Menu +

JUN: VSE-TRE 2:8 - Junioři začali skvěle, osmi góly zničili Vsetín

Reportáže
T ř e b í č - Také junioři dnes zahájili mistrovské boje a to utkáním na ledě ambiciózního Vsetína. Domácí Valaši však nezachytili třebíčský nástup ve stylu uragánu. Čtyři branky v průběhu šesté až deváté minuty prakticky rozhodly o vítězi utkání. Čtyřikrát se do střelecké listiny zapsal Martin Dočekal. Po čtvrté brance domácí vystřídali brankáře, ale třebíčský brankostroj se ani pak nezastavil, Krutin musel ze své sítě lovit další čtyři puky, ovšem mnoho šancí ještě zlikvidoval a byl nejvytíženějším mužem domácícho celku.
Sdílejte článek
 
1.kolo, neděle 13.9.2009
VSE VSE
2:80:4, 2:3, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Zábojník (Djorič), 37. Martyčák (Zábojník, Matula) - 6. Křenek (Krutiš), 6. Dočekal, 7. Vítek, 9. Dočekal (Vondráček), 25. Dočekal (Belatka), 36. Kadela (Vítek), 39. Vondráček (Vyhnálek), 50. Dočekal (Vondráček). Rozhodčí: Vlach - Novák, Škrobák. Vyloučení: 11:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6, 2:8.
Sestavy
VHK Vsetín: Hromada (9. Kurtin) - Ondra, Studený, Zábojník, Sadil, Jaškin, Kubo, Djorič, Červenka, Chocholáček, Šimko, Zbranek, Plachtovič, Kapr, Gromus, Matula, Vítek, Martyčák
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf - Čtveráček, Kadela R., Belatka, Švaříček, Dvořák, Kotrba, Kadela E., Vítek, Klíma, Dočekal, Kesner, Vondráček, Giz, Krutiš, Křenek, Vyhnálek

Komentář k zápasu

Radek Bařina - Do úvodního utkání první ligy juniorů vstoupily oba celky opatrně. Počáteční oťukávaná však nevydržela dlouho. V 5. minutě se do první vážnější šance zápasu dostal Křenek, jeho střelu po zmatku v domácím obraném pásmu ale Hromada kryl. Valaši si z této hrozby nevzali ponaučení a už o několik sekund později za to krutě pykali. Křenek vyjel z rohu s kotoučem na holi a nikým neatakován prostřelil z blízka, střelou po ledě, Hromadu (0:1).

Hned o pár vteřin později dostali vsetínský Kapr trest na 2+2 minuty a nad Lapačem se začala stahovat mračna. V čase 6:29 se totiž Dočekal protáhl kolem domácího beka a mezi betony prostřelil strážce svatyně (0:2). Uběhlo pouhých 22 vteřin, když v pokračující přesilovce nastřelil Vítek touš z úhlu na bránu a ten skončil v síti za přemisťujícím se Hromadou (0:3). Trenér Jurík si vzal oddechový čas, nic platné mu to ale nebylo. V čase 8:31 si totiž sjel před bránu Dočekal a se štěstím umístit Vondráčkovu přihrávku za Hromadova záda (0:4). To už bylo na domácího strážce svatyně příliš a do branky putoval náhradník Kurtin.

Valaši se do první kloudné příležitosti dostali až v minutě 12., po Kaprově střele při přečíslení dva na jednoho ale nikdo z dojíždějících Vsacanů nedokázal usměrnit černou gumu do sítě. O pár vteřin později jeli dva na jednoho pro změnu Plachtovič s Červenkou, střela prvně jmenovaného ale skončila na výstroji třebíčského gólmana Wolfa. V závěru třetiny si hosté ještě jednou vyzkoušeli čtyřminutovou přesilovku po dvojitém trestu pro Kuba, do zakončení se ale tentokrát příliš netlačili a i proto svítil na ukazateli skóre stav 0:4 po první třetině.

Do druhého dějství vstoupili domácí se zjevnou chutí něco s nepříznivým výsledkem udělat. Aktivním nástupem si vynutili přesilovku, v níž nejprve Kapr od modré těsně minul hostující klec a v zápětí Plachtovič dorážkou trefil jen muže s maskou. Současně s Plachtovičovou střelou ale hosté faulovali a Vsetínu se tak naskytla minutu a půl dlouhá přesilovka pět na tři. V samém závěru ji dokázali využít, když se střelou zápěstím od modré trefil přesně do horního růžku Zábojník (1:4).

Domácí touto brankou zažehli alespoň malý plamének naděje, hned o minutu a půl později jim ho ale hosté nekompromisně sfoukli. Dočekal prošel statickou obranou Valachů a procedil puk skrz Kurtinovy betony do sítě (1:5). Zároveň tak dosáhl hattricku a ani to nebylo, od nejlepšího muže na ledě, zdaleka nebylo vše. O minutu a půl později byl Kurtin o poznání úspěšnější, zneškodnil totiž sólový únik Křenka. Vsetín poté nevyužil čtyřminutovou přesilovku, přestože Gromusově chytré zadovce chyběly jen centimetry a když pak zcela zazdil i přečíslení tři na jednoho, hosté znovu trestali. V oslabení tří proti čtyřem přesprintoval domácího beka Kadela a elegantním bekhendem si vychutnal Kurtina (1:6).

Početní výhoda Valachů poté přešla do hry pět na tři a domácí v ní znovu dokázali korigovat skóre. Tentokrát to byl Martyčák, kdo šikovnou tečí nechytatelně usměrnil Zábojníkovu střelu (2:6). Přesto nakonec druhou třetinu vyhráli Třebíčtí. V čase 38:36 ztratili Valaši, na vlastní modré, zbytečně kotouč a Vondráček v zápětí, přesnou střelou z kruhů, zvýšil náskok hostů na (2:7). V posledních vteřinách třetiny ještě nepřekonal Martyčák ležícího Wolfa, do šaten tak odcházeli s úsměvem na tváři Jihomoravané.

Třetí třetina už se dohrávala spíše jen z povinnosti. V jejím úvodu si oba týmy vyzkoušely hru v početní výhodě, ani jeden však neuspěl. Další přesilovka Valachů přišla na sklonku 49. minuty a v ní už gól padl – radovali se z něj ale hosté. Domácí obránce poslal svou nepřesnou přihrávkou dva Třebíčské do přečíslení dva na jednoho a Vondráček se zakončujícím Dočekalem, si počínali mistrovsky (2:8). Dočekal si tak zapsal čtvrtý zářez na čepel své hole.

V poslední desetiminutovce již za pozornost stála snad jen série domácích vyloučení. Hosté, spokojeni s náskokem, v nich však spíše již jen kontrolovali náskok a do zakončení se již příliš nepouštěli. A když už, tak byl na místě Kurtin, případně měli Třebíčtí nepřesná mířidla, jako například Krutiš v minutě 54.

V prvním zápase druhé nejvyšší juniorské soutěže tak Třebíč po zásluze rozstřílela Vsetín 8:2 a připsala si první body do tabulky.





Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (VHK Vsetín)
Vůbec se nám nepodařilo vstoupit do zápasu s taktikou, kterou jsme si naordinovali. Říkali jsme si, že se musíme vyvarovat chybám v obraně a nesmíme hrát oslabení. Ale naprosto se nám to nepovedlo. Přesilovky dneska rozhodly. Z těch prvních čtyř šancí nám dal soupeř čtyři branky a to dneska úplně nalomilo celý zápas. V některých momentech to vypadalo, že bychom se mohli ještě vrátit do zápasu, ale po vlastních chybách jsme soupeře opět posadili na koně.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč)
Jeli jsme na Vsetín trošku s obavami, protože jsme věděli, že soupeř má určitě dobré mužstvo. Nečekaně skvěle nám vyšel úvod. Když vedete hned od začátku 0:4, tak se vám pak hraje lépe. Na domácích bylo vidět, že je to hodně zaskočilo. Hráli jsme dobrý zápas, ale hlavně ve druhé třetině jsme byli strašně nedisciplinovaní a jenom zázrakem jsme třetinu hráli 2:3. Hráčům jsem to v kabině řekl a třetí třetina byla už v klidu. Přidali jsme jednu branku a utkání jsme dovedli do vítězného konce. Myslím si, že hodně důležitý byl začátek, to zaskočí každé mužstvo.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024