Menu +

SDO: TRE - HAV 3:5 - Na čtvrtou branku dorostenci Třebíče již odpověď nenašli

Reportáže
T ř e b í č - V rámci extraligy staršího dorostu přivítala Horácká Slavia na domácím ledě Pantery z Havířova, kteří okupují příčku hned před poslední Třebíčí. Důležitost zápasu si obě mužstva uvědomovala od prvních minut. Hrál se rychlý hokej, který byl plný osobních soubojů. Brankový účet otevřeli hosté, bylo tomu až na začátku 2. třetiny, kdy se Havířovu podařilo skórovat dvakrát v krátkém čase. Horáci však nic nezabalili a do přestávky stihli vyrovnat na 2:2. Vyrovnávací branku a zároveň nejhezčí branku v celém utkání střelil Danko Deveri, který nedal brankáři šanci při samostatném úniku kličkou do bekhendu. V poslední třetině hosté opět odskočili, to bylo naposledy, kdy Třebíč našla odpověď a vyrovnala. Za stavu 3:3 pak hosté skórovali hned dvakrát, když druhá branka padla při závěrečné power play.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 21.11.2009
TRE TRE
3:50:0, 2:2, 1:3
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Paták (Deveri, Vlašín), 36 Deveri (Peroutka), 48. Kasalý (Pekárek)- 22. Miczek (Diviš), 23. Kasperlík (Mráz), 41. Číp, 53. Číp, 60. Čaja (Jaroch). Vyloučení: 3:5. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík- Vyhnalík, Peroutka, Jakič, Pálka, Krejčí, Paták, Šulc, Vlašín, Skácel, Donutil, Kasalý, Mikeš, Stromecký, Pekárek, Deveri
AZ RESIDOMO Havířov: Dvořák- Musil, Valentík, Jaroch, Theimer, Lešiga, Ryška, Jonáš, Puffer, Čavoj, Miczek, Čaja, Diviš, Mráz, Číp, Kasperlík, Juhasz

Komentář k zápasu

Úvod přinesl důraznou hru na obou stranách, hodně osobních soubojů. Jedné, co mohli diváci postrádat byly šance, těch se v úvodních minutách moc neurodilo. Velkou šanci měl paradoxně při vlastním oslabení hostující Kasperlík. S kotoučem ujel domácím obráncům, ovšem svoji střelu mezi tři tyče nenamířil. V 10. minutě Třebíč hrála další přesilovku. Byla přece jenom vydařenější, než ta první. Hráči dokázali kombinovat v útočném pásmu. Chyběly však střely a přesnost některých přihrávek. I po této přesilovce zůstalo skóre nerozhodné. Ve 14. minutě dostal mezi kruhy přihrávku dobře postavený Theiner, domácího gólmana Dusíka překonat nedokázal. V 16. minutě hrál svoji první přesilovou hru také Havířov. Díky dobrému bránění ani přesilovka hostujících hráčů nepřinesla úvodní branku zápasu.

Do prostřední třetiny nevstoupili hráči Třebíče příliš šťastně. Nejprve byl vyloučen Krejčí, který naprosto zbytečně sekl do soupeře po odpískání a zadarmo tak nabídl soupeři přesilovku. Havířov tuto lehkomyslnost trestal. Ve 22. minutě dorazil kotouč do sítě po střele Diviše Jan Miczek. Za 28 vteřin to bylo již 0:2 pro hosty. Dusíka prostřelil Martin Kasperlík. Ve 27. minutě domácí obránci opět trestuhodně nechali před brankářem dorážet střelce první branky Miczka. Tentokrát jeho důraz brankou odměněn nebyl.Ve 28. minutě si Třebíč vybojovala přesilovku a utlumila tak tlak Pantherů, kteří po dvou vstřelených brankách ovládali hru. O minutu později se domácím podařilo snížit. Přesilovkovou kombinaci zakončil Lukáš Paták. Ve 38. minutě bylo vyrovnáno. Peroutka krásnou přihrávkou téměř přes celé hřiště vyslal do samostatného úniku Danka Deveriho a ten kličkou do bekhendu nezaváhal.

Vstup do poslední třetiny byl ze strany Třebíče opět mizerný. Hned ve 41. minutě prostřelil z úhlu domácího gólmana Radek Číp. Domácí se opět snažili vyrovnat a otevřeli tak prostor pro rychlé výpady hostujících hráčů. Jeden takový se konal ve 48. minutě při přečíslení dva na jednoho. Brankář Třebíče skvěle lapil a udržel svůj tým stále ve hře o body. Hned následující akcí bylo přečíslení dva na jednoho, tentokrát na straně domácích útočníků. Filip Kasalý využil přihrávku Pekárka a bylo znovu vyrovnáno. Ovšem v 53. minutě udělal vyjetý brankář Třebíče chybu v rozehrávce, toho okamžitě využil Radek Číp. Počtvrté srovnat skóre se Třebíčským nepodařilo ani při závěrečném tlaku. Naopak se trefil při power play Jiří Čaja a pečetil tak výhru Havířova 3:5.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024