Menu +

MDO: JIH - TRE 7:3 - Mladší dorostenci utrpěli v Jihlavě debakl

Reportáže
T ř e b í č - V prvním kole extraligy mladšího dorostu zajížděli mladí Horáci na led jihlavské Dukly. Už v první třetině však třikrát inkasovali a domácí postupně svůj náskok navyšovali. V omačtyřicáté minutě už slávisté prohrávali hrozivým skóre 7:1. Pak se však hosté dokázali prosadit dvakrát během čtyř minut, když jejich poslední branku vstřelil Vojtěch Jahoda v čase 53:07. Na další snížení už ale Třebíčští v Jihlavě nedosáhli a tak podlehli vysoko 7:3.
Sdílejte článek
 
1.kolo, neděle 6.9.2009
JIH JIH
7:33:1, 2:0, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Štěrba (Vítek), 6. Lupač (Vítek, Ščerban), 19. Tobola, 30. Střecha (Tobola), 35. Lupač (Střecha), 42. Štěrba, 48. Lupač (Střecha) - 10. Horký (Bednář), 50. Roupec (Vondráček), 54. Jahoda. Rozhodčí: Pokorný - Novák, Samuel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Krejčík (Šlapáček) - Vítek, Tobola, Pavlas, Kyncl, Uhlíř, Ščerban, Kohout, Březka - Norek, Vondráček, Renza, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
SK Horácká Slavia Třebíč: Fučík - Ošmera, Jelínek, Tvarůžek, Moravec, Neveselý, Donutil, Robotka - Roupec, Juráň, Vondráček, Abrahám, Burián, Bednář, Horký, Maštalíř, Jahoda, Mašek

Komentář k zápasu

Po několika úvodních nepřesnostech a sérii zakázaných uvolnění se ujali domácí dorostenci vedení už na začátku 3. minuty. Z levého kruhu si najel k brance Jan Štěrba a propálil třebíčského gólmana nad rameno. Za další tři minuty zvýšil jihlavský náskok z dorážky Marek Lupač, a i když hosté v 10. minutě po brejku, který zakončil David Horký, snížili, ve zbytku zápasu už jasně kralovala Dukla.


Ještě do první přestávky se prosadil Hynek Tobola, v prostřední části se pak blýskli domácí dorostenci pěknou přesilovkovou akcí, na jejímž konci stála teč Tomáše Střechy, a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 5:1 Marek Lupač.


I v závěrečné části pokračovala převaha jihlavských dorostenců. Hned po pětasedmdesáti sekundách se trefil Jan Štěrba, ve 48. minutě pak završil hattrick Marek Lupač. Ve zbytku třetí třetiny sice ještě korigovali třebíčští mladíci stav brankami Jiřího Roupce a Vojtěcha Jahody, domácí hokejisté už si ale vedení 7:3 pohlídali.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024