Menu +

Sdílejte článek
 
26.kolo, neděle 24.1.2010
KOM KOM
6:02:0, 0:0, 4:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Mrázek (Beneš), 10. Beneš (Mrázek), 43. Zbořil (Zajíc), 49. Štancl (Chudý), 52. Chudý, 55. Vojáček (Kousalík, Zbořil). Rozhodčí: Boháček - Linhart, Vašíček. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 55:25. Průběh utkání: 6:0.
Sestavy
HC Kometa Brno: Jekel - Michalica, Mytiska, Řerucha, Fiala, Vojáček (C), Kupčík, Štancl - Zajíc, Klíma, Beneš, Mrázek, Kusko, Zbořil, Kousalík, Pelikán Milan, Lamač, Chudý
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (od druhé třetiny Václav Bednář) - Ošmera, Pyrochta, Jelínek, Tvarůžek, Moravec, Neveselý, Robotka, Pelikán Tomáš - Roupec, Burián, Bednář Miroslav, Horký (C), Mašek

Komentář k zápasu

Třebíč začala první třetinu bojovným výkonem a dělala Brnu problémy. Kometě tolik nevycházela souhra, z čehož pramenil malý přísun střel na Svobodu. I do první vážnější šance se dostali hosté. Roupec střílel z levé strany a k jeho vyražené střele se dostal Horký, který však bránu netrefil. Doslova v mžiku se z ničeho nic radovali domácí. Beneš našel před branou Petra Mrázka, který lehce usměrnil puk po ledě do brány k levé tyči - 1:0. Po této brance se Brno začalo dostávat do své hry. V jedenácté minutě si oba aktéři pvní branky prohodili role. Mrázek našel Filipa Beneše před bránou a ten mohl třikrát dorážet. Nakonec dotlačil puk přes lapačku do brány - 2:0.

Horáci se však nevzdávali a Roupec dokonce trefil z prostoru mezi kruhy tyč Jekelovy brány! Pak se sehrála epizoda o dvou dějstvích - Kousalík proti Svobodovi. Nejprve brněnský útočník neproměnil svoji šanci z bezprostřední blízkosti. Brankář hostů už ležel, ale Kousalik poslal puk přímo do Svobodovi lapačky. Pak si vypracoval šanci individuálně, objel jednoho z třebíčských hráčů a sám před brankářem opět zamířil jen do lapačky. Kometa si v druhé polovině třetiny vytvořila místy velký tlak, ale k dvěma brankám už do sirény žádnou nepřidala.

Druhé dějství mělo rozdílný start než třetina první. Kometa hned od úvodu zamkla Horáky v jejich pásmu. Kousalík se už dokonce po své střele radoval z branky, puk však brankovou čáru nepřešel a nemohl být uznán. Tlak však pokračoval dál a byl umocněný ještě přesilovou hrou. V té se do šance dostalo duo Klíma se Zbořilem. Ale druhý jmenovaný Bednáře, který nahradil ve druhé třetině Svobodu, nepřekonal. Další šance se také vtěsnala do početní výhody, jenže tentokrát to byla výhoda pro třebíčský celek. Jahoda dostal puk do jízdy, potáhl si jej blíže k bráně a z levé strany trefil nachystaného Jekela jen do hrudi. Pak se střídaly šance s rovnovážnou intenzitou na jedné i na druhé straně.

Řerucha napálil v pětatřicáté minutě po přihrávce Zbořila jen tyč! Skóre tedy stále zůstávalo nezměněno a neměnilo se ani po akci Buriána, který nejprve napálil puk z otočky do Jekelova pravého betonu. K volnému odraženému puku se posléze přiřítil Neveselý, jenže puk netrefil ideálně a síť v poloprázdné bráně se nezatřepotala. Další tyč jsme mohli vidět o pár okamžiků později. Takřka odkrytou bránu měl před sebou Mašek, ale byla z toho jen zmíněná tyč! Hostující obránce se tak mohl jen pomyslně chytit za hlavu. Soupeře v červeném dresu v závěru napodobil Zajíc. I on měl před sebou zívající klec, ale ta, jakoby dnes útočníky strašila a hráč Komety střílel nad.

Jestli bylo předchozích čtyřicet minut alespoň trochu vyrovnaných, o závěrečné třetině se to rozhodně říct nedalo. Třebíč, která dnes nepřijela s početným kádrem, se potýkala s úbytkem sil a na ledě to bylo znát. Hned úvodu totiž hosté inkasovali branku, která je nalomila ještě více. Adam Zbořil dostal šanci svoji střelu z těsné blízkosti ještě dorážet a z boku bekhendem přestřelil Bednáře. Ten puk sice stihl tečovat, ale v leže již nemohl udělat více - 3:0.

Na Bednáře mířil jeden útok za druhým. Třebíčský brankář odolával až do devětačtyřicáté minuty. Patrik Štancl v přesilovce napřáhl z levé strany od modré čáry a prostřelil Bednáře střelou nad ledem. Hostující gólman naprosto nic neviděl a s tímto pokusem toho moc dělat nemohl - 4:0. Pátou branku měl na svědomí Michal Chudý, který se dostal do samostatného úniku a poradil si s ním náramně. Na jeho bekhendový blafák nestačil Bednář včas zareagovat a poslal kotouč mezi pravou tyč a lapačku roztáhlého brankáře - 5:0.

Definitivní tečku pak udělal v pětapadesáté minutě za utkáním Filip Vojáček, který se prosadil po pěkné souhře s Kousalíkem a Zbořilem. Bednář neměl šanci, střela z mezikruží zamířila do pravé šibenice - 6:0. I ve zbývajících minutách mělo Brno jasnou převahu. Hostům se čestný úspěch zaznamenat nepodařilo a konečný výsledek je vzhledem k sympatickému výkonu ve dvou třetinách poněkud krutý, ale stejně jako Třebíč, tak především Kometa zahodila velké kvantum šancí.





Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Dnešní zápas byl o proměňování šancí. Protože jsme opět promarnili hodně příležitostí, především ve druhé třetině, museli jsme zápas zlomit a uhrát až v závěrečné třetině. Zápas to byl dobrý, co nám však nesvědčí, je hrát na kluzišti NHL.

Karel Ševčík (SK HS Třebíč): První dvě třetiny si myslím, že byly vyrovnané. Dostali jsme dva smolné góly v první části. V druhé třetině se nám i podařilo dostat trochu do tlaku. Bohužel ve třetí třetině jsme odešli fyzicky, měli jsme tu málo hráčů a ten výsledek i tak vypadá. 6:0 je to kruté. Škoda, že jsme nedali gól, protože si myslím, že jsme docela dost stříleli oproti jiným zápasům. Ale bohužel bez gólu se nedá vyhrát, ani uhrát solidní výsledek, takže nezbývá než pogratulovat soupeři.

Podobné články