Menu +

SDO: TRI-TRE 3:4 - Bravo, Třebíčští vezou tři body z Třince

Reportáže
T ř e b í č - Starší dorostenci vybojovali v Třinci tři body. Stalo se tak dík velké bojovnosti a využitým dvěma přesilovým hrám. Za hosty otevřel skóre Michal Vlašín, ale domácí otočili na 3:1. Hosté však také předvedli obrat, který dokonal vítěznou brankou v sedmapadesáté minutě Filip Kasalý. Domácí se už na další odpověď nezmohli a tak si Horáci vezou z Třince důležité, vydřené a zasloužené tři body.
Sdílejte článek
 
19.kolo, pátek 13.11.2009
TRI TRI
3:41:1, 1:0, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Číhal (Kalus, Franek), 30. Číhal (Matuš, Repe), 48. Faksa (Franek) – 5. Vlašín (Deveri), 49. Pálka (Jakič, Šulc), 52. Pekárek (Kasalý), 57. Kasalý (Skácel). Vyloučení: 6:5, navíc Roupec a Chvostek (oba Třinec) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Sestavy
HC Oceláři Třinec: Chvostek - P. Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, V. Sklenář, Repe, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek, Bazgier, D. Bezuška, Číhal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Sedlář, Krejčí - Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Skácel, Donutil, Weiss, Kasalý, Stromecký, Nechvátal, Pekárek, Deveri.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu 19. kola extraligy staršího dorostu příliš hokejové krásy nepřinesla. Oba týmy vyprodukovaly příliš mnoho chyb, nebyly schopné kloudně zakombinovat, ani soupeře ničím překvapit. Úvodní dvacetiminutovka tak kromě dvou přesných zásahů mnoho dalších šancí nenabídla. Skóre otevřel v 5. minutě hostující Michal Vlašín, kterého ideálně za obranou domácích našel kapitán Třebíče Danko Deveri. Vlašín nedal domácímu Chvostkovi šanci a zavěsil – 0:1. Bylo tak naplněno pravidlo „nedáš dostaneš“, protože Oceláři těsně předtím spálili šanci Bumbálem, který se neprosadil ani sám před hostujícím Dusíkem. Vyrovnáno bylo v minutě čtrnácté, kdy nabídnutou výhodu domácí využili poté, co Kalus našel mezi kruhy volného Robina Číhala, který vymetl pavučiny v Dusíkově brance – 1:1.

Ve druhé třetině se brankových příležitostí zrodilo více, gól však padl pouze jeden. Třinečtí na začátku druhého dějství hráli sérii přesilovek. Nejprve od samého počátku třetiny 57 vteřin 4 na 3, následně 5 na 4 až do 24. minuty. Když se hráči z Vysočiny z toho vzpamatovali, přišlo další oslabení, ale ani v tom Oceláři nezměnili svou dnešní jalovou přesilovkovou produktivitu. Avšak ve 30. minutě, minutu po návratu čtvrtého vyloučeného třebíčského hráče - Krejčího, se domácí prosadili podruhé. V dobré příležitosti se nejprve mezi kruhy zjevil Robin Číhal, poprvé se však pouze zastřeloval. Branku vstřelil až o 26 sekund později, kdy využil přihrávek Matuše a Repeho – Třinec vedl 2:1. Hosté měli největší příležitost na srovnání v minutě třiatřicáté, kdy kotouč poskakoval v brankovišti po nejistém zákroku Chvostka proti Pekárkově střele. Stav však již do konce druhé třetiny zůstal nezměněn.

Třetí perioda byla svým vývojem nejzajímavější. Domácí poté, co byl vyloučený Bumbál, dokázali po 14 vteřinách v oslabení uniknout a díky Radku Faksovi, který pohotově vrátil za Dusíkova záda střelu Franka, zvýšili své vedení na 3:1. V téže přesilové hře Třebíče se však prosadili i hosté. 81 sekund po Faksovi se střelecky prosadil Vít Pálka a snížil tak opět na rozdíl jediného gólu – 3:2. Hostující hráči Horácké Slavie se pak jali trpělivě dobývat třineckou obranu. Netrvalo to dlouho a neslo to své ovoce. V 52. minutě se prodral sám před Chvostka Jakub Pekárek a vyrovnal na 3:3. Hosté pak byli jako politi živou vodou. A když následně Třinec nevyužil přesilovku po vyloučení Krejčího, radovali se opět hosté. Ti dokázali využít i druhou přesilovou hru, když se Filip Kasalý zjevil sám před odkrytou brankou a nemohl netrefit – 3:4. Žádný tlak domácích, kteří toužili po vyrovnání, se v závěru nekonal, hosté si tak odvážejí možná překvapivě, ale zaslouženě komplet tří bodů.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024