Menu +

Sdílejte článek
 
8.kolo, neděle 11.10.2009
KOM KOM
7:12:1, 2:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Kousalík (Zbořil), 20. Beneš (Vágner), 25. Marek Kousalík (Zbořil, Beneš), 36. Kousalík (Sedlák), 44. Kusko (Sedlák), 53. Kousalík, 56. Zbořil (Kousalík, Beneš) - 5. Horký. Rozhodčí: . Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 64. Střely na branku: 64:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 7:1.
Sestavy
HC Kometa Brno: Jekel - Sedlák, Antonín, Mytiska, Řerucha, Vágner, Vojáček, Kupčík - Zajíc, Klíma, Luža, Mrázek, Kusko, Zbořil (A), Kousalík, Beneš, M. Pelikán, Lamač (C), Chudý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fučík - Jelínek, Moravec, Donutil, Robotka (A), T. Pelikán - Roupec, Juráň, Vondráček, Abrahám. Burián, Bednář, Horký (C), Maštalíř, Jahoda, Mašek (A).

Komentář k zápasu

Do první velké šance utkání se dostal již ve třetí minutě Beneš, ovšem Fučík dobře zasáhl levým betonem. A tak se do vedení dostali hosté, kteří dokázali využít přesilovou hru. Třebíčský kapitán David Horký zpoza brány hledal spoluhráče před brankovištěm a od výstroje Jekela se kotouč odrazil do brány – 0:1. Pak nastal velký nápor a převaha Brna, která trvala v podstatě po celé utkání. Třebíčští se ale vyrovnání dlouho bránili, a to především díky skvělému brankáři Tomáši Fučíkovi. Ten odolával útočným nájezdům, seč mu síly stačili.

V osmnácté minutě však již byl nápor domácích k neudržení. Adam Zbořil si udělal kolečko kolem branky, vrátil se mezi kruhy, odkud poslal kotouč před bránu na Marka Kousalíka, který jej lehce tečoval mezi nohy Fučíka a načal tak svůj střelecký den – 1:1. A ještě do první přestávky dokázali domácí strhnout vedení na svoji stranu. Lukáš Vágner projel středním pásmem jako nůž máslem, dostal se až před brankáře a u levé tyče našel volného Filipa Beneše, který skóroval nad pravý beton roztaženého Fučíka – 2:1. Třebíčský gólman si v první třetině připsal osmnáct zákroků a jeho vytížení pokračovalo i v následujících dvou třetinách.

Do druhé části vstoupila Kometa opět aktivně s cílem navýšit svůj hubený jednobrankový náskok. A to se povedlo v pětadvacáté minutě. Marek Kousalík dostal skvělou přihrávku před branku od Adama Zbořila, chvíli tváří v tvář gólmanovi zamíchal pukem a pak poslal kotouč bezpečně mezi betony Fučíka – 3:1. Následně mělo Brno sérii velkých šancí, ale ani Klíma, ani Zajíc své šance nevyužili. Naprázdno vyšel i Adam Zbořil, když proti němu Fučík vytáhl bravurní semafor. Kometa zvyšovala tlak a ten se v branku proměnil v přesilové hře. V 36. minutě Sedlák zatáhl kotouč blízko k bráně a na poslední chvíli jej nabídl u druhé tyče číhajícímu Marku Kousalíkovi, který tak završil hattrick! – 4:1.

Brněnští se dostávali do šancí i v oslabení. Adam Zbořil jel sám na brankáře, zvolil střelu mezi betony, ale Fučík sklapl betony včas. V závěru druhé třetiny pak předvedl pohlednou individuální akci kapitán brněnských Jan Lamač. Projel celým hřištěm a jeho následná střela z pravého kruhu skončila v lapačce Fučíka. Brno tedy po čtyřiceti minutách ještě navýšilo svůj náskok. Od většího počtu branek zachránil Třebíč Tomáš Fučík, který se v brance doslova překonával.

Vstup do třetí části byl v podání Komety raketový. Kapitán Jan Lamač ale v jasné šanci z levého kruhu jen rozezvučel tyč třebíčské brány. V čase 43:04 kotouč již do brány zapadl. Domácí se prosadili dokonce v oslabení, když akci dva na jednoho zakončil po hezké Sedlákově přihrávce Silvestr Kusko. I nadále Brněnští ve třetí části jasně dominovali a Horáky k puku moc nepouštěli. Potvrdit to mohl Milan Pelikán, ale zblízka trefil jen Fučíkův beton. Do výborné střelecké příležitosti se dostali po dlouhé době také hosté, ale Maštalíř nechal v samostatném úniku vyniknout brankáře Jekela.

Krátce po uplynutí páté desetiminutovky hracího času udeřil počtvrté Marek Kousalík, když výjezdem zpoza brány a následnou střelou překvapil všechny a hlavně i Tomáše Fučíka – 6:1. Hráči Komety si střelecké hody užívali i nadále. Lamač ani Zbořil však na výborného Fučík nevyzráli. To se povedlo Adamu Zbořilovi až za chvíli, když sklepl kolem betonu Fučíka do brány přihrávku od Marka Kousalíka. Touto brankou tak domácí stanovili podobu konečného výsledku na sedm jedna. Tři body dnes zcela zaslouženě po jasném výsledku zůstávají v Brně.



Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Dnešní zápas jsme předváděli výborný kombinační hokej. Asi v devadesáti procentech zápasu jsme byli u kotouče a měli jsme téměř sedmdesát střel na bránu. To myslím mluví za vše. Kluky můžu za jejich výkon jedině pochválit. Pracovali dobře v obranném i útočném pásmu. Přesilovky byly také výborně sehrané. Pochválit musím také gólmana hostů, protože ty zákroky co předváděl, byly výborné. Musíme ale nadále pracovat na tom, co nám nejde, protože nás čekají těžké zápasy v Hradci a na Spartě.

Milan Fučík (Horácká Slávia Třebíč): Takový zápas se mi hodnotí těžce. Máme velkou marodku s šesti dlouhodobě zraněnými obránci, takže hrajeme jen na čtyři beky. Z toho dva jsou předělávaní útočníci, takže je to vážně těžké. Navíc kvality soupeře byly jasné. Byla to jen otázka času. Myslím, že nás ještě hodně podržel gólman, který měl čtyřiapadesát zákroků.


Podobné články