, která zařídila většinu branek hostů. V zápase byl v dresu Horácké Slavie hodně vidět talentovaný Lukáš Paták, který se prosadil i gólově, když snížil na průběžných 2:6, vyrovnávací gól domácích na 1:1 zařídil důrazný Ondřej Šulc. V nervózním závěru bylo k vidění několik šarvátek.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 17.10.2009
TRE TRE
2:81:3, 0:3, 1:2
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Šulc (Stromecký), 57. Paták (Pekárek) - 8. Podešva (Kajaba, Hurtík), 15. Podešva (Kajaba, Klimek), 20. Klimek (Kajaba, Hurtík), 24. Kajaba (Podešva), 33. Podešva (Kajaba, Hurtík), 36. Kajaba (Klimek, Podešva), 59. Ptáčník (Slováček, Žabčík), 60. Slováček (Žák). Rozhodčí: Kukeně - Novák, Samuel. Vyloučení: 13:11, navíc Kitsberger 10 min - OT. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 22:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:6, 2:6, 2:8.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (33. Caha) - Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Krejčí -Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Kopec, Marek, Donutil, Weiss, Stromecký, Pekárek, Svoboda.
VHK Vsetín: Dohnálek - Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Žák, Tyralík, Kovář - Daněk, Kitsberger, Káňa, Ptáčník, Kývala, Podešva, Slováček, Kozák, Pešat, Klimek, Kajaba.

Komentář k zápasu

První třetina byla velmi vyrovnaná. Hostující hráči hráli ze zabezpečené obrany a vyráželi do nebezpečných brejků. Domácí v utkání špatně pokryli hostující první pětku, která zařídila většinu branek hokejistů Vsetína. První vážnější šanci si vypracovali na začátku utkání domácí hráči, ale Stromecký ji v gól nepřetavil. Na druhé straně hrozila především první formace, konkréně Podešva s Kajabou, ale Dusík byl pozorný. Po sérii vyloučení se naskytla možnost přesilové hry 4 na 3 Třebíči, ale domácí hráči si vytvořili pouze šanci Šulce, ale ta se neujala. První branku utkání viděli diváci v čase 7:21, kdy střelu od modré v podání Kajaby dorazil za bezmocného Dusíka hostující Jan Podešva 0:1. Poté se hrál hokej nahoru dolů, ale brankáři změnu skóre nedovolili. Vyrovnáno bylo v čase 13:41, kdy se prosadil domácí Šulc po přihrávce Stromeckého – 1:1. Hosté se do vedení dostali v 15. Minutě, kdy se v čase 14:53 prosadil opět Podešva po přihrávce Kajaby a Klinka – 1:2. Po nesmyslném faulu dobře hrajícího Peroutky se hosté v početní převaze prosadili ještě jednou, když se v čase 19:50 nemýlil Klimek, asistenci si připsal Kajaba – 1:3. Tímto rozdílem první dějství skončilo.


Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe opět hostující hráči. Ti se prosadili v čase 23:12, kdy se pěknou střelou přes hráče prezentoval Kajaba, asistenci si připsali Klimek a Podešva – . Poté měli hráči Vsetína optickou převahu, ale svoje příležitosti nevyužili. Branka padla až v čase 32:45, kdy se po sérii odrazů trefil s velkou dávkou štěstí hostující kanonýr Podešva, kterému asistoval Kajaba a Hurtik – 1:5. Po této brance sáhli domácí trenéři ke střídání gólmanů, kdy šel na Dusíkovo místo druhý domácí brankář Caha. Ten s čistým štítem moc dlouho nevydržel, v čase 35:41 kapituloval poprvé, když nestačil na střelu Kajaby, kterému přesně přihrál Klimek – 1:6. Poté bylo několik šancí na obou stranách, ale brankáři si poradili a tudíž se šlo do kabin za stavu 1:6 pro hostující hráče.


Třetí dějství nabídlo průměrnou podívanou s řadou tvrdých a zákeřných zákroků na obou stranách. První velká šance byla k vidění až v čase 45:30, ale hosté s ní nenaložili nejlépe a domácí brankář Caha si připsal velmi pěkný zákrok, nutno podotknout, že s velkou dávkou štěstí. Poté se do dobré střelecké pozice dostal domácí Vlašín, ale jeho střela byla zblokována. Po nepřehledné pasáži hry se prosadili podruhé v utkání domácí, když v čase 56:06 ujel hostující obraně domácí Paták a svůj samostatný nájezd proměnil pěknou střelou mezi betony hostující brankáře – 2:6. V závěru třetího dějství se dvakrát trefili hostující hráči. Nejprve se v čase 58:49 prosadil Ptáčník v přesilové hře – 2:7 a v čase 59:47 se trefil pro změnu Slováček, který se sám před Cahou nemýlil a stanovil tak konečný účet zápasu – 2:8.

Luboš Jenáček po utkání SDO Třebíč - Vsetín 2:8

Š. Oberretíter po utkání SDO Třebíč - Vsetín 2:8



Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček – VHK Vsetín „Přijeli jsme dnes pro tři body, protože tabulka je jasně daná. Nechtěli jsme, aby se kluci z Třebíče zrovna na nás chytli. Víme, že hrají dobré zápasy a prohrávají kolikrát i nešťastně, víme také že mají mladé mužstvo. Nicméně bojují a to dnes potvrdili, hráli tvrdý a bojovný hokej. Kdybychom nedali ty góly, bylo by to mnohem těžší. Zaplaťpánbůh dneska za to, že nám výborně zahrála první lajna, která dala šest branek. To v podstatě dnes rozhodlo, ostatní se pak přidali a jsem za to rád. Máme sice dva zraněné, ale věřím, že to nebude nic dlouhodobého. Jsme dnes rádi za tři body. Naše druhé dvě lajny jsou spíš mladšího ročníku 92, 93 Ondra Slováček i 94, takže tihle kluci se hokej stále učí. Loni extraligových zápasů moc neodehráli a teď se snaží vedle staršího ročníku růst. I naše první pětka, když byla v dorostu jako prvoročáci, tak moc bodů nedělala, teď mají ale výhodu, že se loni vyhráli a letos to prodávají.“


Štěpán Oberreiter – SK Horácká Slavia Třebíč: „Soupeř byl dnes jednoznačně lepší bruslařsky, silově i střelecky. Má v týmu nejlepšího hráče extraligy Podešvu, kterého jsme nedokázali uhlídat ani bez puku i přesto, že jsme na něj nasadili osobní obranu. Síla vsetínského mančaftu byla v útoku výborná. My jsme věděli, že Podešva tvoří jejich hru, ale naši hráči ho neuhlídali, neplnili si tyto úkoly, a proto můžeme v této soutěži jen těžko uspět. Vsetín má mužstvo i věkově dobře složené, má v týmu deset hráčů ročníku 92, nám dnes hráli jen dva. Zápas se vyvíjel naprosto v režii Vsetína. První třetina ještě jakž - takž, ale v dalších dvou třetinách nás Vsetín jasně přehrál. Ten nervózní závěr byl způsoben tím, že naši hráči tu dlouhou sérii porážek těžko nesou, nedaří se nám. Ta dlouhá série se táhne už od začátku sezóny a my potřebujeme mužstvo nutně posílit. Některé hráče máme vyhlédnuté, takže na tom zkusíme se sportovním manažerem zapracovat a mužstvo se pokusíme posílit. Skok z žákovské soutěže do dorostenecké extraligy je obrovský a někteří hráči ať se snaží sebevíc, a snahu jim určitě nemůžeme upřít, tak na tuto soutěž ještě nestačí.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024