Menu +

JUN: TRE - KRM 9:1 - Domácí si opět zastříleli a soupeře deklasovali

Reportáže
T ř e b í č - V osmém kole Ligy juniorů přivítali domácí hráči na svém ledě tým HK Kroměříž VTJ. Již od úvodních minut bylo zřejmé, jak se bude zápas vyvíjet a po první třetině bylo o vítězi utkání jasno. Hráči Horácké Slavie si se soupeřem poradlili rozdílem třídy v celkovém poměru 9:1. Tři branky nastřílel jeden z bratrů Kadelových, tentokrát to byl šikovný forvard Eduard Kadela.
Sdílejte článek
 
8.kolo, pátek 9.10.2009
TRE TRE
9:15:0, 3:1, 1:0
KRM KRM
Statistiky
Branky a nahrávky: Kadela E. (Klíma), Křenek (Krutiš), Dočekal (Kesner), Kadela E (Klíma), Kadela E. (Klíma), Vondráček (Kadela R.), Krutiš (Dvořák), Vyhnálek, Křenek (Krutiš) - Murin (Vinklárek). Rozhodčí: Hejduk - Novák, Samuel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 58:14. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf (Máj) - Kadela R., Čtveráček, Belatka, Kún, Kotrba, Dvořák, Švaříček - Klíma, Vítek, Kadela E., Vondráček, Krutiš, Dočekal, Kesner, Křenek, Giz, Koza, Vyhnálek.
HK Kroměříž: Vagner - Dias, Foltýn, Vychodil, Krybus, Wachal, Machálek - Procházka, Gajdoš, Vinklárek, Suchánek, Murin, Valentík, Telecký, Kopún, Souček.

Komentář k zápasu

Domácí hráči vstoupili do zápasu bleskově a již v první minutě skórovali dvakrát! Již po třinácti sekundách střílel Eduard Kadela a puk se zastavil až o síť v brance hostujícího gólmana Vagnera - 1:0. Druhé střídání přineslo i druhý gól, kdy po perfektní nahrávce Krutiše pálil úspěšně David Křenek - 2:0. Domácí měli i nadále více ze hry a vrhali se na zteč branky Kroměříže. V páté minutě nadvakrát překonal bezmocného gólmana hostí Martin Dočekal a již to bylo 3:0. Běžela 6. minuta, kdy perfektní gólovou přihrávku Klímy usměrnil do poloprázdné branky Eduard Kadela, 4:0. V 8. minutě se sám na brankáře řítil domácí útočník Petr Vyhnálek, na svoji branku si však musel počkat do prostředního dějství. Perfektní domácí desetiminutovku uzavřel pátým gólem v pořadí a svým třetím v tomto zápase Eduard Kadela, který zužitkoval přesilovkovou přihrávku od Jakuba Klímy - 5:0. Do konce třetiny se již za záda žádného z gólmanů nikdo netrefil, do šaten se tedy odcházelo za stavu 5:0 pro domácí hokejisty.


Jestliže domácí začali perfektně první třetinu, do druhé vstoupili lépe hosté. Jen gólmanovi Wolfovi mohou hráči v poli děkovat za úspěšné zásahy proti Krybusovi a Machálkovi. Šestý gól si domácí útočníci schovali do 23. minuty, kdy u tyčky si na perfektní přihrávku od Romana Kadely počkal Tomáš Vondráček - 6:0. Ve 25. minutě si i hosté vychutnali, co znamená radovat se ze vstřeleného gólu, po asistenci Vinklárka překonal domácího gólmana Murin, 6:1. Minutu před polovinou utkání se krásně individuálně prosadil Petr Krutiš a dal sedmý gól Horáků - 7:1. Běžela 32. minuta, kdy si do prostoru mezi kruhy najel Petr Vyhnálek a tentokrát se po polovysoké střele na gólmanovu vyrážečku z gólového zápisu radovat mohl - 8:1. Domácí hráči byli i nadále jasně lepší a nebezpečnější, své střelecké pokusy – jako například střely Dočekala a Křenka – již za zády hostujícího gólmana neskončily. Když neuspěl se svým nájezdem i Kroměřížský navrátilec z trestné lavice Telecký, stav zápasu byl po druhé třetině 8:1.


Závěrečná třetina moc pohledného hokeje nepřinesla. Domácí hráči viditelně ubrali na své aktivitě a agresivitě, šance si proto vytvořily obě mužstva. Domácí brankařskou jedničku Wolfa nahradil na jeho postu Máj a udržel si čisté konto až do závěrečné sirény. Ostrý zákrok předvedl ve 45. minutě při šanci hostujícího Murina, na druhé straně brankář Vagner likvidoval šance Kozy i Kadely ze 46. a 48. minuty. V polovině posledního dějství prověřil Máje v bráně kroměřížský Kopún, z protiútoku pouze zahrozila Vítkova útočná formace. Za zmínku stojí i pěkná individuální akce třebíčského Dočekala, který se proháčkoval až před bránu hostí, souzeno dát další gól mu však již nebylo. Pět minut před koncem utkání netrefil pěknou střelou na lapačku kroměřížský Vychotil branku Máje. Brankový účet uzavřel v 57. minutě domácí David Křenek, jenž střelou švihem na lapačku proměnil v gól Krutišovu přihrávku - 9:1. Domácí hráči vyhráli jednoznačně a zaslouženě vysoko 9:1 a jasně tak ukázali markantní rozdíl mezi extraligovým a ligovým mládežnickým hokejem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024