Menu +

SDO: TRE-VIT 2:12 - Třebíčští dorostenci utrpěli na domácím ledě vysokou porážku

Reportáže
T ř e b í č - Starší dorostenci Horácké Slavie Třebíč narazili ve 20. kole extraligy staršího dorostu na celek Vítkovic, který přijel na třebíčský led v nejsilnější možné sestavě. Od toho faktu se vyvíjel průběh zápasu. Skóre se zastavilo až na konečných 2:12, přitom průběh utkání nebyl až tak jednoznačný, jak by se na první pohled podle výsledku mohlo zdát. Třebíčští hráči však zápas neodklouzali, ale bojovali za rozhodnutého stavu až do konce utkání.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 14.11.2009
TRE TRE
2:120:4, 1:5, 1:3
VIT VIT
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Kasalý (Vlašín), 52. Kasalý (Skácel, Pekárek) - 2. Pavelk, 11. Walker (Kilnar, Pavelka), 11. Šebesta (Walker, Kameníček), 12. Stránský (Mareček, Matušík), 23. Walker (Šebesta), 31. Němec (Walker, Kilnar), 32.Matušík (Stránský), 32. Tomi (Blahuta), 33. Němec (Klinar), 46. Kilnar (Pavelka), 48. Kameníček (Kubis, Pavelka), 56. Mareček. Rozhodčí: Čech - Luks, Samuel. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 31:47. Průběh utkání: 0:9, 1:9, 1:11, 2:11, 2:12.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (od 11. Máj, od 32. Dusík) - Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Sedlář, Krejčí - Caudr, Kazatel, Paták, Šulc, Vlašín, Skácel, Donutil, Weiss, Kasalý, STromecký, Nechvátal, Pekárek, Deveri.
HC Vítkovice Steel: Bartošák (od 33. Ďuriš) - Hanulík, Koziol, Odsedek, Kubis, Hudeček, Pavelka, Bail - Kilnar, Tomi, Plášek, Walker, Němec, Matuštík, Grubr, Stránský, Holý, Blahuta, Mareček, Šebesta, Kameníček.

Komentář k zápasu

Starší dorostenci Horácké Slavie Třebíč vstoupili do utkání proti celku HC Vítkovice Steel aktivněji a hned v první minutě měli příležitost ke skórování, kdy nejprve ujel domácí kapitán Deveri a hostující obránce zatáhl za záchranou brzdu a následovalo trestné střílení, kterého se ujal sám postižený, který jej ovšem neproměnil, když mu při blafáku do bekhendu sjel kotouč z čepele hole.

Hosté se prosadili o malý moment později, když se obránce Tomáš Pavelka trefil z mezikruží – 0:1. Další branka padla ve 4. minutě z hokejek Vítkovických hráčů, ale tento zásah hlavní rozhodčí neuznal, kvůli postavení hráče v brankovišti.

V dalším průběhu prvního dějství nejprve nevyužili hostující hráči přesilovou hru 5 na 3, ale po skončení početní výhody se již prosadili. Šťastným střelcem branky byl Nathan Walker, který prostřelil Dusíka střelou po ledě – 0:2. Neuběhla ani minuta a po třinácti vteřinách po obdržené brance kapituloval Dusík po třetí, když jej překonal Jan Šebesta po pěkné přihrávce Walkera – 0:3. Dusík se po této brance odporoučel na střídačku a do branky putoval Milan Máj.

Máj neudržel čisté konto dlouho, v čase 11.12 ukázal Matěj Stránský svůj důraz na brankovišti a Vítkovice završili svoji snovou třetinu – 0:4. Hostující hráči po této brance polevili. Snížit mohl ve vlastním oslabení domácí Paták, který ujel domácím obráncům, ale při zakončení byl zahákován. Tento zákrok unikl hlavnímu rozhodčímu, který nechal pokračovat dále ve hře i přesto, že mělo následovat trestné střílení. První třetina skončila jasným vítězstvím hostujících hráčů a dá se říct, že rozhodla další vývoj zápasu.

Druhá třetina začala velkou šancí hostí, když se po záhadných odrazech ocitnul puk mimo tři tyčky a pokračovalo se ve hře. Další branku v Třebíčské kleci viděli přítomní diváci ve 23. minutě, kdy se prosadil opět Nathan Walker a navýšil tak skóre – 0:5. Další pěkný gól padnul ve 31. Minutě, kdy se krásnou střelou prezentoval Erik Němec0:6.

Další pěknou branku viděli diváci ve 32. minutě, kdy se krásnou střelou do šibenice třebíčské svatyně prezentoval Martin Matuštík0:7. O malou chvíli později kapituloval Máj, když se trefil pro změnu Vojtěch Tomi a skóre hrozivě narůstalo– 0:8. Po této brance došlo k dalšímu střídání na straně domácího celku, když se zpět do branky vrátil Lukáš Dusík.

Devátý zásah Vítkovic měl na svědomí Erik Němec, který se nemýlil – 0:9. První úspěch domácích v utkání zaznamenal ve 40. minutě Filip Kasalý , který se trefil přesně k tyčce a kosmeticky upravil hrozivě vypadající výsledek - 1:9. Tímto rozdílem druhá třetina skončila.

V úvodu třetího dějství měli více ze hry domácí hráči, ale byli to paradoxně hosté, kteří se prosadili. Střelcem jubilejní desáté branky byl Aleš Kilnar, který využil Pevelkovu přihrávku – 1:10. Poté se pěknou individuální akcí prezentoval Jiří Peroutka, ale ve skórování mu zabránila dobře postavená tyčka hostujícího brankáře.

Ve 48. minutě se z brankoviště v přesilové hře nemýlil kapitán Dalibor Kameníček a na ukazateli skóre svítil hrozivě vypadající výsledek - 1:11. Domácí příznivci se dočkali kosmetické úpravy skóre v 52. minutě kdy se po důrazu na hranici brankoviště prosadil domácí kanonýr Filip Kasalý - 2:11. Další branku mohl v samostatném úniku přidat domácí Paták, ale hostující brankář zasáhl znamenitě.

V závěru utkání se ještě gólově prosadili hostující hráči, když poslední dvanáctý hřebíček do pomyslné třebíčské rakve zatloukl Petr Mareček a uzavřel skóre velmi nepovedeného zápasu ze strany domácích - 2:12.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024